Pirmąjį rugsėjo šeštadienį 19.00 val. į eterį žengianti fantastinė nuotykių istorija yra žinoma visame pasaulyje, tačiau kultinio režisieriaus T. Burtono sumanymas ją ekranizuoti taip, kaip niekas negalėjo iki šiol įsivaizduoti, tapo rimtu išbandymu „Alisos Stebuklų šalyje“ aktorių komandai.

Trijų „Oskarų“ nominantas J. Deppas ruošdamasis Pakvaišusio skrybėlininko vaidmeniui akvarele nusipiešė daugybę piešinių, įsivaizduodamas, kaip turėtų atrodyti jo vaidinamas personažas. Alisą įkūnijanti Mia Wasikowska juostoje patyrė stulbinamų ūgio pokyčių – 1,62 cm ūgio aktorė po stebuklingąją šalį vaikštinėjo būdama ir vos 15 centimetrų, ir net 6 metrų ūgio, o Baltosios karalienės išvaizdą gerokai pakoregavo ją vaidinanti A. Hathaway, įkvėpta tokių garsenybių kaip Greta Garbo, Dan Flavin ir Norma Desmond.

Tuo tarpu Raudonąją karalienę įkūnijanti dviejų „Oskarų“ nominantė Helena Bonham Carter prieš pradėdama filmuotis kiekvieną dieną tris valandas turėdavo praleisti grimo kambaryje, tačiau galiausiai vizualiai iki reikiamo dydžio padidinti aktorės galvą pavyko tik pasitelkus kompiuterinę techniką.

Derinant veiksmo scenas, animaciją ir kitas efektų technologijas, iš viso buvo sukurta net 2 500 atskirtų vizualiųjų efektų! „Alisa Stebuklų šalyje“ įkvėpė sukurti net du muzikinius rinkinius – viename iš jų skamba tokių autorių kaip Avril Lavigne, „The Cure“ muzikanto Robert Smitho, „Franz Ferdinand“ ir kitų dainos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)