Ta proga pakalbinome įžymybes apie tai, kas jiems yra vasara? Paaiškėjo, kad kažkam tai yra visiškas atsipalaidavimo metas, o kažkam – pats darbymetis.

Didžioji dalis kalbintų garsenybių, neslėpė, kad vasara – pats gražiausias, pats mylimiausias ir pats nuostabiausias metų laikas, rašoma pranešime spaudai.

„Vasara iškart asocijuojasi su atostogom, šiltu, geru oru, saule ir daug šypsenų. Labiausiai vasarą patinka būti sodyboje. Ir man, ir Andriui labai patinka gamta, ta maža mūsų trobelė yra visiškas pabėgimas nuo miesto. Žvejojam, plaukiojam po Vištyčio ežerą su valtimi, maudomės. Vasarą paprastai kažkur išvažiuodavome, bet šią vasarą kol sūnus dar visai mažas, laiką leisime sodyboje ir planuojam į mūsų pajūrį nulėkti. Nida man – numeris vienas“, – sakė visa švytinti, neseniai sūnaus susilaukusi TV laidų vedėja Gerda Žemaitė.

„Vasara, tai – pozityvas. Vasarą nebereikia vežioti vaikų į mokyklas, būrelius, tai visiškas atsipalaidavimo metas. Geras maistas, geras oras, daržovės, uogos... Vasara Lietuvoje yra labai labai graži, niekur nereikia važiuot. Žiemą reikia važiuot kitur. Lietuviai mėgsta pabambėti, vis jiems orai negeri: lietus – blogai, karštis – blogai. Bet kai tas pats lietus lyja Paryžiuje, tai netrukdo juo džiaugtis. Reikia mokėti pasidžiaugti bet kokiu oru. Siūlyčiau visada matyti pozityvą., – entuziastingai kalbėjo aktorė Asta Baukutė, dabar besifilmuojanti seriale „Kam ta meilė“.

„Vasara man labai patinka, nes yra daug saulės, daug šilumos. Kaip sakau, esu per klaidą šiaurėje gimęs žmogus“, – juokavo TV laidų vedėja Renata Šakalytė.

Renatai pritarė ir kolegos iš TV3 Žinių tarnybos. Rokas Petkevičius sakė, kad vasarą net smagiau dirbasi ir būna daugiau gerų žinių:
„Vasara – pats geriausias metų laikas. Lengvesne pavara viskas eina, kai baigi darbą dar šviesu, visi gali saule pasidžiaugti, būna daugiau gerų naujienų, šypsenų, daugiau pajūrio ir daugiau gerų žinių būna. Labiausiai patinka atostogauti čia Lietuvoj, nes čia labai gera“.

Kita Žinių vedėja Donata Račaitė vasaros neįsivaizduoja be draugų ir pramogų: „Vasara, pirmiausia yra šiluma, atostogų metas, gamta, sodas, patys artimiausi žmonės ir, žinoma, neapsieinu be linksmybių, draugų, patinka nuvažiuoti į vieną kitą muzikos festivalį, ir aišku – mano gimtadienis“, – žaviai šypsodamasi kalbėjo Donata.

Tuo tarpu kolega sinoptikas Naglis Šulija išliko korektiškas ir neišskyrė nė vieno metų laiko: „Vasara tai labai smagus metų laikas. Toks pat smagus kaip ir žiema. Dar tai yra ir mano gimtadienis. Ir šilta, ir žalia, ir kelionės ir visa kita. Nesu iš tų, kurie kirmija ant gulto, man reikia judėti. Todėl patinka viskas, ką aktyvaus galima veikti vasarą“.

Kaip paaiškėjo, mūsų įžymybės vasarą ne tik atostogauja, bet ir dirba, ir stengiasi visa tai suderinti.

„Vasara man – pirmas dalykas, tai yra nardymas, kitas dalykas – riedlentė. Ir darbas. Darbas vasarą man yra ypatingas malonumas, būna daug gražių švenčių. Vasara – puiki proga pabūt su šeima. Būtinai reikia su dukra keliaut su palapine, žvejot, pavažinėti po Lietuvą – kokių gražių vietų čia yra . Aš vasaras leidžiu Lietuvoj, nes čia labai gera. Yra kiti metų laikai, kai norisi išvažiuoti“, – apie savo vasaras pasakojo charizmatiškasis laidų vedėjas Vitalijus Cololo.

Panašiu ritmu gyvena ir kitas laidos vedėjas Tomas Grigaitis: „Vasara tai, pirmiausia, saulė, pasibuvimas su šeima ir gera nuotaika, atsinaujinimas, nes kiekvieną vasarą atsinaujini tiek garderobą, tiek mintis. Ieškau vandens, nes mano hobis – nardymas, tad dažnai vasarą prasitęsiu iki rudens, kuomet išvažiuoju į kitus kraštus panardyt. Vasarą nestinga ir darbo – vedu asmenines šventes, tad reikia labai atsakingai susiplanuoti, kad laiko liktų ir darbui ir pramogoms“, – sakė jis.

Pasak laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėjos ir floristės Kristinos Rimienės, vasara jai – pats darbymetis: „Vasara man būna itin darbinga, tenka pilnai atsiduoti floristikai ir dekoravimui, nes gi pats vestuvių sezonas. Visi savaitgaliai būna užimti. Tad progų pasidžiaugti vasara nebūna labai daug. Labai patinka trumpos savaitgalio kelionės, kai galima nuo visko atitrūkti“, – kalbėjo K. Rimienė.

Filmavimo akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)