DELFI kviečia pasižvalgyti "VRS kameros" užkulisiuose, sužinoti, kaip gimsta kompromituojančios situacijos, ką projekto komanda daro tada, kai įvykiai ima krypti nuo planuoto scenarijaus.

Naujienų portalo DELFI komanda "VRS kameros" filmavimo aikštelėje lankėsi tą pačią dieną, kai projekto "ŠarkA" narės ruošėsi fotosesijai viename iš populiariausių mėnesinių žurnalų. Tai - ne sutapimas. Laidos auka - taip "VRS" darbuotojai tarpusavyje vadina savo taikinį - Kristina Ivanova. Ji - vienintelė iš esančių ir dar atvyksiančių į apleisto pastato kiemą nežino, kad jos laukia fotosesija su superefektais.

Komanda renkasi gerokai anksčiau, nei planuojama fotosesijos pradžia. Fotosesijos idėja - "šarkos", dėvinčios geriausius savo kostiumus pozuoja fotomenininkui Algiui Kriščiūnui, fotosesijai naudojami ir dūmai, ir fejerverkai.

Situacijos idėja - fotografas visas "šarkas" nusiveda už vieno pastato, o tuo metu sprogsta ir užsidega palapinė, kurioje sudėti "šarkų" į fotosesiją atsivežti daiktai. Tarp jų - ir Kristinos raudonoji knygutė, be kurios ji it be rankų.

Likus trims valandoms iki "fotosesijos", "VRS kameros" komanda jau zuja veiksmo vietoje. Operatoriai slepia kameras kartoninėse, bet iš išorės realistiškai atrodančiose elektros skydinėse. Du juodi mikroautobusai tamsintais stiklais parkuojami taip, kad pro langus puikiai matytųsi veiksmo vieta, čia taisosi ir operatoriai. Iš viso bus filmuojama šešiomis kameromis.

Komanda stato palapinę, kurioje daiktus pasidės atlikėjos. Išbandomas benzinas - jo reikės padegant palapinę su visais daiktais. Sujunginėjami laidai - jų reikės dūmams per fotosesiją, o paskui jau ir sprogimui.

Į filmavimo aikštelę atvyksta laidos vedėjas ir ilgametis jos veidas Dainius Martinaitis. Jis "aukai" jau po visko įteiks gėlių puokštę.

Kyla vėjas, kuris siūbuoja palapinę, tad ją stengiamasi sutvirtinti, kad lemiamu momentu ji tiesiog nenugriūtų ir nesugadintų maždaug dvi savaites organizuoto įvykio. Prieš filmavimą teko ne tik išsirinkti auką, sugalvoti situaciją, tačiau ir surasti sąjungininkų, o tai, kaip tikino "VRS" vyrai, nėra taip lengva. Jais šįkart tapo "šarkos", K. Ivanovos draugės Ieva Stasiulevičiūtė ir Gintarė Valaitytė bei žurnalo "Panelė" komanda, atviliojusi auką į vietą ir sugalvojusi įtikinamą priežastį, kodėl reikia vykti čia, o ne kur kitur.

Likus maždaug pusvalandžiui iki merginų atvykimo paaiškėja, kad skubėti nėra kur, nes atlikėjos užtruko kavinėje, todėl vėluos.

Atvykus fotografui, jam prisegamas mikrofonas, detaliai paaiškinamas planas - belieka sulaukti aukos ir tikėtis, kad ji elgsis, kaip numatyta ir neatsiras jokių nenumatytų aplinkybių.

Ką tik pilna buvusi aikštelė ištuštėja, merginos atvyksta. Jau pirmosiomis fotosesijos akimirkomis K. Ivanova atsisako nešti daiktus į palapinę - siūlo juos padėti kitur. Fotografui įkalbėjus, kad palapinėje daiktams bus saugiausia ir ėmus drabužius kabinti ant kabyklos, ši ima ir sulūžta. "VRS kameros" komandos narys, apsimetęs fotografo asistentu, atsakingu už dūmus ir fejerverkus, puola į mikroautobusą, kuriame sėdi D. Martinaitis, paprašo lipnios juostos, taiso sulūžusią ir esminę palapinės detalę.

Lauke vėsoka, mikroautobusuose - ne ką šilčiau, tačiau merginos vis keičia drabužius ir niekur nesiskubina - spėja ne tik persirengti, bet ir pajuokauti, todėl fotosesija užsitęsia.

Galiausiai, kaip numatyta, nuviliojus merginas už kampo, "VRS kameros" vyrukai mikliai šoka iš automobilių, keičia merginų daiktus kitais daiktais - nors sukasi žaibiškai, pasimato, kad netikrųjų daiktų mažoka, todėl viskas gali žlugti. Tačiau ilgai galvoti ir spręsti šią nenumatytą problemą laiko nėra, tad nusprendžiama padegti tiek nereikalingų daiktų, kiek jų yra.

Pasigirdus sprogimui ir žybtelėjus ugniai, Kristinos kolegės Ieva ir Gintarė susitvarko su savo užduotimi - pradeda baisėtis dėl tragiško, visa naikinančio gaisro, panikuoja ir... netrukus už tai atsiima. Kristinai supratus, kad tai pokštas ir ne visoms "šarkoms", o tik jai vienai, pasiunta. Gėlių puokštė iš D. Martinaičio rankų, pasirodo labai naudingas dalykas, nes yra kuo mosikuoti ir būdas be smurto išreikšti savo emocijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)