Kalbėdama apie nuotaikas prieš naujojo „Delfi TV“ sezono pradžią, D. Žeimytė-Bilienė teigia, kad yra nusiteikusi darbingai.

„Vasara buvo labai intensyvi, karšta, turėjau nemažai darbų. Darbas veja darbą. Naujas sezonas – atspirties taškas,“ - sako ji.

Daiva pasakojo, kad įtemptą darbą derina su šeimai skiriamu laiku, tad ir vasaros metu stengėsi domėtis profesijai svarbiomis aktualijomis.

„Vasarą laiko sau buvo nedaug. Esu dvejų metų berniuko mama, tad darbą nuolat tenka derinti su šeima. Išvažiuoju į darbą, ką nors greitai pasidarau, grįžtu ir tada jau prasideda kiti, mamiški reikalai. Atostogų ir laiko, kada būčiau viena su knyga prie jūros nebuvo. Tačiau viešajame gyvenime vyko daug svarbių įvykių, į kuriuos reikėjo reaguoti. Esu toks žmogus, kuris visada stengiasi reaguoti į tai, kas vyksta, man tai svarbu. Kiekvieno žurnalisto misija – suteikti visuomenei galimybę žinoti“.

Vasara buvo pažymėta daug šaliai ir pasauliui reikšmingų įvykių, todėl darbo reikalai pakoregavo ir žurnalistės bei laidų vedėjos atostogas.

„Rugpjūčio mėnesį turėjau atostogauti, tačiau dėl svarbių įvykių teko sugrįžti į darbą. Nepasakyčiau, kad pavyko pailsėti, bet esu prie to pripratusi ir nedarau problemos. Man vis dar pavyksta susitvarkyti. Jeigu jaučiu, kad visai apleidžia jėgos, turiu savus būdus, kaip atsipalaiduoti“, – pasakoja Daiva.

O kaip žurnalistei pavyksta atsiriboti ir neparsinešti dažnai nemalonių naujienų į namus, bei rasti laiko sau ir šeimai? D. Žeimytė-Bilienė sako, kad kartais reikia tiesiog išjungti smegenis.

„Man atrodo, kad kiekvienas galime rasti būdą, kaip tai padaryti. Vienam gal užtenka pasivaikščioti gryname ore, kitam gal knygą paskaityti, o trečiam gal tiesiog pagulėti. Man atgauti jėgas visada padeda miegas. Mano vaikas miega pietų miegą, tad aš irgi pamiegu su juo,“ - atvirauja garsi žurnalistė.

D. Žeimytė-Bilienė pasakojo, kad žurnalistas niekada negali atsipalaiduoti.

„Man sunku perteikti žurnalisto darbo specifiką nedirbantiems tokio darbo. Nuolatos sekti tai, kas vyksta aplink, yra profesinė liga, ypač būdinga aktualijų žurnalistams. Mes tiesiog negalime atsitraukti, o domėjimasis, smalsavimas, stebėjimas yra mūsų kraujyje. Aplinką mes visą laiką stebime profesijos akimis. Darbo specifika prašo neatitrūkti. Įsivaizduokite, jei kelis mėnesius visiškai nežiūri ir nesidomi tuo, kas vyksta, o po to reikia kalbėtis kokia nors aktualia tema – tai būtų sudėtinga,“ - neslepia Daiva.

Naujasis „Delfi TV“ sezonas kalba apie įkvėpimą, naujus atradimus, skonius bei naujas patirtis. Daiva pasakoja, kad jos darbą visada lydi naujos patirtys, įdomūs žmonės, istorijos bei situacijos, priverčiančios susimąstyti ar net iš naujo įvertinti savo vertybes.

„Labai džiaugiuosi, kad dirbu tokį darbą ir pasirinkau tokią profesiją, nes ši veikla nuolat verčia tobulėti, nestovėti vietoje ir suteikia galimybę susipažinti su tiek įvairiausių žmonių. Mano pasaulėžiūra plečiasi kasdien ir, turbūt, kiekvienas susitikimas, kiekviena laida yra nauja patirtis ir teikia naujos informacijos, kurią po to galima pritaikyti gyvenime. Žurnalisto profesija unikali, įvairiaspalvė ir įvairialypė, nuolat verčianti tobulėti. Žurnalisto darbas – tai gyvenimo būdas“, – šypsodamasi mintimis apie savo darbą dalijasi Daiva.

Tiesa, žurnalistė pripažįsta, kad kasdien susiduriame su didžiuliu informacijos srautu, tad rizika paskęsti informacijos jūroje didelė. Tačiau Daiva turi patarimą: „Esminis mano patarimas, kaip atsirinkti informaciją – naudokitės patikimais šaltiniais, informaciją tikrinkite keliuose šaltiniuose ir tikrai įsitikinkite, kad tai, kas rašoma, yra tiesa, o ne kieno nors sugalvota sąmokslo teorija, propaganda ar dezinformacija“.

Daivos nuomone, domėjimasis supančiu pasauliu yra geras požymis, tačiau kartais žmonėms trūksta noro sužinoti daugiau.

„Domėtis ir atnaujinti žinias reikia dėl bendro išprusimo, procesų supratimo, dėl to, kad galėtum pats sau paaiškinti, kodėl vieni ar kiti dalykai vyksta pasaulyje. Kaip tik baigiau skaityti sveikatos mokslininko H. Rosling knygą „Faktų galia“, kurioje autorius kalba apie tai, kad didžiausia žmonijos problema yra tai, jog nuolatos remiamės pasenusiomis žiniomis ir ypatingai dramatišku pasaulio vaizdu. Jei norime pažinti pasaulį, susidaryti objektyvų jo vaizdą, turime nuolat apie jį ką nors sužinoti, atnaujinti žinias. Žiniasklaidos vaidmuo čia labai didelis. Žinoma, kiekvienas žmogus turi atsirinkti, ką jis skaito, kur ta informacija yra pateikta ir tikrai nereikia domėtis viskuo. Galbūt užtenka išmanyti kelias sritis. Kiekvienas žmogus pasirenka, kas jam įdomu, bet labai svarbu nuolat plėsti akiratį.“

Pasak pašnekovės, naujienų portalas „Delfi“ ir „Delfi TV“ sudaro galimybę skaitytojams ir žiūrovams susipažinti su nuomonių įvairove, atskleisti skirtingus požiūrius Daiva sieks ir savo laidose.

„Man labai patinka, kad „Delfi“ redakcijos politika – išlaikyti nuomonių pusiausvyrą ir parodyti, kad viskas nėra tik juoda ar balta, kad yra įvairiausių spalvų. Stengiuosi to siekti ir savo laidose. Tiek mano, tiek šį sezoną laidas kursiančių kolegų tikslas – sukurti neklasikinę, nestandartinę aktualijų laidą. Tai reiškia, kad bandysime ieškoti kitų vienos ar kitos temos kampų, nestandartinių pašnekovų. Įprasta nuolat kalbinti tuos pačius žmones, bet yra daug žmonių, kurie gali kalbėti, tačiau jų niekas nepakalbina. Mes ieškosime tokių žmonių ir stengsimės iš esmės nagrinėti tas temas, kurios rūpi Lietuvos žmonėms, apie kurias visi kalba“, – apie tikslus naujajame „Delfi TV“ sezone pasakoja D. Žeimytė-Bilienė.

Nuo rugsėjo 11 d. „Delfi TV“ eteryje startavo naujas sezonas. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)