„Pastebėjau, kad žmonės jaučiasi saugiau, kai jie kažko nežino. Nežinau ir galvos neskauda, o kai žinau, koks pavojus tyko, tai labai baisu. „Sveikatos namuose“ norėčiau pasiekti, kad žmonės jaustųsi saugiai, žinodami, kokie pavojai gali tykoti, kad turėtų laiko jiems pasiruošti, turėtų laiko atpažinti simptomus ir pradėti rūpintis laiku, o ne tada, kai liga pažengusi jau toli. Mano asmeninė patirtis ir yra akmuo, nuo kurio atsispiriu“, – LNK pranešime spaudai sako Aušra, prieš 14 metų išgirdusi negailestingą diagnozę savo dukrai.

„Tada buvo baisu. Supratau, ką jai teks iškentėti ir kad ją prarasiu, daugiau nei dvejus metus lauktas stebuklas neįvyko. Jeigu būčiau žinojusi apie tą ligą, kai pasirodė pirmieji simptomai mano dukrai, gal ir pabaiga būtų kitokia. O gal ir ne. Buvo praleistas momentas, kai buvo galima užkirsti tam kelią. Onkologinės ligos forma buvo tokia reta – iš trijų milijonų vaikų serga vienas. Niekam net į galvą neatėjo, kad tie simptomai buvo tos ligos. Jei tik būtume žinoję, gal viskas būtų buvę kitaip, gal būtume suspėję užkirsti kelią išplitimui, – ši mintis kartu su kaltės jausmu degina Aušrą iki šiandien. – Suprantu, kad tai nesibaigs niekada. Tai žaizda, kuri neužgis. Sau padėti nebegaliu –laiko neatsuksi, bet galiu padėti to išvengti kitiems.“

Viena iš laidos misijų ir yra suteikti žmonėms galimybę žinoti ir išgirsti, ką mūsų kūnas mums nori pasakyti ir paskatinti laiku sureaguoti.

Aušra Budrienė

„Sveikatos namuose“ – ir pokalbiai apie grožį. Aušra atvirauja, kad kalbėti apie tai ją paskatino farmacinėje kompanijoje įgyta patirtis. Tačiau ne apie stebuklingas piliules, kurios akimirksniu sumažins taliją iki reikiamos apimties. Gydytoja atkreipė dėmesį, kad kartais moterys nepagalvoja, jog maža kaina už vieną ar kitą grožio procedūrą slepia gerokai gilesnius ir ne visada sveikus dalykus. Laidos vedėja įsitikinusi, kad pigi procedūra, kuri kitur kainuoja daugiau, turėtų kelti abejonę, o ne tapti viliojančia.

„Moterys nori būti jaunos ir gražios. Tai labai gerai, tik norisi praplėsti žinojimą apie nematomą pusę idant pagalvotų, ar verta tada taupyti toms procedūroms. Gydytojas mokosi 10 metų, o procedūros atlikimui pakanka įgyti kvalifikaciją, tai jei kas nors jums siūlo brangų produktą, tai ne todėl, kad nori užsidirbti pinigų, o todėl, kad prisiima atsakomybę už pasekmes ir žino, kur slypi pavojai, žino, kaip jų išvengti, nes neteisingai atlikta procedūra, neteisingai pasirinktas produktas kartais gresia rimtomis komplikacijomis, kurias ne visada negalima ištaisyti, – perspėja „Sveikatos namų“ vedėja. – Todėl ir norisi kalbėti, kad jei jau kažką darome, tai darykime teisingai, kad tas grožis būtų gražus“.

Nors Aušra mėgsta kartoti, kad gyvenime nieko nevyksta atsitiktinai, pirmą pažintį su televizija įsivaizdavo kiek kitaip, bet likimo vingiai suvedė su naujosios laidos partneriu, didelę TV patirtį sukaupusiu Gražvydu Muižiu.

„Kai sutinki žmogų, kuris mąsto taip, kaip tu, kuris turi tokį pat požiūrį į darbą, jo kokybę bei vertybes, tokias kaip buvimas sąžiningam ir garbingam, atsakomybė, atsidavimas bendram tikslui, kai tereikia vos 10 min. suprasti, kad su šiuo žmogumi eitum į žvalgybą, sakai „darom“ ir dėkoji likimui už dar vieną dovaną. Nesakau, kad nėra aštrių kampų tokioje komandoje, bet jei pamatas tvirtas, kampai su laiku nusigludins“, – spalvingą kelionę po „Sveikatos namų“ kambarius žada Aušra.

„Sveikatos namų“ premjera – šį sekmadienį 16.20 val. per LNK

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)