Praėjusį šeštadienį likusios šešios projekto poros traukė burtus, su kuriais iš teisėjų – Virginijumi Visocku, Egle Visockaite ar Lina Chatkevičiūte – aštuntoje laidoje stos prieš „Teisėjų iššūkį“. Kiekviena pora turėjo parengti ne tik kassavaitinį šokį, bet ir įspūdingą pasirodymą su vienu iš projekto teisėjų.

Burtai lėmė, kad į Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidento, nusipelniusio Lietuvos sporto trenerio Virginijaus Visocko „Teisėjų iššūkio“ komandą pateko aktorė Paulina Taujanskaitė ir Rolandas Beržinis bei atlikėjas Norbertas Liatkovskis (Norbė) ir Viktorija Šeinker.

Lietuvos ir įvairių tarptautinių šokio varžybų čempionės Eglė Visockaitės komandoje – choreografas Marijanas Staniulėnas ir Ieva Brigita Riepšaitė bei dainininkas Jurgis Brūzga ir Katerina Voropaj.

Daugkartinės Europos čempionės, profesionalios Lietuvos sportinių šokių šokėjos ir trenerės Linos Chatkevičiūtės komandoje pasirodė operos solistė Jomantė Šležaitė-Paukštė ir Rafal Narkevič bei LRT laidos „Į sveikatą“ vedėjas, sporto treneris Alanas Dzeranovas ir Eglė Bertulytė.

"Šok su žvaigžde" akimirka / Foto: Justino Stacevičiaus, LRT

Pačia maloniausia vakaro žinia tapo netikėtumas, kuris lėmė, kad šįkart šokėjų poros neturėjo kovoti dėl išlikimo. Visi balai, kuriuos skyrė ir teisėjai, ir žiūrovai keliauja į kitą savaitę, kuomet teks tikrai atsisveikinti su viena iš porų.

Primename, kad praėjusį šeštadienį su projektu atsisveikino raitelė, reklamos specialistė, prekių ženklo kūrėja Roberta Orlauskaitė ir Gedvinas Meškauskas.

Iki laidos pabaigos Delfi kvietė savo nuomonę išreikšti apklausoje:

Vakaro eiga

Šeštadienį parketą atidarė Marijanas Staniulėnas ir Ieva Brigita Riepšaitė. Žinomas choreografas neslėpė, kad poilsio šią savaitę itin trūksta, mat jiems, kaip ir kitiems dalyviams, teko mokytis jau du šokius. Pirmojoje dalyje pora žiūrovams paruošė aistringą pasadoblį.

„Na, po tokio nuotaikingo pasirodymo, manau, kad yra gera pradžia ugningam vakarėliui. Dažniausiai muzika padeda atskleisto šokio charakterį, o dabar jūs sugebėjote savo šokiu, savo veiksmais, nors tai ir nebuvo pasadoblio muzika, bet jūsų rankų išraiška, judesiai suteikė pasadoblio spalvą. Man daug kas patiko šiame šokyje“, – vertino V. Visockas.

„Aš žaviuosi jumis tikrai. Šiandien vėl pamatėme kitokį pasadoblį, kuris netelpa į tradicinio pasadoblio rėmus, bet jis buvo išieškotas profesionaliai. Noriu padėkoti už darbą, nes atkreipėte dėmesį į kiekvieną detalę“, – antrino L. Chatkevičiūtė.

„Kiek daug vis dėlto charakterių slypi Marijano viduje. Jis gali būti ir aštrus, ir aistringas, ir dar visoks. Jūsų stiprybė yra tame, kad nedarote visko bet kaip, jūs darote tą, ką reikia“, – sutiko E. Visockaitė.

Poros pasirodymą teisėjai įvertino 27 balais.

"Šok su žvaigžde" akimirka / Foto: Justino Stacevičiaus, LRT

Paulina Taujanskaitė ir Rolandas Beržinis į šį projektą žiūri labai rimtai, šios poros pasirodymuose nestinga ir aktorinio meistriškumo. Aktorė neslepia esanti šokio mylėtoja ir siekia tobulumo – džaivas nebuvo išimtimi.

„Mano mėgstamiausia šio šokio figūra buvo „svivelio“ žingsneliai“, – šyptelėjo L. Chatkevičiūtė.

„Siūlyčiau jums šiek tiek pakovoti ir greitus šokius prisijaukinti, tada išvis viskas bus labai gerai“, – linkėjo E. Visockaitė.

„Aš džiaugiuosi, kad jums jau 8 savaitę sekasi puikiai imituoti šokius. Jums tikrai gerai sekasi. Tiesa, pagalvojau, atrodo, kad jūs bandote vėl užlipti ant to paties grėblio, kaip ir praeitoje laidoje, bet viskas pasikeitė pakeliui ir viskas buvo puiku. Taip, sutinku, kad kažkiek galėtų būti jūsų judesiuose linksmiau“, – pastebėjo V. Visockas.

Komisija poros džaivą iš viso įvertino 26 balais.

"Šok su žvaigžde" akimirka / Foto: Justino Stacevičiaus, LRT

Netrukus po to į šokių aikštelę žengė televizijos laidų vedėjas, sporto treneris Alanas Dzeranovas ir Eglė Bertulytė. Pora žiūrovams ir komisijai pristatė šokį apie meilę – lėtąjį valsą.

„Labai gražu. Norėčiau jums, kaip bažnyčioje, palinkėti ramybės, nes tai – lėtas valsas. <...> Tai vienintelis dalykas, o jūsų šokis buvo puikus“, – vertino E. Visockaitė.

„Patiko man jūsų šokis. Man dar labai patiko, kad pas jus, Alanai, atsirado kūno plastika“, – pastebėjo V. Visockas.

„Alanai, aš tikrai nuoširdžiai didžiuojuosi jūsų pora ir daroma pažanga. Tas lėtas valsas, kurį parodėte, toli gražu skiriasi nuo to, ką matėte pirmą kartą. Šįkart atlikote daug valso žingsnelių ir atlikote juos teisingai“, – kalbėjo L. Chatkevičiūtė.

Komisija porai iš viso skyrė 25 balus.

"Šok su žvaigžde" akimirka / Foto: Justino Stacevičiaus, LRT

Atlikėjas Norbertas Liatkovskis-Norbė ir Viktorija Šeinker ant parketo šįkart sukosi kvikstepo ritmu. Ar poros pasirodymas sužavėjo komisiją?

„Aš šiandien pirmą kartą mačiau, kad partneris buvo lyderis. Buvo tų klaidelių, bet šis šokis buvo toks linksmas, vėjavaikiškas, tad tiko net ir tai. Pažanga tikrai yra, atsirado šokėjo koordinacija“, – sakė V. Visockas.

„Šaltas dušas nuo manęs – taip, į miuziklą Norbertą pakvies tikrai, bet kvikstepo šiandien pasigedau“, – neslėpė L. Chatkevičiūtė.

„Norbertai, jūs nesate gabus šokėjas, jūs esate stulbinančiai gabus šokėjas. Po šiais žodžiais tikrai pasirašau. Man jūsų duomenys atėmė kvapą. Tai nerealiai yra gerai. Bet kai jūs pradedate šokti vidurį, tai... Gera žinia ta, kad tas atotrūkis mažėja“, – kalbėjo E. Visockaitė.

Šokėjų pasirodymas iš viso surinko 24 komisijos balus.

"Šok su žvaigžde" akimirka / Foto: Justino Stacevičiaus, LRT

Rumba dažnai įvardijama kaip meilės šokis. Tai – neretai sudėtinga užduotis. Ar su ja susitvarkė dainininkas Jurgis Brūzga ir jo šokių partnerė Katerina Voropaj?

„Jurgi, Katerina, už jūsų partnerystę rašau 10. Šokote tikrai gerai, bet nuo vidurio šokio, atrodė, kad, Jurgi, pamiršote savo partiją. Šokėjai šiek tiek turi būti narcizai, turi parodyti save“, – šyptelėjo L. Chatkevičiūtė.

„Mane papirko Jurgio natūralumas ir atsidavimas partnerei, apie ką ir yra rumba. Jūs labai gerai atskleidėte šį šokį“, – sakė E. Visockaitė.

„Na, rumba toks šokis, bet čia, matyt, įmanoma parodyti visokių spalvų – ką ir jūs dabar rodėte. <...> Jums pasisekė, mačiau, kaip nepataikėte į ritmą, bet puikiai išsisukote iš tos situacijos. Tai buvo spektaklis, kurį mes su malonumu stebėjome“, – vertino V. Visockas.

Poros dramatiška rumba iš viso surinko 24 teisėjų balus.

"Šok su žvaigžde" akimirka / Foto: Justino Stacevičiaus, LRT

Fokstrotas – tokį šokį šį šeštadienį pademonstravo operos solistė Jomantė Šležaitė-Paukštė ir Rafal Narkevič. Pora savo pasirodymu tarsi nukėlė į pasaką.

„Buvo gražu, bet buvo netikslu. Aš atsakingai galiu pareikšti, kad šis šokis yra pats sunkiausias standartinis šokis“, – dėstė E. Visockaitė.

„Na, aš taip pat manau, kad jums čia papuošė kietas riešutėlis. Bandėte įvairius kerus. Bet buvo ir gražių pusių. Manau, ką galėjote, tą šį vakarą ir padarėte. Tik norėjosi tobulesnio fokstroto“, – sutiko V. Visockas.

„Ką aš turėčiau pasakyti? Aš noriu pasidžiaugti tuo, kad jūs nesistengėte išvengti to šokio ir tikrai šokote visą choreografiją, nemaskavote pakėlimais, o iš tiesų bandėte įveikti tai. Nesutinku, kad jus nugalėjo fokstrotas, jūs parodėte visai neblogą slinkimą, todėl manau, kad dar padirbėjus būtų tikrai puikus šokis“, – ūpą pakėlė L. Chatkevičiūtė.

Poros pasirodymas iš viso surinko 23 teisėjų balus.

"Šok su žvaigžde" akimirka / Foto: Justino Stacevičiaus, LRT

„Teisėjų iššūkis“

Antroje laidos dalyje šokėjų poros jėgas sujungė drauge su teisėjais. Pirmoji pasirodė E. Visockaitė su partneriu ir jos komanda: choreografas M. Staniulėnas ir I. B. Riepšaitė bei dainininkas J. Brūzga ir K. Voropaj. Kompanija sušoko emocingąjį pasadoblį. Ugningas šou sulaukė stiprių komentarų.

„Labai gerai vertinu. Ant parketo dar dūmai rūksta. Labai įdomus pasirodymas, tiek daug visko vyko. Aš ir į vieną žiūrėjau porą, tai į kitą – buvo labai įdomu, kaip jūs sinchroniškai sugebėjote šokti keturiese. Tai tikrai nėra lengva atlikti“, – dukters ir jos komandos pasirodymą vertino V. Visockas.

„Esu girdėjusi tokių nuomonių, kad mes su Egle esame didelės priešės, bet iš tiesų nuoširdžiai didžiuojuosi Egle ir jos komanda, kaip viskas puikiai pavyko. Visas tas energijos gūsis mane nubloškė. Stebėjau ne tik Eglę, o ir Marijaną, Jurgi, manau, tas kartelės užkėlimas tikrai jums buvo į naudą, nes nenorėjote nusileisti profesionalams“, – pastebėjo L. Chatkevičiūtė.

Teisėjai skyrė du dešimtukus – iš viso 20 balų.

"Šok su žvaigžde" akimirka / Foto: Justino Stacevičiaus, LRT

Netrukus po to į šokių aikštelę žengė V. Visockas bei jo komanda: aktorė P. Taujanskaitė ir R. Beržinis bei atlikėjas N. Liatkovskis-Norbė ir V. Šeinker. „Man tai yra iššūkių iššūkis“, – prieš šokį prisipažino pats teisėjas, kuriam teko epizodinis vaidmuo. Teatrališką numerį komisija įvertino palankiai.

„Žinokite, jūsų šokis buvo nuostabus, nieko gražesnio net neįsivaizduoju. Jis jums labai tiko ir didžiuojuosi jumis“, – šyptelėjo E. Visockaitė.

„Jūs net neįsivaizduojate, kaip jaučiuosi. Manau, visi mano komandos nariai dreba, bet aš labai didžiuojuosi abiem savo kolegom, kurie įrodė, kad mūsų projekte yra tikri profesionalai. Kas yra svarbiausia orkestrui? Geras dirigentas bei puikiai suderinti instrumentai“, – kalbėjo L. Chatkevičiūtė.

Komisija šiai komandai skyrė du dešimtukus – iš viso 20 balų.

"Šok su žvaigžde" akimirka / Foto: Justino Stacevičiaus, LRT

Vakarą uždarė L. Chatkevičiūtės pora bei jos komanda: operos solistė J. Šležaitė-Paukštė ir R. Narkevič bei sporto treneris A. Dzeranovas ir E. Bertulytė. „Aišku, kad šis iššūkis sudėtingas, bet jis ir įdomus“, – prieš numerį kalbėjo daugkartinė Europos čempionė. Per pasirodymą trys šokėjų poros pademonstravo net kelis skirtingus šokius, o jų žvaigžde tapo ne kas kitas, o L. Chatkevičiūtė.

„Na, aš įsivaizdavau, kad tai yra skani vyšnia ant torto. Jis buvo spalvingas, nuotaikingas, nuostabus pasirodymas. Tai buvo gražu“, – šypsojosi V. Visockas.

„Tikrai sukūrėte tikrą šokių fiestą. Tiesiog norėjosi išbėgti ir šokti kartu. Lina, kaip tikra karalienė, puikiai vadovavo savo komandai. Bravo. Labai gražu ir geras jausmas buvo į jus žiūrėti. Ačiū labai“, – dėkojo E. Visockaitė.

Vertinant trečiąją komandą komisija taip pat skyrė du dešimtukus – iš viso 20 balų.

"Šok su žvaigžde" akimirka / Foto: Justino Stacevičiaus, LRT
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)