Vilos savininkė įsipareigojo sumokėti atlygį atlikėjams nuo šių metų pradžios ir reguliariai mokėti jį ateityje, o AGATA pademonstravo geranoriškumą ir nebereikalaus sumokėti skolos, kuri susidarė nuo vilos komercinės veiklos pradžios.

“Labai džiaugiamės, kad konfliktą išsprendėme taikiai. Tikimės, kad ir kiti verslininkai paseks ponios Irenos pavyzdžiu, ieškos kompromiso ir prisijungs prie daugumos nuomotojų, kurie sąžiningai sumoka šį nedidelį, bet atlikėjams labai svarbų atlygį. Nenorime karo ir kviečiame visus tartis geranoriškai”, - sako AGATA direktorė Agnė Masalskytė.

„Teismų praktika šio pobūdžio bylose yra vienareikšmė – apgyvendinimo paslaugų teikėjas privalo tinkamai atlyginti kūrėjui už jo kūrybos naudojimą. Jei pasirinksite teismo kelią, tikėtis kitokio išaiškinimo yra sudėtinga“, – sako Vilija Viešūnaitė, advokatų kontoros TRINITI partnerė, atstovavusi AGATA šioje byloje.

Atlygį atlikėjams už viešą fonogramų panaudojimą komerciniais tikslais jau daugiau nei 15 metų moka ne tik viešbučiai, kavinės, restoranai, bet ir fiziniai asmenys teikiantys kambarių nuomos paslaugas. Atlygis atlikėjams apskaičiuojamas pagal kambarių skaičių. Per metus už vieną kambarį reikia sumokėti maždaug 14 EUR, tačiau suma mažinama, jei kambarys nuomojamas sezoniškai. Tarkime, jei nuomojamas pusę metų – verslininkas moka pusę sumos. Jei kambaryje nėra televizoriaus, radijo ar kitos fonogramas transliuojančios įrangos, mokestis netaikomas.

Šiuo metu Palangoje daugiau nei 100 kambarių nuoma besiverčiančių fizinių asmenų šį atlygį sąžiningai moka. AGATA kviečia iki šiol vengiančius arba nepripažįstančius atlygio pasekti “Astos vilos” pavyzdžiu bei draugiškai susitarti su asociacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)