Renginio metu ne tik susipažinsite su svarbiausiomis technologijų pasaulio naujovėmis, turėsite progos dalyvauti geriausiųjų apdovanojimuose – kasmetinėje šventėje šiemet jus džiugins interaktyvumas, netikėti sprendimai, impozantiški atlikėjų Manto Jankavičiaus, Justino Jaručio, Monikos Liu, Rūtos Ščiogolevaitės ir Gabrieliaus Vagelio pasirodymai, lydimi gausių specialiųjų efektų.

Aštuntųjų Nacionalinių technikos apdovanojimų „Tech Top 2022“ atspirties taškas – begalybės simbolis, primenantis amžinąsias vertybes, o ypač vieną jų – kūrybiškumą. Todėl „Tech Top 2022“ apdovanojimai kviečia švęsti kuriantį žmogų. Argi ne nuolatinis mokymasis, platus akiratis, nežabotas smalsumas ir besąlyginis kūrybingumas yra svarbiausios dedamosios šiuolaikiniame technologijų (ir ne tik) pasaulyje? Įdomu ir tai, kad „Tech Top“ šiemet žiūrovus pakvies interaktyviam vyksmui – renginio eigai galės įtakos turėti ir patys žiūrovai. Būtent jie nuspręs, kokį magijos triuką atliks R. Bernatonis, ar kaip, įpusėjus iškilmingai apdovanojimų ceremonijai, atgauti kvapą galės I. Kavaliauskaitė. Ypatingai dėmesingi šį vakarą turėtų būti tie, kurie aktyviai dalyvavo „Tech Top 2022“ balsavime, jų LNK eteryje laukia maloni staigmena – tikras prizų lietus.

„Kurdami Nacionalinius technikos apdovanojimus „Tech Top“, kaskart keliame sau vis didesnius kūrybinius iššūkius. Šiam tikslui pasiekti subūrėme jaunatvišką ir energingą komandą. Ryškiausius šių dienų atlikėjus jų gerbėjai išvys naujuose įsimintinuose amplua, o muzikos pasirodymuose atpažinsite socialinių tinklų kalbą.

Renginio metu įvyks net dvi muzikinės premjeros: naujausią Manto Jankavičiaus dainą palydės Oskaro Stirnos režisuotas vaizdo pasirodymas, o bene garsiausiam Rūtos Ščiogolevaitės hitui „Paskutinis šokis” apdovanojimų muzikos redaktorius Julius Valančauskas ir muzikos prodiuseris Paulius Vaicekauskas suteiks šiuolaikinį skambesį. Nebus pamiršti ir šou dalyvaujančių žvaigždžių įvaizdžiai – kūrybinės grupės stiliaus karaliene jau daugelį metų yra stilistė Milda Metlovaitė. Kaip žinia, jos vardas siejamas su ryškiu, nepamirštamu ir išskirtiniu šou įvaizdžiu“, – renginio užkulisius atskleidžia G. Jaunius.

„Technologijų pažanga neįmanoma, jei ji neatsiduria kūrybiško žmogaus rankose. Sparčiai besivystančios technologijos suteikia vis daugiau galimybių kurti. Tiesa, yra nuogąstaujančių, kad dirbtinis intelektas ir kitos pažangios technologijos atims darbo vietas, bet manau, kad iš kuriančio žmogaus darbo vietos neatims niekas niekada – joks dirbtinis intelektas to padaryti neįstengs. Būtent todėl labai svarbu investuoti į ateities kartų kūrybiškumą, kad jauni žmonės augtų, nuolat ugdydami kūrybos raumenį“, – teigia vienas iš „Tech Top 2022“ vedėjų, iliuzionistas Rokas Bernatonis.

Atsižvelgiant į šių dienų aktualijas, nemenkas dėmesys apdovanojimuose bus skiriamas taupymo temai. Žiūrovai turės progos išgirsti apie energiją, aplinką ir asmeninį laiką tausojančias technologijas bei inovacijas. „Technologijos kasdien dovanoja papildomas minutes poilsiui ir bendravimui su artimaisiais.

Robotui siurbliui šmirinėjant po namus, man tai – papildomos minutės pasimėgauti vonia. Išmani virtuvė – stalo žaidimas su vaikais. Išmani skalbyklė – ilgesnė pasaka prieš miegą ir daugiau perskaitytų įdomios knygos puslapių. Išmanus telefonas – daugiau ir gražiau įamžintų akimirkų. Geresnis televizorius – privatus namų kino seansas. Išmanūs pagalbininkai virtuvėje – jaukus vakaras su draugais namuose. Myliu žmones ir myliu savo namus, todėl jų durys naujovėms visada atviros, o kai šios atkeliauja, kaskart dovanoja papildomas minutes įtemptoje dienotvarkėje. O aš pati po šių apdovanojimų veikiausiai iškart pulsiu rašyti laiško Kalėdų seneliui“, – juokdamasi pasakoja Indrė Kavaliauskaitė.

Su begalybe siejasi ne tik begalinis žmonių kūrybiškumas. Anot mokslininkų, tikėtina, kad egzistuoja begalybė paralelinių visatų. Vienos visatos panašios ar net identiškos mūsiškei, kitos – labai skirtingos. Apie tai, kas būtų, jei vedėjai turėtų įrenginį, leidžiantį keliauti tarp skirtingų visatų ar pasikviesti svečių iš kitur, ir pasakos aštuntieji nacionaliniai technikos apdovanojimai „Tech Top 2022“.

Beje, šio renginio svečiai yra Lietuvoje gerai žinomi žmonės: Andrius Užkalnis, Agnė Jagelavičiūtė, Lukas Gricius, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Laurynas Zmejauskas-Safas, Liutauras Čeprackas, Asta Žukaitė-Nalivaikienė, jaunosios technologijų entuziastės Gailė ir Miglė Rusteikaitės.

Aštuntieji Nacionaliniai technikos apdovanojimai „Tech Top 2022“ jau šį vakarą 19:30 per LNK.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją