Kepta kiaulės galva – ne šiaip Irūnos išsigalvojimas. Tai tradicinis dzūkų šv. Velykų patiekalas, apie kurį Irūnai papasakojo liaudies tradicijų žinovė Genovaitė Švabienė. O kadangi pati Irūna gimusi Dzūkijoje ir puikiai kalba dzūkiškai, tai nusprendė išmėginti senolių receptus. Iš pirmo žvilgsnio paprasto patiekalo gamyba virto tikru detektyvu. Netikėtai paaiškėjo, kad Vilniuje gauti visą kiaulės galvą – misija neįmanoma.

Irūnos kolega, Žygimantas Stakėnas savaitę naršė po sostinės turgus ir parduotuves, bet sveikos gražios kiaulės galvos nerado. Taigi teko kreiptis į ūkininkus. Žygiui mielai sutiko padėti ponas Zenonas, kuris specialiai dėl „KK2 penktadienio“ paskerdė kiaulę, o jos galvą atvežė į Vilnių.

Perėmęs neįkainojamą krovinį Žygis skubėjo pas Irūną. Tačiau išvydusi kiaulės galvą Irūna persigando. Juk ji milžiniška! Irūna neturėjo puodo, kuriame ją būtų galima išvirti! Galiausiai viskas baigėsi laimingai ir kepta kiaulės galva atsidūrė ant šventinio „KK2 penktadienio“ stalo! Ten taip pat puikavosi unikalūs tautodailininkės Irenos Jauniškienės margučiai, kurių gražinimo technologiją ji yra užpatentavusi.

Įspūdingi margučiai, negirdėti neregėti kiaušinių marginimo receptai, keptos kiaulės galvos ragavimas ir daug nuostabios muzikos jau šį penktadienio vakarą 19.30 val. per LNK.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)