Muzikinis kanalas MTV atsuka savo rimtąjį veidą ir kartu su prekybos tinklu „Iki“ pradeda ilgalaikį socialinį projektą „Pradėk nuo savęs“. Globaliniai kitimai ir visuotinis atšilimas šiuo metu yra pagrindinės pastarojo tūkstantmečio problemos, todėl MTV inicijuoja didžiausią metų projektą, kurio paskirtis yra ne tik kovoti su gamtą naikinančiu požiūriu, bet ir visišku globalinių problemų ignoravimu.

„Inicijuotas „MTV Networks International“ projektas „MTV Switch“ Lietuvoje tapo „Pradėk nuo savęs“ projektu. „Pradėk nuo savęs“ kvies jaunimą nebūti abejingais ir atkreipti dėmesį į globalinio atšilimo grėsmę. Džiaugiamės, kad būtent mes suprantama savo žiūrovui kalba, galėsime ne tik paaiškinti problematikos svarbą, bet ir pasufleruoti kaip elgtis“, - sakė „MTV Lietuva“ direktorė Diana Sablovskienė.

Projektas „Pradėk nuo savęs“ yra padalintas į dvyliką mėnesių, kurie švies ir informuos apie problematiką, eikvojimą, transporto taršą, aplinką, sveiką gyvenimo būdą, protingą apsipirkimą, antrinį naudojimą, meilę, saugą ir vertę, kūrybą, kvies jaunimą būti aktyviais.

Šios tezės jaunimui bus pateiktos suprantama kalba ir priimtinu formatu. Įvairios akcijos pateiks paprastus kasdienių veiksmų pavyzdžius, kurie nereikalauja daug pastangų, bet pakeičia labai daug.

„Bus skelbiamas konkursas, kurio dalyviai galės fotografuoti ir siusti labiausiai užterštas vietas Lietuvoje. Laimėjusios nuotraukos bus eksponuojamos kokiame nors parodų centre“, - pasakojo „MTV Media“ direktorė Živilė Livinskaitė.

Projekto pabaigoje MTV ketina surengti grandiozinį koncertą, kuriame turėtų dalyvauti minėtoms idėjoms neabejingi Lietuvos muzikantai.

„Tikiu, kad bendromis jėgomis mums pavyks sudominti jaunimą ekologinėmis aktualijomis ir parodyti, kad kiekvienas iš mūsų asmeniškai ir kartu galime tapti super herojais, saugančiais švarią ir gražią gamtą, supančią sveiką ir socialią visuomenę“, - sakė „Iki“ komunikacijos direktorius Tomas Vaišvila.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją