Laidoje taip pat dalyvavo psichoterapeutas Andrius Kaluginas, kuris plačiau papasakojo apie žmonių pasirinkimus lemiančius veiksnius, atskleidė, ką vyrai galvoja ir ko ieško santykiuose.

- Savo socialinėje paskyroje esate užsirašiusi, kad esate bosas vyrų pasaulyje. Ką norite tuo pasakyti? Ar esate linkusi vadovauti?

Gabriella: tai tiesiog dainos citata, graži daina. Bet taip, aš esu linkusi vadovauti, gimiau po ožiaragio ženklu. Ir tame nematau nieko blogo. Mėgstu vadovauti ne dominuojančiai ir griežtai, o labiau diplomatiškai ir gražiai. Gal netgi ne vadovauti, o lyderiauti.

- Jūs teigiate, kad šiuolaikinės moterys neleidžia vyrams būti vyriškiems. Ką mes darome ne taip?

Andrius: perdėtas savarankiškumas – perdėtas ir pabrėžtinai demonstruojamas – labai dažnai atgrasina vyrus. Jei moteris visa savo povyza ir elgesiu rodo savo aukštą emancipacijos lygį, feminizuotą mąstymą, tradiciniam, klasikiniam vyrui, žinoma, tai nepatiks.

Jei ji neleidžia vyrui paduoti rankos išlipant iš automobilio ar neleidžia sumokėti už ją restorane, ar jai nereikia, kad ją vyras lydėtų ir ji sako, kad pati gali apsiginti, nes turi penktą karatė daną. Perdėtas, pabrėžtinas, emancipuotas elgesys tikrai gali atstumti vyrus.

- Esate pasakojęs apie tyrimą Lietuvoje, kuris rodo, kad vyrai labiau tiki meile iš pirmo žvilgsnio, ką tai atskleidžia?

Andrius: tai greičiausiai atskleidžia faktą, kad vyrai yra tiek pat, o gal net ir daugiau nusivylę moterimis, nei moterys – vyrais. Todėl jie pradeda galvoti, kad galima įsimylėti iš pirmo žvilgsnio ir daug negalvoti, nesigilinti.

Kalbėjau su daug porų, šimtais žmonių. Lietuviai vyrai sako, kad sutinki moterį (nesvarbu, kuriame mieste) ir atrodo, kad įsimyli iš pirmo žvilgnio, o po to pasirodo, kad moteris vienokia ar kitokia ir visai bloga. Todėl vyrai teigia, kad geriau nesukti galvos, iškart įsimyli, įsikali į galvą, kad tu ją myli ir vėliau ją tiesiog priimi.

- Kokios moterys patinka vyrams?

Gabriella: aš negaliu atsakyti, nes yra visokiausių vyrų ir moterų. Man patiks vienoks vyras, kitai moteriai – kitoks. Kiekvienas renkasi tokį partnerį, koks tinka jam. Aš pritariu, kad priešingybės papildo viena kitą. Vieni renkasi panašius į save, kiti renkasi panašius į tėvus, dar kiti visiškas priešingybes. Kiek žmonių, tiek ir nuomonių. Vyrai renkasi moteris, o kokias – čia jau jų pačių reikalas.

Visą „Aš Ikona“ laidą šia tema galite pamatyti straipsnio viršuje.

- Gabriela, septynerius metus praleidote Didžiojoje Britanijoje. Kodėl grįžote į Lietuvą?

- Dėl koronaviruso pandemijos. Pasikeitė darbai, nebėra tokių galimybių, kaip anksčiau. Vėlgi „Brexit“ prisidėjo. Tad sumaniau, kad pamėginsiu pagyventi Lietuvoje. Galbūt man čia pasiseks? O jeigu ne, grįšiu į Londoną.


- Nuo ko pradėjote vos atsikrausčiusi į Angliją? Juk aktore iš karto netapote?

- Kaip ir daugelis žmonių, kurie ten atvyksta, pradėjau nuo stalų valymo. Paskui kibau į mokslus, fitneso mokykloje gavau trenerės diplomą, paskui – ir dietologės. Pradėjau dirbti sporto srityje, varžytis fitneso varžybose, tapau Anglijos čempione. Paskui sugalvojau, kad noriu būti aktorė, tad įstojau į aktorių mokyklą ir ją pabaigiau. Taip pat studijavau verslo vadybą, įsidarbinau verslo plėtros vadove superautomobilių kompanijoje. Tuomet pradėjau kurti savo instagram paskyrą, kuri tapo gana sėkminga.

- Kokiame filme jus galima pamatyti?

Pastaruoju metu nesifilmuoju, nes koncentravausi ties superautomobiliais ir savo „Youtube“ kanalo kūrybiniais darbais. Na, o filmuotis pradėjau nuo trumpametražių filmų, o paskui teko filmuotis ir ilgo metro veiksmo filmuose. Galite rasti internete, jeigu paieškosit.

- Ar ir filmuose atrodote taip seksualiai kaip socialiniuose tinkluose publikuojamose fotosesijose šalia superautomobilių?

Buvo filmuose buvo seksualesnis vaidmuo, buvo filmų, kuriuose buvo skirti rimtesni vaidmenys. Priklauso nuo filmo žanro.


- Seksualumas ir ryški išvaizda padeda ar trukdo gyvenime?

- Ar ji iš tiesų tokia seksuali? Priklauso nuo veiklos, kurios imiesi. Man gyvenime išvaizda nėra labai padėjusi, tačiau ir labai patrukdžiusi nėra. Aš žinojau, ko noriu, keliavau savo tikslo link, pasibaigiau mokslus ir esu rami žinodama, kad užsitarnavau savo vietą ten, kur noriu, ne per grožį.

- O ko jūs norite gyvenime?

- Tarkim dirbti filmų aktore pradėjau pasibaigusi mokslus. Fitneso varžybose puikiai pasirodžiau irgi sunkiai dirbdama, mokydamasi. Na, ir verslo plėtros vadove dirbi atėjau ne dėl grožio, o pabaigusi mokslus. Viso to vien grožiu nepasiekčiau, tam reikėjo daug užsispyrimo, išsimokslinimo. Net ir žmonės, kurie padeda, tau padeda ne dėl to, esi graži ar ne.

- Būdama tokios seksualios išvaizdos tikriausiai sulaukiate nemažai vyriško dėmesio. Ar visada jis malonus?

- Iš tikrųjų, žinokite, nekreipiu dėmesio. Tikrai yra nemalonių komentarų, bet stengiuosi į juos atsakyti maloniai ir gyventi toliau.

- Buvote minėjusi, kad jums nelabai sekasi santykiuose. Kaip manote, kodėl?

- Nes sėkmingiems santykiams reikia skirti laiko. Reikia pažinti kitą žmogų, o aš gal kol kas dar ieškau savęs, daugiau laiko skiriu saviugdai, savo darbui ir tam, ko pati siekiu. Aš neturiu laiko, kurį galėčiau skirti partneriui ir sėkmingiems santykiams. Visada ieškau savyje problemų.

- Ar dėl to ir su paskutiniu draugu išsiskyrėte? Pritrūko laiko?

- Manau, kad taip.


- Kiek laiko truko jūsų paskutiniai santykiai?

- Apie pusantrų metų.

- Kiek ilgiausiai yra trukusi jūsų draugystė su kokiu vyru?

- Iki dviejų metų.

- Ir visada skyrybų priežastis ta pati?

- Manau, kad taip. Kas yra santykiai? Tu galvoji apie vaikus, šeimą ir rimtą ateitį. Žmonės turi būti tam pasiruošę.

- Jūs apie tai dar negalvojate?

- Galėčiau pasakyti jums ne. Tačiau gali būti, kad už savaitės su kuo nors susipažinsiu ir pakeisiu savo nuomonę.

- Jūs greitai įsimylite?

- Meilės iš pirmo žvilgsnio man nebūna. Turi pažinti žmogų, kad jį įsimylėtum.


- Prie tokios ryškios moters kaip jūs prieiti drįsta ne visi. Kokie vyrai dažniausiai jus užkalbina?

- Kiekvienas vyras gali prie manęs prieiti. Nėra kažkokios išskirtinės kategorijos. Jeigu žmogus tau prie širdies artimas, kodėl gi ne? Tikrai išdrįsta ir aš niekada neatsakau nemaloniai. Yra vaikinų, kurie gatvėje priėję pakalbina. Visada pasikalbu, pasakau, kad tarkime negalime eiti į pasimatymą, nes turiu draugą. Padėkoju už drąsą. Vyrai yra vyrai. Visi medžioja ir bando.

- Jūs sakote, kad visi vyrai medžioja, myli akimis. Ar ta meilė akimis nerizikuoja tapti paviršutiniška?

- Susipažinęs su žmogumi pirmiausiai atkreipi dėmesį į išvaizdą, kuri yra patraukli arba nepatraukli asmeniškai tau. Vienam vyrui aš būsiu graži, kitam – kita moteris. Aš lygiai taip pat pastebėdama vaikinus iš pradžių pamatau jų išvaizdą. Kaip ir kiekvienas normalus. Tas, kuris sakys ne – meluoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (364)