Tuo metu 30 metų anglų kalbos mokytoja dirbanti Aušra Gontienė prisipažins atsisakiusi tikrinti abiturientų egzaminus, nes atlyginimas – vergiškas, 64 euro centai už vieną darbą. „Ką tu čia man aiškini, mano tėvas uždirba 6 kartus daugiau“, – žodžius, kuriuos kartais mokytojai išgirsta iš mokinių, cituos mokytoja. Tiek ji, tiek švietimo specialistė, habil. dr. Vilija Targamadzė Lietuvoje ateityje prognozuos tragediją, jei švietimo situacija nepasikeis. „Mokytojas – raktas į šviesią Lietuvos ateitį, jis itin svarbus, ir jei niekas nepasikeis, tai reiškia kultūrinį tautos genocidą ir dar didesnę emigraciją“, – kaip rašoma pranešime spaudai, teigs V. Targamadzė.

DELFI primena, kad kompozitoriaus, muzikos prodiuserio ir dainų kūrėjo Stanislavo Stavickio-Stano gyvenimas apsivertė aukštyn kojom, kuomet jis išgirdo stingdančią diagnozę – kraujo vėžys.

Apie savo diagnozę jis paskelbė dar praėjusių metų lapkritį, o šiuo metu gal vadinti save pagijusiu.

Tuos, kurių gyvenimas paženklintas panašiais iššūkiais, Stano ragina neatsitverti tylos siena, o kalbėti apie savo ligą. Vyras taip pat neslepia – jo atvirumas skirtas ne tik kovojantiems su klastinga liga ir jų artimiesiems. Atvirumas yra taip pat pagalba ir pačiam sau.

„Man ir pačiam svarbu išsikalbėti, paleisti savo baimes, nerimą. Džiaugiuosi, kad atėjo pavasaris, kad mano Joana jau pradeda šnekėti, bet tuo pačiu man tikrai neramu – už dviejų savaičių man bus daromi tyrimai, jie atliekami kas tris mėnesius. Kartais užpuola toks pasimetimas, nes puikiai supranti, kad po tų dviejų savaičių viskas gali vėl apsiversti aukštyn kojomis. Tačiau pasiduoti nevalia“,

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)