Visos Jolantos vasaros treniruotės vyksta gamtoje, gražiose vietose, prie vandens telkinių. Tokiu būdu ji nori ne tik atkreipti dėmesį į mūsų šalies grožį, bet ir paskatinti sportuoti gryname ore.

„Fizinis aktyvumas būtinas mūsų organizmui. Tai nuostabi skausmų prevencija, imuniteto stiprinimas, bendros emocinės būklės gerinimas, streso mažinimas“, – sporto privalumus pranešime spaudai vardino J. Leonavičiūtė.

„Gamtoje tinka viskas – ir sportas, ir išėjimas pasivaikščiot, ir pasikaitinimas saulėje, ir tiesiog poilsinė išvyka į gamtą. Bet kuriuo atveju vasarą skirkime poilsiui, geros savijautos palaikymui, vidinei harmonijai, emocinės būklės gerinimui. O keli pratimai ne tik suteiks stangrumo kūnui, bet ir kels nuotaiką. Juk išdegintos papildomos kalorijos visada tik į naudą mūsų kūnui“, – sako Jolanta.

Jos gamtoje atliekamos treniruotės skirtos visiems – ir pažengusiems, ir pradedantiesiems, ir vyrams, ir moterims.

„Pratimai paprasti, lengvai atliekami, daugiausia naudojant savo kūno svorį. Sportinis inventorius – pasipriešinimo gumos, vienas kitas nedidelio svorio hantelis, kuriuos galima įsimesti į automobilį ar į kuprinę. Žinoma, kas sportuos namuose, drąsiai gali rinktis didesnio svorio hantelius, jei norisi daugiau krūvio“, – apie treniruotes pasakojo J. Leonavičiūtė.

Reikia nepamiršti: viskas, kas vertinga, užtrunka

Trenerė sako, kad sąžiningai sportuojant, galima tikėtis stangresnio kūno, geresnio raumens tonuso, geresnės savijautos, o jei prižiūrima mityba, žinoma, ir svorio mažėjimo. Tačiau rezultatų nereikia tikėtis labai greitai. Norint gražiai atrodyti vasarą, sportuoti reikėtų pradėti jau žiemą. Tačiau geriau vėliau, nei niekada.

„Norint ruoštis vasaros sezonui, pradėti reikia žiemą. Bet kuriuo atveju pradėti niekada nėra per vėlu, net gi ir vasarą. Stangrėjantis kūnas, po truputi besikeičiančios kūno linijos anksčiau ar vėliau duos tą rezultatą, kurio taip norim. Bet reikia nepamiršti, kad viskas, kas vertinga, užtrunka. Gražus kūnas bei gera fizinė savijauta neateina per savaitę. Turim dirbt su savimi, didžiuotis net ir mažais žingsneliais, kurie po truputi ves norimų formų link“, – kalba Jolanta.

Įspūdingų formų, grakšti trenerė atskleidė tris pagrindinius principus, kuriais vadovaujasi, kad turėtų tokias kūno linijas.

„Pirmiausia – reguliarus fizinis aktyvumas, teikiantis gerą savijautą. Nereikia spaust iš savęs daugiau, nei pajėgia kūnas. Mes stiprėjam palaipsniui, todėl ir fizinio aktyvumo treniruotės turėtų būti tokios, kurios nėra labai lengvos, bet kartu noriai daromos. Kiti du principai – sveika, subalansuota mityba ir geras miegas. Na dar pridėčiau streso mažinimas kasdieninėje veikloje“, – sakė Jolanta.

Paklausus kaip žavioji trenerė leidžia vasaras, ji atskleidė, kad vasaros neįsivaizduoja be aktyvių veiklų gamtoje. „Mano sporto rutinoje sezoniškumo kaip ir nėra. Stengiuosi aktyviai gyventi ištisus metus. O vasarą prisideda dviračio mynimas, atrandant gražius gamtos kampelius, vandens pramogos, pasivaikščiojimai, bėgimai miško keliais. Na ir išvykimas kur nors į kalnus. Iššūkiai sau, kuriuos įveikus dar ilgai jaučiu nuostabią vidinę emociją“.

Norintiems susikurti ne tik gražų kūną, bet ir vidinę harmoniją, sportuoti su malonumu besidžiaugiant vasara ir gamta – „TV3 Play sporto klubas” su Jolanta Leonavičiūte kiekvieną pirmadienį, trečiadienį ir penktadienį 12.30 val. tv3.lt ir TV3 Play.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)