Hugh Laurie, išgarsėjęs daktaro vaidmeniu seriale „Daktaras Hausas“, dėl geriausio dramos aktoriaus titulo susigrums su pagrindiniu aktoriumi iš „Sopranų“ Jamesu Gandolfini bei serialo „24 valandos“ žvaigžde Kieferiu Sutherlandu.

Geriausios komedijos kategorijoje susitiks praėjusių metų nugalėtojas „Biuras“, NBC situacijų komedija „Rock“, ABC „Bjaurioji Betė“, „Du su puse vyro“(„Two and a Half Men“) bei Holivudo satyra „Palyda“ („Entourage“).

Ricky Gervais („Extras“) pretenduoja į geriausio komedijos aktoriaus titulą kartu su Steve Carell („Biuras“) Britai tikisi sėkmės geriausios aktorės kategorijoje su Dame Helen Mirren iš serialo „Pagrindinis įtariamasis“. Į šį titulą taip pat pretenduoja Minnie Driver iš „The Riches“ Jimas Broadbentas susidūrė su rimtu konkurentu, Robertu Duvall kovoje dėl geriausio mini serialo ar TV filmo aktoriaus titulo.

Britų aktorius nominuotas už Lordo Longfordo vaidmenį Channel 4 dramoje. Disney serialas „Bjaurioji Betė“ pernai buvo nominuotas 11 kategorijų.

Daugiausiai „Emmy“ nominacijų yra gavę HBO vesternas „Bury My Heart at Wounded Knee”(17 nominacijų) bei AMC mini serialas „Broken Trail“ (16 nominacijų)

„Šiemet pasirodė daug naujų veidų, o ypač komedijose,“ – sakė Dickas Askinas, televizijos meno ir mokslo akademijos, teikiančios „Emmy“ apdovanojimus, prezidentas.

59-toji kasmetinė „Emmy“ apdovanojimų teikimo ceremonija bus tiesiogiai transliuojama iš Los Angeles rugsėjo 16 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją