„Sveikas, mano mažasis išdykėli“, – laidoje pasisveikina Kalėdų senelis, kuris vos įėjęs į studiją parkrenta ant žemės, o atsistojęs gurkšteli neaiškaus gėrimo iš buteliuko, kurį išsitraukia iš kišenės. Laidos vedėjas, demonstruodamas nepasitenkinimą tokiu jo elgesiu, stumteli apsikabinti pasilenkusį laidos svečią ir atrėžia: „Eik tu ***, dviejų dienų peregaru smirdi“.

Atsisėdęs Kalėdų senelis nusiriaugėja ir išsitraukia cigaretę, kurią ketina prisidegti. „Ar tu nesijaudini švenčių išvakarėse?“ – klausia laidos vedėjas, tačiau nesulaukęs atsakymo ima tramdyti netinkamai besielgiantį svečią. „O kas bus? Pasakysi, kad tavo studijoje Kalėdų senelis rūko?“ – nesigėdija savo elgesio svečias.

Įspėjus, kad Kalėdų senelio nosis ištepta kažkuo baltu, šis atkerta: „Tai, kas pas mane ant nosies, kainuoja daugiau negu visi tavo filmavimai“. Laidos vedėjui pasidomėjus, ar tai narkotinės medžiagos, šis nesutrinka, priešingai – pasiūlo ir vedėjui to pabandyti ir ištiesia lentelę su baltų miltelių krūvele.

Vėliau vedėjas pažeria nepatogių klausimų: „Ar kada nors turėjai lytinių santykių su savo klientais, tai yra – vaikais?“, „Kiek kartų sėdėjo vaikai tau ant kelių, kol pradėjai nebejausti erekcijos?“, ir
„Kiek reikia suvartoti narkotikų, kad pradėtum skraidyti su elfais?“

Laidos vedėjas ne tik klausinėja trikdančius klausimus, bet ir paprašo paslaugos – nužudyti visus jam patinkančios merginos šeimos narius arba bent augintinį, kad galėtų ją guosti.

„Prie kopėčių“ kūrėjas, scenarijaus autorius bei vedėjas Jaroslavas DELFI patikino, kad toks Kalėdų senelio amplua buvo sugalvotas humoro forma. Anot jo, pats projektas paremtas nejaukumu bei absurdo humoru.

„Užduodu žmonėms klausimus, apie kuriuos kiti nė nepagalvotų paklausti. Kaip antai Kalėdų Senelis – jokių muitų, pastovus darbas su vaikais, legendos apie neblaivius Kalėdų senius. Tai yra medžiaga humorui“, – pasakojo J. Michalkevičius.

Laidoje ne tik pats personažas – Kalėdų senelis paverčiamas daugybe blogų ydų turinčiu asmeniu, bet ir vartojama daug necenzūrinių žodžių, kurie nėra slepiami garsiniais ar nutildymo signalas. „Prieš video peržiūrą perspėjama, kad turinys yra tik pilnamečiams, – paaiškino Jaroslavas. – Visų laidų metu stengiuosi neperžengti ribų.“

Nors išgirdęs klausimą, ar užtenka filtro N-18 tam, kad eteryje būtų galima legaliai vartoti necenzūrinius žodžius, tiesiog padėkojo už pastebėjimą.

Pasidomėjus, kokios reakcijos vaikinas tikėjosi rašydamas scenarijų ir viešindamas necenzūruotą internetinę laidą, jis patikino, kad abejonių dėl netinkamumo nebuvo. „Tiesą pasakius negalvojau apie visuomenės reakciją. Scenarijų rašau pats, bet man talkina ir kiti puikūs vyrai: Antanas Kisliakas, Lukas Ramonas, Vaidotas Šiožinis, – vardijo Jaroslavas. – Pasitarę su Antanu Kisliaku nusprendėme būtent taip apipavidalinti Kalėdų senį.“

Internetinę laidelę vaikinas vadina naujo humoro banga. „Pats projektas visiškai skiriasi nuo jau sukurtų, tai nieko keisto, kad ir įkūnytas personažas buvo nestandartinis (amerikietiškuose filmuose toks Kalėdų senis nėra naujiena). Tikrai nenoriu negatyvo bangos, tiesiog apvilkau Kalėdų senį į jam nebūdingą amplua“, – DELFI kalbėjo J. Michalkevič.

Susisiekus su TV3 atstove spaudai Erika Vyšniauskaite, ši patikino, kad projektas skirtas pilnamečiams: „Tai internetinė laida, skirta suaugusiems žiūrovams, todėl prieš pradėdamas žiūrėti kiekvieną šios laidos įrašą kiekvienas žiūrovas pažymi, ar yra pilnametis – t.y. tik patvirtinęs, kad jam yra 18 arba daugiau metų, jis gali žiūrėti turinį.

Pasaulyje gausu laidų, skirtų tik pilnamečiams žiūrovams, o puikiai žinomų personažų humoristinės, ironiškos ar juodojo humoro parodijos – ne naujiena. Laidų turinys yra kuriamas, atsižvelgiant į lokalias ir globalias aktualijas, todėl šiuo atveju dėmesys nukreiptas žiemos švenčių herojų, kurio individualią interpretaciją pateikia laidos kūrėjai.“