Į duetą sujungti vienus jausmingiausių pasirodymų projekte kuriantys ir meistrus pravirkdyti gebantys Modesta ir Vladislavas, savo pasirodymą ruošti turėjo kartu su viena projekto lyderių, provokuojančia ir drąsia modernaus ir „high heels" šokio atstove Valerija Gneuševa. Kol kitos komandos repetavo ir gludino pasirodymus, ši trijulė laiką degino aiškindamiesi tarpusavio santykius ir negalėdami priimti bendro sprendimo.

„Pirmi sunkumai buvo tie, kad mes visi ryškūs, visi esame stiprios asmenybės, kiekvienas iš mūsų tarytum prieskonis ir kai taip būna, dirbti iš pradžių sunku, nes nei vienas nenori paminti savo įsitikinimų ar bendros vizijos. Mes visi labai skirtingi ir skirtingai jaučiame meną, šokį, nors ir sritis ta pati, bet mes ją skirtingai išgyvename, tai labai įdomus momentas, taip yra dėl skirtingos patirties, metų skirtumo ir bendro suvokimo. Kelių dienų prireikė apsigludinti, juk mes kaip akmenys gumbuoti įkrentame į jūrą - meną ir laukiame kol ši mus nušlifuos",- apie pirmųjų nesutarimų priežastis pasakoja Modesta.

„Turėjome savaitę pasiruošimo, bet pirmas tris dienas statėme visiškai kitą šokį, pagal Modestos pasiūlytą idėją. Mano nuomone, ta pirminė idėja nepasisekė todėl, kad dėl dešimties metų ir patirties skirtumo, mums Modestos idėja buvo tolima, sunku buvo į ją įsijausti. Taip pat ir jos pasiūlyta Mercury muzika man asmeniškai yra nepriimtina naudoti scenoje. Manau, kad ir esu pripratusi dirbti viena, todėl man sunku nusileisti, nesu gatvės šokių atlikėja, mano kitokia judesio estetika ir skonis...",- susiklosčiusią situaciją komentuoja Valerija.

Kelias dienas susitarti negalėjusi profesionalų trijulė, pripažįsta, jog pasiruošimo metu pasiekė kritinę ribą – nesutarimai išvedė iš pusiausvyros visus artistus ir net kilo abejonė, ar šis pasirodymas išvis gali įvykti.

„Nuėjau iki to, kad jau galvojau skambinti režisieriui ir klausti, kiek man reikia sumokėti, kad iš čia išeičiau",- apie savo tuometinę būseną, nerandant bendro kompromiso, pasakoja Valerija.

Lyg to būtų maža, nesutarimų išvarginta komanda, prieš pat pasirodymą susidūrė su dar didesniu iššūkiu – paskutinių repeticijų metu, Modestai atsinaujino stuburo trauma ir skausmas tapo nebepakeliamas.

„Iš salės laksčiau pas gydytojus iš jų vėl į salę, buvau kiek įsitempusi ir nervinga, net neabejoju dėl to ne tik man buvo sunku, bet ir Valerijai bei Vladui. Žinojau, kad bus sunku ir kad gali būti kažkokių tokių netikėtų dalykų, bet nežinojau, kad bus iki tiek... Skausmas iki pykinimo, o tu išeini į sceną ir turi šypsotis, o grįžus į užkulisius gerti piliules nuo skausmo... Tai yra sunku. Bet man šitas projektas yra labai svarbus ir aš nesu linkusi pasiduoti. Labai noriu eiti iki galo", - kenčiant stiprų skausmą laidoje kalbės Modesta.

Nėra abejonių, kad tiek Valerija, tiek Modestos ir Vladislavo pora – itin talentingi šokėjai. Tačiau didžiausias klausimas, ar emocinis ir fizinis skausmas nesutrukdys šiai trijulei žengti į kitą projekto etapą. Kaip pasibaigs didžiuliu skausmu palydėtas pasirodymas – jau šį sekmadienį 19:30 per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)