Šį vakarą paaiškėjo pora, kuri turėjo palikti projektą prieš kitą savaitę įvyksiantį finalą – ja tapo Dovilė ir Edvinas.

Su žiūrovais jau anksčiau atsisveikino: Joringis Šatas ir Viktorija Šeinker-Vika, Richardas Jonaitis ir Eglė Bertulytė, Monika Linkytė ir Rolandas Beržinis, Arnoldas Eisimantas ir Ieva Konopliovaitė, Vaidas Baumila ir Ieva Brigita Riepšaitė, Jovita Balčiūnaitė ir Rafal Narkevič, Monika Marija ir Justinas Mejeris-Ustin bei Eskedar Maštavičienė ir Vykintas Širmas.

Projekto finale iš viso susikaus trys poros. Pusfinalį įveikė ir toliau drąsiai keliauja: Dovydas ir Melisa, KaYra ir Justas, Edgaras ir Katerina.

Porų pasirodymus kaskart vertina komisija, kurioje šįkart – Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidentas, nusipelnęs Lietuvos sporto treneris Virginijus Visockas, 20 medalių iš pasaulio ir Europos pirmenybių Lietuvai parvežusi profesionali sportinių šokių šokėja Lina Chatkevičiūtė ir triskart Europos profesionalų Lotynų Amerikos šokių vicečempionas Justas Kučinskas.

Be to, dalyvius palaiko ir žiūrovai, kurie savo simpatijas kaskart gali išreikšti skambindami arba rašydami trumpąsias žinutes. Kiekvienoje laidoje komisijos ir žiūrovų skirti balsai sudaro po pusę galutinio poros įvertinimo.

Tai, kad iki šou pabaigos liko visai nedaug įrodė ir palaikymo srautas, dėl kurio tiesioginę transliaciją ištiko techniniai trukdžiai. Šou vedėjai Gabrielė Martirosian ir Vytautas Rumšas keliskart eteryje rekomendavo savo favoritus palaikyti ne SMS žinutėmis, o skambučiais.

„Mes vis dar turime sutrikimų balsuojant žinutėmis, bet kviečiame balsuoti skambučiais“, – tikino šou vedėjai.

Artėjant finalui projekte likusios dalyvių poros žiūrovams ir komisijai pristatė po du šokius. Pirmuosius pasirodymus šokėjai paruošė patobulinę jau anksčiau pristatytus ir matytus šokius, o antriesiems savo išstojimams paruošė po naują.

Šou eiga ir komentarai

11-ąją laidą atidarė aktorius, prodiuseris Dovydas Laukys ir jo partnerė Melisa Valinovič. Pora savo pirmuoju pasirodymu užkūrė tikrą pirtį. Džaivą sušokę dalyviai virto šokių čempionate besivaržančia pora, todėl nestojo sparčių žingsnelių ir ekspresyvios nuotaikos, atitinkamai bendravo su publika.

„Puiki pradžia. Aš labai sveikinu šokant pusfinalyje ir, aišku, mes visada laukiame jūsų ugningų pasirodymų, ką mes ką tik ir matėme“, – komentavo V. Visockas.

Jam antrino ir L. Chatkevičiūtė: „Dovydas net du kartus į mane pasižiūrėjo. Ir dar vieną kartą pakėlę antakį, kaip daro šokėjai per varžybas. Yra labai svarbu šokėjams žiūrovai ir jūs tą parodėte. Sušokote su ironija, tas persistengimas – puikiai tą parodėte. Džaivas tikrai pavyko ir greitis, kurį Dovydas turi savo kūne, pavyko. Klaidelių buvo, bet toks gyvenimas.“

„Choreografija sudėtinga, bet jums ją pavyko atlikti tiksliai. <...> Ačiū už žvilgsnius ir kad mes buvome įtraukti į jūsų šokį. Ačiū už tai“, – dėkojo J. Kučinskas.

Teisėjai pirmąjį poros pasirodymą įvertino 27 balais.

Antrajame savo pasirodyme Dovydas bei Melisa sukosi lindihopo ritmu ir jiems tai puikiai sekėsi.

„Dovydai, aš negaliu atsilaikyti – vėl tas žvilgsnis į mane. Dovydas negali susikaupti šokiui, nes vėl į mane žiūrėjo, – šypsojosi L. Chatkevičiūtė. – Aš manau, kad jūs rizikavote pasirinkdami tokią greitą muziką, nes neįtiktina, kad per savaitę jūs išmokote tokį šokį. Dovydai, tai – tavo šokis. Galėjai parodyti savo greitį, savo šypseną žavingą. Taip, neatsispiriu.“

„Visus pagyrimus praleiskime. Muzika buvo pasirinkta labai greita. Esate abu profesionalai šiame šokyje. Gražus atlikimas“ , – tikino J. Kučinskas.

„Aš manau, kad jūs esate šio šokio atlikėjai. Net neverta ginčytis“, – konstatavo V. Visockas.

Šokėjai už antrąjį savo numerį pelnė 29 balus.

Edgaras Vegys ir Katerina Voropaj pirmiausiai žiūrovus ir komisiją stengėsi užburti švelniu pasirodymu ir Vienos valsu.

„Negaliu nusiimti šypsenos. Aš manau, kad Edgaras yra svajonių vyras visoms Lietuvos moterims, todėl, kad mes žinome, jog lietuvės yra stiprios asmenybės, o jis neužgožia moters. Jis tarsi Katerinos šešėlis, kas yra labai gražu, bet norėčiau pamatyti jį ir pirmoje rolėje. Gal šiandien pamatysime tokį šokį?“ – šyptelėjo L. Chatkevičiūtė.

„Aš girsiu Edgarą. Tai, kas vyko su solo partija, tai buvo kokybė, kurios nemačiau“, – gyrė J. Kučinskas.

„Žingsniai pas jus atliekami preciziškai, bet nėra svingo, judėjimo ratu. Edgaro šokimas man priminė karinį šokį. Reikia tobulinti, bet šokis buvo malonus“, – komentavo V. Visockas.

Romantišką poros pasirodymą teisėjai įvertino 21 balu.

Antrajame savo pasirodyme Katerina ir Edgaras pristatė iš kojų verčiantį rokenrolą.

„Atrodo, kad Edgaras visada norėjo šokti rokenrolą. Tai, ką mačiau solo partijose – buvo žiauriai gerai“, – komentavo J. Kučinskas.

„Mąstau, kad dar reikėtų kokių penkių laidų ir pradėtumėte šokti pagal nuotaiką kiekvieną šokį. Tai buvo geros nuotaikos šokis. Aišku, tai buvo lengvi rokenrolo žingsniai, norėjosi tikresnio rokenrolo“, – teigė V. Visockas.

„Noriu pasakyti, kad Edgarui labai tinka žalias švarkas, – juokėsi L. Chatkevičiūtė – Žinoma, ir tas atsipalaidavimas ant parketo. Tai buvo visai kitoks žmogus.“

Šokėjai už antrąjį šokį buvo įvertinti 23 balais.

Jausmingu tango ritmu šeštadienio vakarą sukosi Dovilė Šeduikytė ir Edvinas Belousovas. Šį šokį pora jau yra pademonstravusi 3-ioje laidoje.

„Matau skirtumą šokyje, bet, deja, ne į geresnę pusę. Šokyje mes kovojame ne prieš kitus, o prieš patį save. <...> Reikia pamiršti konkurentus, ambicijas ir daugiau susitelkti į patį jausmą, kurį komunikuojate“, – pastebėjo J. Kučinskas.

„Aš sveikinu, kad jūs šokate pusfinalyje ir ta įtampa yra per nervus. Koks spektaklis buvo! Vieni nervai, šokis buvo neblogas. Man patiko laikysena“, – teigiamą aurą į studiją grąžino V. Visockas.

„Visą gyvenimą galima šokti. Tau, Dovile, to ir palinkėčiau. Jūsų aistra patikėjau“, – prisipažino L. Chatkevičiūtė.

Teisėjai šokėjams už pirmąjį šou skyrė 22 balus.

Antrą kartą šeštadienį šokių aikštelę išbandę Edvinas ir Dovilė ją nuspalvino jausmingomis salsos spalvomis.

„Pastebėjau, kad Dovilė išmoko valdyti emocijas šokyje ir jums tai padeda. Tai, ką jūs išmokote per 11 laidų, tai, manau, jūsų techninės galimybės jau leidžia šokį atskleisti. Smagu žiūrėti, kad jūs laiminga, jog jums smagu“, – žavėjosi V. Visockas.

„Dovilė atrodė pasitikinti, mėgavosi šiuo šokiu“, – taip pat pastebėjo komisijos narė Lina.

„Jūs sugebėjote atnešti džiaugsmo ir šventės atmosferą. Šokis jums pavyko“, – gyrė J. Kučinskas.

Komisija porai už antrąjį šou skyrė 24 balus.

Justas Girdvainis ir Kristina Radžiukynaitė-KaYra pirmajame savo pasirodyme sušoko džaivą. Aktorė ir dainininkė šį šokį skyrė savo mylimai dėstytojai Eglei Gabrėnaitei.

„Labai sutinku su jūsų dėstytoja, kad ten, kur nusprendžiate eiti, jūs einate su visa širdimi ir visa galva. Jūs atiduodate visą save“, – KaYrą gyrė V. Visockas, pridūręs, kad šiai porai linki finalo.

„Linkiu jums, kad parodytumėte antrąjį šokį tokį pat kokybišką“, – tarė L. Chatkevičiūtė.

„Jūsų šokis yra labai graži dermė tarp choreografijos, muzikalumo ir tai, kaip šokio technika visa tai papildo. Jūs išnaudojate savo kūnu visas plokštumas ir tai yra labai gerai“, – komentavo J. Kučinskas.

Pora iš viso pelnė 29 komisijos balus.

KaYra ir Justas antrajame savo pasirodyme pristatė karštą bačatą. Tiesa, žiūrovų šokio gale laukė netikėta staigmena – aistringas šokėjų bučinys.

„Taip, Justas ir KaYra papasakojo apie bačatą savo pasirodymu, kai partnerė turi atkartoti kiekvieną jo kūno linkį. <...> Tai tikrai pavyko. Buvo keletas momentų, kai pečiai retkarčiais judėjo labiau nei klubai, bet buvo nuostabių momentų. Tiesa, manau, kad šokio vinis buvo ne šokis. Bet aš to nekomentuosiu“, – nusijuokė L. Chatkevičiūtė.

„Taip, reikia pripažinti, kad šis šokis skyla į dvi pagrindines dalis. Pirmoji ta, kur buvo šokama bačata. Ką galiu pasakyti, man nepavyko būti vertintoju, tapau žiūrovu ir mėgavausi. Norėjau, kad šokis nesibaigtų. Buvo labai gera žiūrėti. Dėl antros dalies, labai gailiuosi, kad sėdėjau ne toje vietoje, nes nemačiau“, – šypsojosi J. Kučinskas.

„O aš manau televizijos žiūrovai dabar jau žino, kaip išspręsti įtampą, kad šeimoje būtų tvarka“, – šypsenos taip pat nesulaikė V. Visockas.

Komisija už antrąjį poros šokį skyrė 29 balus.

Tiesa, pora neišvengė laidos vedėjos klausimų apie judviejų santykius. Tai, kad Kayra ir Justas galėtų būti pora gandai sklandė jau gerokai anksčiau, tačiau tuomet jiedu tą griežtai neigė. Šįkart G. Martirosian to ir vėl teiravosi, bet šokėjai išliko mįslingi ir taip iki galo aiškiai neatsakė, ar jie tik draugai, ar kur kas daugiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)