Projektas „Šok su žvaigžde“ kuriamas pagal originalų britų transliuotojo BBC formatą. Šou veda Gabrielė Martirosian ir Vytautas Rumšas jaunesnysis.

Visų šokėjų pasirodymus vertina kompetetinga komisija: šokių trenerė Eglė Visockaite, Europos profesionalų Lotynų Amerikos šokių triskart vicečempionas Justas Kučinskas ir profesionali Lietuvos sportinių šokių šokėja Lina Chatkevičiūtė.

Kiekvienas žiūrovo balsas yra lygiai tiek pat svarbus, kiek komisijos, tačiau šių balsų televizijos ekranuose nematome. Kaip per šį projektą balsavo žiūrovai bus galima išvysti tik finalinėje šokių laidoje.

Šį jubiliejinį vakarą pradėjo Egidijus Sipavičius su grupe „Džentelmenai“.

Ugnė Siparė ir Lukas Petkevičius

Pirmieji parketą savo šokiu išbandė Ugnė Siparė ir Lukas Petkevičius. 10-ajį šeštadienį pora žiūrovams ir komisijai pristatė kvikstepą.
Nuotaikingas, rokenrolo ritmo pilnas, „Grease“ filmo muzikinis takelis užbūrė salę ir pelnė dideles žiūrovų ovacijas.
„Ugnė tikrai atsigavo, laisvi judesiai, plati šypsena'', – gyrė žiuri narė Eglė Visockaitė.

Komisija šį numerį įvertino aukštais balais 27 balais.

Basadoblis – tokį savo antrą šokį pasirinko Ugnė ir Lukas. Blogis ir gėris valdė salę, publika nuščiuvo. Žiuri buvo nustebinta, kad Ugnė vilkėjo netradicinę baltą suknelę. Žiuri pasigedo daugiau spalvų, bet išliko palankiai nusiteikę poros atžvilgiu.
Pora yra įvertinta aukštais 25 balais.

Paula Valentaitė ir Gedvinas Meškauskas

Jų pirmasis šokis lėtasis valsas. Lyriškas mėnulis, balta suknelė nuteikė žiūrovus romantiškai ir nostalgiškai.
Žiuri negailėjo komplimentų, buvo jaučiamas susišokimas.
„Pakėlimai, nuleidimai patobulėjo“, – pastebi žiuri narė Visockaitė.
O žiuri narys Justas paantrino papildydamas, kad Paula tapo plastiška, elegantiška, ypač pėdutės tobulai ištemptos.

Antrasis šokis džaivas - smagus remiksas dainos „Tainted love“ ir blizgantys poros kostiumai, kaskadiniai elementai šokiravo žiuri bei publiką. Jų įvaizdis neliko nepastebėtas žiuri narių. Kaip visada nariai reikalavo praktikos. Bet nuotaiką pakėlė Justas: „Paula padarė didžiausią pažangą iš visų projekto dalyvių“, - džiaugėsi jis. Netrūko gerų emocijų ir artistiškumo.

Žiuri apdovanojo porą 27 balais.

Paulius Šinkūnas ir Katerina Voropaj

Čia čia čia šoko ši pora. Klasikinį juodą aprangos, minimalistinį stilių pasirinko ši pora. Žiūrovai ovacijomis palydėjo porą.
Žiūri negailėjo teigiamų komentarų ir jiems įdomu buvo stebėti jų pasirodymą. Bet dėl žingsnelių ypač buvo griežta Visockaitė.

Antras šokis - Vienos valsas užbūrė stebuklinga muzika ir pasakos elementais. Voropaj staiga tapo senų laikų dama, o Paulius - karininku. Lermantovo siužetas atskleistas po šokio: vyras laukia žmonos, o ji pameta apyrankę, bet jis nepatiki ir viskas baigiasi labai tragiškai. Žiuri negailėjo komplimentų žiūrėdama į porą ir plojo su visais.
Pora buvo apdovonota pačiais aukščiausiais 30 balais.

Austėja Lukaitė ir Edvinas Belousovas

Ši pora pristatė teatralizuotą Vienos valsą. Teatralizuotas šou su dekoracijomis ir dramatišku siužetu sužavėjo visus.
Žiuri teigiamai įvertino jų pasirodymą ir įvaizdį. „Austėja moka natūraliai suvaidinti visus vaidmenis“, – pagyrė Visockaitė. Kiti žiuri nariai irgi prisidėjo sužavėti, bet vėlgi buvo prie ko prikibti. „Istorija klasikinė, bet neramina pečiai“, – pastebėjo žiuri narys Justas.
Pora įvertinta 27 balais.

Antrasis šokis padovanotas žiūrovams samba. Iš pavargusių senjorų, prilipusių prie televizijos ekranų, pora tapo jauna ir žavia porele, kuri parodė ką gali. Šokėjai pralinksmino ne tik publiką, bet ir žiuri. „Daug pagyvenusių žmonių Italijoje šoka, tą emociją jūs ir sukūrėte“, – džiaugėsi žiuri narė Lina. Jai pritarė ir kiti žiūri nariai.
Pora įvertinta 28 balais.

Simona Nainė ir Ligitas Bernatavičius

Ši pora pasirinko tango – aistros ir dramų šokį. Juoda ir raudona – klasikinis tango derinys.
Žiuri truputį pritrūko vidinės dramos, aistros, plačių mostų ir matėsi voratinkliai. „Tango ir meilėje svarbu pati kelionė“, – pastebėjo žiuri narys Justas. „Atsipalaiduokite, Simona“, – paragino Lina.
Pora įvertinta 22 balais.

Antras poros šokis – džaivas. Pora išnaudojo visas scenos terpes šokadama šį smagų šokį. Žiuri džiaugėsi, kad pora sukūrė gerą atmosferą, bet liko neaiški šio pasirodymo istorija. „Simonos kūne jaučiasi įtampa, reikia laisvesnio kūno ir žinoma, pėdutės“, – pastebėjo Visockaitė.

Pora įvertinta 24 balais.