„Šok su žvaigžde“ dėl išlikimo varžėsi dešimt savaitgalių iš eilės savo talentą įrodę šokėjai: sopranas Jomantė Šležaitė-Paukštė ir Rafal Narkevič, aktorė Paulina Taujanskaitė ir Rolandas Beržinis, dainininkas Jurgis Brūzga ir Katerina Voropaj ir atlikėjas Norbertas Liatkovskis (Norbė) ir Viktorija Šeinker.

Praėjusį savaitgalį, susumavus dviejų laidų komisijos ir žiūrovų balus, projektą netikėtai paliko lyderiais laikyta pora. Dešimtojoje laidoje pasitraukė choreografas Marijanas Staniulėnas ir Ieva Brigita Riepšaitė. Šįkart „sudie“ tarti turėjo Jurgis ir Katerina.

11-oji "Šok su žvaigžde" laida / Foto: Justino Stacevičiaus | LRT

Keturios poros šeštadienio vakarą varžėsi dėl kelialapio į projekto finalą – jau gruodžio 25-ąją paaiškės, kas taps „Šok su žvaigžde“ nugalėtojais. Sukūrę vienuolika įspūdingų šokių, įveikę „Teisėjų iššūkį“, pusfinalininkai stengėsi įrodyti, kad yra verti nugalėtojų titulo.

Šį šeštadienį dalyviai atliko po du pasirodymus: keturios poros pademonstravo ankstesnėse laidose jau matytą ir po vieną naują šokį.

Vakaro eigoje, kaip ir kiekvieną savaitgalį, televizijos žiūrovų laukė muzikinė staigmena. „Šok su žvaigžde“ pusfinalyje ant šokių parketo pasirodė Monika Pundziūtė-Monique.

Keturių geriausių porų pasirodymus projekto pusfinalyje stebėjo, vertino ir komentavo sportinių šokių profesionalai.

Vienuoliktame šokių vakare dalyvius vertino Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidentas, nusipelnęs Lietuvos sporto treneris Virginijus Visockas, triskart Europos profesionalų Lotynų Amerikos šokių vicečempionas Justas Kučinskas ir daugkartinė Lietuvos ir įvairių tarptautinių šokio varžybų čempionė Eglė Visockaitė.

Jurgis Brūzga ir Katerina Voropaj

Parketą šeštadienio vakarą atidarė J. Brūzga ir K. Voropaj. Pora sukosi lėtojo valso ritmu pagal Salvadoro Sobralio, 2017-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtojo, dainą – „Amar Pelos Dois“. Jautriai pusfinalį pradėjusi pora sužavėjo ir teisėjus.

„Manau, jūsų pasirodymas buvo kaip dovana jūsų šeimoms. Net techniniai nesklandumai nesutrukdė perteikti kūrinio nuotaikos, jis puikiai vystėsi“, – vertino V. Visockas.

„Man nebuvo nuobodu visai. Šį vakarą aš nenoriu analizuoti klaidų, jūs tiek daug išmokote, nueitas ilgas kelias, todėl norisi palinkėti, kad mėgautumėtės šokiu“, – linkėjo E. Visockaitė.

„Jūsų šokis buvo labai šventiškas, elegantiškas, romantiškas, todėl norisi kartu su Egle pasveikinti už kelią, kurį judu nuėjote“, – kalbėjo J. Kučinskas.

Poros pirmąjį pasirodymą komisija įvertino 25 balais.

11-oji "Šok su žvaigžde" laida / Foto: Justino Stacevičiaus | LRT

Antrajam šokiui Jurgis ir Katerina nukėlė į rokenrolą. Pora scenoje užkūrė tikrą vakarėlį.

„Ar jūs pastebėjote, kaip puikiai jaučiasi net ir vyrai, išsivadavę iš šokių batelių, – pastebėjo E. Visockaitė. – Tas darbas tikrai atsiperka, už tai Jurgį labai gerbiu. Tai buvo jūsų šokis, jis jums tiko.“

„Man atrodo, kad Jurgis yra rokenrolas“, – šyptelėjo J. Kučinskas.

„Aš manau, kad jūs tinkate šiam šokiui, kaip ir šokis jums. Šis šokis tiko jums labiausiai pagal jūsų būseną, jausmą“, – tikino V. Visockas.

Poros šokį teisėjai iš viso įvertino 27 balais.

11-oji "Šok su žvaigžde" laida / Foto: Justino Stacevičiaus | LRT

Paulina Taujanskaitė ir Rolandas Beržinis

Netrukus sceną ir tiesioginį eterį išbandė aktorės Paulinos ir šokėjo Rolando pora. Fokstroto numeris žiūrovus ir teisėjus nukėlė į elegantišką ir jausmingą pasirodymą.

„Visai neseniai matėme šį šokį ir žinau, kad Paulinai patinka būti fokstrote ir aš netikėtai pajutau, kad buvau kartu su jumis jame. Tai labai geras ženklas, nes jums pavyko įtraukti, – vertino E. Visockaitė ir atkreipė dėmesį į Paulinos suknelę, – Dar noriu pagirti, kad drąsus suknelės pasirinkimas, ji išryškina viską, viską ir nieko negali paslėpti, o ir nebuvo ką slėpti, nes kontaktas su partneriu – puikus, kojų technika taip pat labai gerai, tad galiu palinkėti tik sėkmės.“

„Ne, suknelės neaptarsiu, – netrukus šyptelėjo J. Kučinskas. – Noriu pastebėti, kad amplitudė ėmė atsiverti. Tai dalykas, kurį retas galime atpažinti. Kūnas ima leisti daugiau. Ką mes matome? Kad Paulinos kūnas tampa labiau išreikštas, labiau koordinuotas. Man atrodo, kad tai buvo geriausias jūsų poros pasirodymas.“

„Jūs esate labai darbi pora. Vienas su kitu labai derate ir papildote“, – gyrė V. Visockas.

Poros pirmasis šokis įvertintas 28 balais.

11-oji "Šok su žvaigžde" laida / Foto: Justino Stacevičiaus | LRT

Paulina ir Rolandas antruoju šokiu stebino aistringosios bačiatos judesiais. Besimokant šį šokį pastebėta, kad aktorei jis puikiai tinka. Komisija taip pat patikino, jog šokėjams viskas pavyko nuostabiai.

„Štai, ko mes norime iš Lotynų Amerikos šokių. Norime ten būti, irgi tai daryti. Puikus šokis, puiki nuotaika“, – gyrė J. Kučinskas.

„Na, čia tai buvo šokis. <...> Kokį Rolandas parodė vedimą, tai kiekviena moteris ištirptų, o Paulina, jūs, nuostabi, nuostabi partnerė“, – sakė V. Visockas.

„Aš manau, kad čia yra Paulinos nuopelnas, kad ji moka ištirpti tokiose rankose. Šiuose šokiuose matome merginą, jos gražius judesius, o už kadro yra puikus partneris, kuris puikiai veda. Jūsų pora yra bomba“, – tikino E. Visockaitė.

Pora už kaitinantį šokį pelnė maksimumą – 30 komisijos balų.

11-oji "Šok su žvaigžde" laida / Foto: Justino Stacevičiaus | LRT

Norbertas Liatkovskis ir Viktorija Šeinker

Atlikėjas Norbė ir jo šokių partnerė Viktorija pirmiausiai pademonstravo energingąjį džaivą. Pora neišvengė kritikos.

„Žiūriu į tai, kas matosi scenografijoje, <...> muzika yra labai aukštos energetikos, bet tuo pačiu yra ir monotoniška, tad sušokti džaivą pagal tokią muziką sunku. Nežinau, kodėl tokią dainą pasirinkote džaivui“, – nesuprato J. Kučinskas.

„Gražūs, charizmatiški, bet pagal visą šokimą, atrodo, kad grįžome į šeštą laidą. Pynėsi kojos, nebuvo bendravimo nei su publika, nei su partnere“, – analizavo V. Visockas.

„Aš žinau, kodėl mes grįžome į šeštąją laidą, nes Norbertas pagalvojo, kad šį šokį jis jau moka. Jis turi stiprią energetiką ir yra geras šokėjas, bet šiandien nepaneigsi to, kad nepavyko gerai sušokti“, – kalbėjo E. Visockaitė.

Pora už džaivą pelnė 23 komisijos balus.

11-oji "Šok su žvaigžde" laida / Foto: Justino Stacevičiaus | LRT

Ritminguoju lindihopu šįkart stebino Norbės ir Viktorijos pora. Miklūs žingsneliai, pakėlimai ir pakili nuotaika – tokį antrąjį pasirodymą parodė šokėjai. Komisija poros pastangas įvertino.

„Va, taip žmonės kovoja už vietą finale. Mes buvome teisūs, kad su tuo džaivu buvo kažkas ne taip. O čia viskas buvo kitaip, buvo toks draivas“, – gyrė V. Visockas.

„Kaip žadėjote, taip ir padarėte. Šį kartą Norbertas išsitaškė, bet gerąja prasme. Šįkart padarėte viską, ką galite geriausiai“, – sakė E. Visockaitė.

„Jūs turėjote laisvės pojūtį, galimybę kurti čia ir dabar. Tai, kas buvo parodyta, buvo labai gyva, aktyvu. Labai gerai išpildytas šokis, charakteris“, – liaupsino J. Kučinskas.

Lindihopą padovanojusi pora iš teisėjų pelnė maksimumą – 30 balų.

11-oji "Šok su žvaigžde" laida / Foto: Justino Stacevičiaus | LRT

Jomantė Šležaitė-Paukštė ir Rafal Narkevič

Sopranas Jomantė ir jos šokių partneris Rafal savo pasirodymuose neretai atkartoja knygų bei filmų motyvus. To pora neišdavė ir šįkart – pirmuoju savo numeriu jiedu pademonstravo Anos Kareninos tragedijos įkvėptą lėtąjį valsą.

„Liūdna pabaiga, nereikėjo pulti po tuo traukiniu. Kalbant apie šokį, antrą kartą žiūriu šį šokį ir poveikis toks pats. Aš žiūrėjau ir vis save kontroliavau, kad turiu žiūrėti, kaip tos kojos dirba, bet gyvenau jūsų istorijoje“, – teigiamai vertino V. Visockas.

„Man atrodo, kad būtent klasikinė muzika padeda Jomantei šokti, nes ji girdi kiekvieną niuansą ir jai lengviau viską perteikti savo kūnu, rankų judesiais“, – pastebėjo E. Visockaitė.

„Kai atsiskyrėte vienas nuo kito, Jomantė nusišypsojo, ta šypsena buvo visu kūnu. Aš užsisvajojau tuo metu ir dar kartą supratau, kad šokis yra nuostabi bendravimo forma, – atskleidė J. Kučinskas. – Jūsų šokį stebėti labai lengva, nes jums patiems lengva.“

Projekto teisėjai šį šokį įvertino 29 balais.

11-oji "Šok su žvaigžde" laida / Foto: Justino Stacevičiaus | LRT

Paskutinis vakaro pasirodymas nukėlė į šiltus kraštus – Jomantė ir Rafal sukosi salsos ritmu.

„Po karališko valso tai buvo kontrastinis dušas. <...> Bet buvo gražu, linkiu sėkmės“, – linkėjo E. Visockaitė.

„Tai nebuvo salsa. Tai, ką sušokote, gal buvo vienas, kitas jos žingsnelis, bet salsa yra visai kas kita. Minkštesnis vedimas, daugiau atsipalaidavimo, kitokia stovėsena“, – vertino J. Kučinskas.

„Aš manau, kad tai buvo jūsų salsa su labai didžiule sportinių šokių įtaka. Tai jums truputėlį pamaišė, nes salsa nebuvo tikra“, – sakė V. Visockas.

Vakarą vainikavusį šokį komisija iš viso įvertino 24 balais.

11-oji "Šok su žvaigžde" laida / Foto: Justino Stacevičiaus | LRT
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)