Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos „Pabandom iš naujo!“ komisijos balsavimo rezultatai. Kaip ir didžiojoje „Eurovizijoje“, detalūs komisijos narių balsavimo rezultatai skelbiami, konkrečiai neįvardijant kiekvieno komisijos nario.
„Pabandom iš naujo!” komisijos balsavimo rezultatai

Vakaro favoritėmis tapo Rūta MUR ir M. Linkytė. Komisija M. Linkytei skyrė 12 balų, o pagal žiūrovų balsavimą ji pelnė 10 balų. Rūta Mur pelnė 10 komisijos balų, pagal žiūrovų balsavimą – 12 balų. Pagal nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos „Pabandom iš naujo!“ taisykles, jeigu dalyviai surenka vienodą balsų skaičių, aukštesnę vietą pelno dalyvis, surinkęs daugiau komisijos balsų. Atrankos taisykles galima rasti čia.

„Pabandom iš naujo!“ taisyklės atnaujinamos ir viešai skelbiamos kiekvienais metais, prieš skelbiant konkurso pradžią. Siekiant daugiau kokybės ir skaidrumo, daugiausia pokyčių atrankoje įvykdyta 2019 metais. Pavyzdžiui, nuo tada komisijos nariai pasirodymus komentuoja tik keliuose intarpuose transliacijos metu, o visi atrankos etapai stebimi audito bendrovės. Tais metais pirmą kartą įtraukta ir nuostata, jog lygiųjų atveju nugali dalyvis, sulaukęs daugiausiai komisijos balsų.

„Eurovizijos“ konkurse, kuris vyks gegužės 9–13 dienomis, susirungs atlikėjai iš 37 šalių. Nors 2022 m. didžiojoje „Eurovizijoje“ nugalėjo Ukrainos atstovai, dėl šalyje vykstančio karo gegužę Lietuvos atstovė Monika Linkytė vyks į Jungtinę Karalystę, Liverpulį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją