Ankstyvą šeštadienio rytą DELFI susisiekus su A. Baukute ši tikino, kad laidos pati nematė (laida filmuojama iš anksto), o ir kilusių diskusijų feisbuke nematė ir apie nutraukiamą laidą nė negirdėjo. „Gink Dieve, aš pažįstu jį (Simoną Donskovą – DELFI) asmeniškai, mano vaikas yra buvęs jo būryje ir aš tų dalykų visiškai nesieju. Jei norite ieškoti lygioje vietoje konflikto, tai ieškokite kitur. Tai pramoginė laida, ne politinė“, – kalbėjo Asta.

Išgirdusi, kad po jos akibrokšto LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis viešai pranešė stabdantis laidą, ši neslėpė nuostabos. „Tai buvo visiškai nesusieta, absoliučiai, jūs mane labai nustebinote, – tęsė A. Baukutė. – Ten nebuvo visiškai jokios politikos.“

Pasidomėjus, kodėl atspėjusi S. Donskovo dainą A. Baukutė ėmė garsiai rėkti „žydas“, ši patikino, kad tai tiesiog jo tautybė. „Jis mano draugas. Jo pusbrolis amžiną atilsį Leonidas Donskis, mano geriausias draugas, tai pat. Mes draugaujame, – kalbėjo pašnekovė. – Turbūt žinote, kad pasaulyje žydas yra pats stipriausias ir giliausias visomis prasmėmis. Jei žmonės, kurie komentuoja, ieško konflikto, jo tikrai nėra. Tai buvo numesta blevyzga, absoliučiai.“

Išgirdusi klausimą, ar dar galima šią kilusią situaciją pataisyti, Asta svarstė galimybes. „Visada yra. Kaltina, o vėliau praeina kiek laiko ir sako, kad visai ne taip buvo. Čia kažkas paėmė ir staigiai sureagavo taip, kaip nereikia reaguoti. Kiek yra padaroma konfliktų! Lygioje vietoje sužaidžia principai. Kiek karų padaryta lygioj vietoj, o paskui kažkam gėda pasakyti, kad apsiriko“, – pokalbį baigė A. Baukutė.

Toks A. Baukutės akibrokštas papiktino laidos žiūrovus ir šie socialiniuose tinkluose ėmė dalytis laidos įrašo ištrauka bei vėlėsi į diskusijas, kuriose negailėjo kritikos emocingai pasielgusiai Astai.

Perfilmuotu vaizdo įrašu savo feisbuko profilyje pasidalijo ir viena iš laidos vedėjų – Beata Tiškevič. „Labai atsiprašau už šį vaizdą. Tai visiškai prieštarauja mano ir kolegos vertybėms. Kai įvyko šis incidentas studijoje, su Arūnu (Beata laidą „Atspėk dainą“ veda kartu su Arūnu Valinsku – DELFI) pasijutome labai nepatogiai, tačiau, tvirtai žinodami, kad toks dalykas į eterį tikrai nepaklius, tęsėme laidą“, – dėstė Beata pabrėždama, kad laida filmuojama iš anksto, tad tuomet ji buvo tikra, kad montuojant laidą šių kadrų televizijos žiūrovai tikrai neišvys.

„Dabar man gaila, kad nesureagavome garsiai, neatkreipėme į tai dėmesio, tai rodo, kad mes esame abejingi. Ne, mes nesame abejingi, – toliau savo įrašą tęsė B. Tiškevič. – Man labai gėda dėl to, kad šįvakar jums teko matyti tokį dalyką. Nuoširdžiai visų atsiprašau ir tikiuosi, kad už tai atsakomybę prisiims atsakingi asmenys, nes tokių dalykų eteryje būti negali.“

Pasklidus diskusijoms savo komentaru pasidalijo ir LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis: „Tik sužinojęs apie komentuojamą šio penktadienio vakaro laidos „Atspėk dainą“ epizodą, peržiūrėjau. Esu šokiruotas. Tai niekaip nesiderina su LRT propaguojamomis vertybėmis. Kaip atsakingas už LRT programą ir laikinai einantis LRT generalinio direktoriaus pareigas, nuoširdžiai atsiprašau mūsų žiūrovų. Apie incidentą informuotas LRT generalinis direktorius priėmė sprendimą laidą nedelsiant stabdyti. Šeštadienį numatyti projekto filmavimai neįvyks. Laida jau išimta iš LRT Mediatekos, nuimti savaitgalį suplanuoti kartojimai“.

Ne pirmas toks incidentas

DELFI paviešinus incidentą su A. Baukute, skaitytojas pranešė apie dar vieną įvykį, kuris „praslydo“ pro daugelio akis. Gruodžio 30-ąją transliuotoje laidoje Hilterį vaizduojančius ženklus toje pačioje laidoje „Atspėk dainą“ demonstravo renginių vedėjas Linas Lapėnas.

Linas Lapėnas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1018)