„Pirmoje laidoje chorus pristatys miestų-dalyvių įžymybės. Kauną – „Žalgirio“ sirgaliai ir dainininkė Arina, Alytų, kuris garsėja savo cirku, – „Lietuvos talentų“ žvaigždė oro gimnastė Karolina Stanionytė, Žemaičius pristatys istorikas Alfredas Bumblauskas, kuris kaip niekas kitas žino apie visus žymiausius Lietuvoje ir po visą pasaulį išsibarsčiusius žemaičius, Utenos chorą – uteniškių mylima grupė „Anbo“, Tauragės kraštą – grupė „Jonis“, Neringą ir vilniečių Baltąjį chorą į „karą“ išlydės mažieji „Tele Bim Bam“ dainorėliai, o Stano tarptautinis choras bus pristatytas net aštuoniomis kalbomis! – praneša „Chorų karų“ prodiuserė Neringa Kavaliauskienė.

Visi „Chorų karų“ dalyviai jau galutinai nusprendė ir dėl chorų pavadinimų: S. Stavickis-Stano vadovaus Tarptautiniam Sidabriniam chorui, generolė D. Beinarytė – Kauno Burgundiškam, L. Mikalauskas – Tauragės Ugnies chorui, D. Zvonkus – Telšių Smaragdiniam, Dzūkiją reprezentuos Alytaus Oranžinis choras ir jo generolas J. Lapatinskas, Uteną – Auksinis choras su generole A. Vedrickaite, o sostinę – Vilniaus Baltasis choras su N. Čereškevičiene.

Pirmuosius „Chorų karų“ dalyvių pasirodymus sekmadienį vertins komisija: operos solistas Virgilijus Noreika, dainininkė Birutė Dambrauskaitė, jaunoji operos žvaigždė Ieva Prudnikovaitė, etnomuzikologė Loreta Sungailienė ir TV3 žiūrovai. Nors pirmojoje laidoje nė vienas choras neatsisveikins su projektu, šie balsai bus labai svarbūs, nes jau antroje laidoje, susumavus dviejų laidų rezultatus, vieno miesto choras negrįžtamai atsisveikins su projektu.

Primename, kad vienas pagrindinių antrojo „Chorų karų“ projekto tikslų – dar labiau akcentuoti lietuvybę, skatinti patriotinius jausmus. Eteryje skambės gražiausios lietuviškos dainos, chorai kovos ne tik dėl žiūrovų simpatijų, o ir dėl piniginio prizo, kuris bus skirtas nugalėtojų miestui, apskričiai.

„Chorų karus“ ves beveik nebeišskiriama eterio pora Jurgita Jurkutė ir Vytautas Šapranauskas! Kiekvieną sekmadienį „Chorų karus“ TV3 eteryje „apšildys“ keturiais „Auksiniais gaubliais“ įvertintas muzikinis serialas „Choras“, kurio premjera taip pat vasario 13 dieną 15.30 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją