Arūnas yra įgijęs tarptautinių santykių ir japonų kalbos bakalaurą Jungtinėje karalystėje, po studijų atliko pareigą tėvynei Lietuvos kariuomenėje, o šiandien jį galima išvysti Seime – parlamentaras, kažkada sakęs, kad nemato savęs politikoje, šiandien atstovauja savo rinkėjams.

Laidos „Pasaulis apie moteris“ svečias atvirai papasakos apie jaunatvišką maksimalizmą ir kategoriškumą, įveiktus stereotipus ir tai, kuo jį suviliojo politika.

„Tu gali turėti kokią tik nori nuomonę apie politiką, bet tu jos neišvengsi. Gali išvis nesidomėti politika, bet politika domisi kiekvienu žmogumi“, – pasakoja laidos svečias.

Jis taip pat atskleis, kaip reagavo jo tėvai – Arūnas ir Inga Valinskai, patys buvę Seimo nariais – į sūnaus norą tapti parlamentaru.

„Jis puikiai žino, kaip mums buvo, ne kosmose gyvena, jis netiesiogiai dalyvauja visame mūsų gyvenime, mato ir vyksmus, ir nuotaikas, ir rezultatus. Tai, kad jis yra politikoje, visiškai logiška – jis ten ir ėjo. Nesiveržė į įvairių konkursų scenas dainuoti, groti, šokti, stovėti ant galvos ir nesistengė kartoti mūsų kelio, jis ėjo ten, kur geriausiai galėjo pritaikyti savo gebėjimus“, – pasakoja I. Valinskienė, kurios sūnaus tapimas Seimo nariu visiškai nenustebino.

Laidos svečio tėvas A. Valinskas, puikiai žinantis populiarumo ir buvimo politiku kainą, kategoriškas – kritikai, manantys, kad jo sūnus karjerą padarė tik dėl garsių tėvų, turėtų išgyventi bent dalį to, ką patyrė jo sūnus.

„Seimo nario priesaika duodama kas ketverius metus, Lietuvos kario priesaika yra duodama tik kartą. Tad tai, ką jis darė kaip karys ketverius metus, dalyvaudamas ir misijose... Jis jau yra davęs tėvynei gerokai daugiau, negu tie visi internete rašantys „prie lovio, per tėvą“. Eikit jūs visi po velnių arba eikit į kariuomenę va ten pabūkit nors ketverius metus, ką ten metus, nors keturis mėnesius, ir tada galėsite kažką aiškinti“, – atkirtį skeptikams duoda laidos svečio tėvas.

Politika Arūno gyvenimas neapsiriboja – su savo mylimąja Viktorija augina dukrą, tačiau supranta, kad būdamas Seimo nariu šeimai galės skirti mažiau laiko, nei skirdavo iki šiol. Mylimoji supranta jo pasiryžimą, kelią ir norus Seime, o garsusis tėvas nekukliai pasvajoja apie mažiausiai tris anūkus, kurių seniūnaičiu galėtų būti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)