Laidų vedėjas yra tikras gyvūnų mylėtojas, kartu su žmona Inga Valinskiene auginantis keturis šunis, tris kates, dvi papūgas, šešias alpakas bei prižiūrintis akvariumą. Auginti alpakas sugalvojo A. Valinsko sūnus, o šie protingi gyvūnai pavergė visų širdis, rašoma pranešime spaudai.

„Alpakos – labai įdomūs gyvūnai, kupranugarių giminės, kilę iš Pietų Amerikos. Alpakos gyvena aukštai kalnuose, o mūsų klimatas joms visai nešaltas. Visos alpakos turi savo vardus. Alpakų vilna yra išskirtinė, itin kokybiška. Mūsų šunys su alpakomis draugauja labai gražiai. Jei paskaičiuoti, esame turėję daugiau nei 25 šunis. Dvi katės atkeliavo iš Nidos, pusiau laukinukės“, – sakė A. Valinskas.

Laidos „Mano geriausias draugas“ kūrybinei komandai A. Valinskas atvėrė savo namų duris ir supažindino su mylimais augintiniais.

Pašnekovas pasakojo, kaip jis rūpinasi tokiu gausiu ūkiu ir kaip gyvūnams pavyksta sutarti. TV prodiuseris atskleidė, kaip visi skirtingi gyvūnai atsirado jo namuose.

Taip pat žinomas vyras studijoje prisiminė juokingą istoriją – auginama papūga išmoko imituoti telefono skambučio garsą ir taip sugebėdavo apgauti šeimininkus!

„Kaip su Inga juokaujame, ne mes gyvūnus laikome – mes pas juos gyvename. Žmogus, koks jis bebūtų, dažnai žiūri, kas jam naudinga. O ypač santykiuose su kitu žmogumi. Šunys neturi tokio dalyko. Gyvūnai moko vaikus atsakomybės ir žmogiškumo, lavina juos. Jei gražiai elgiasi su augintiniais, gražiai elgsis ir su žmonėmis”, – sakė A. Valinskas.

„Mano geriausias draugas“ laidos žiūrovų laukia pašnekesiai apie gyvūnus bei viktorinos. Daugybę naudingų patarimų pažers gyvūnų geros elgsenos specialistė Vilma.

Edukacinė laida visai šeimai „Mano geriausias draugas“ sekmadieniais, 11.30 val. per LRT TELEVIZIJĄ.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)