„Mūsų šeimoje buvo įvykusi baisi tragedija – prieš trylika metų palaidojome vaiką. Laikas to niekada neišgydys. Vaikelis iš viso išgyveno keturis mėnesius. Jam buvo prasidėjusi smegenų liga, kuri kilo dėl deguonies trūkumo dar jam būnant įsčiose“, – susigraudinusi prieš kameras pasakojo R. Antonovienė.

„Jis mirė namuose... Pavalgė ir užmigo“, – kalbėjo R. Antonovienė, rašoma LNK pranešime spaudai.

Moteris atskleidė, kad šis įvykis iš pagrindų pakeitė gyvenimą, ji net galvojo apie savižudybę: „Gydytojas buvo įvardinęs, kad yra prasidėjusi depresija... Aš netgi bandžiau nusižudyti. Bet vėliau turėjau hormonų terapiją ir labai daug valgydavau, todėl priaugau labai daug svorio“.

Nors daugelis Rimą iš televizijos laidų ir interviu prisimena kaip labai judrią ir linksmą moterį, visgi ji atskleidė, kad viskas buvo kitaip: „Stengdavausi neparodyti, kad išgyvenu dėl savo svorio, sakydavau „ai, gerai man“. Nors man niekada nebuvo gerai, viskas buvo labai blogai.“

Vilija Stančiauskaitė laidoje kalbėjo apie savo sūnų, kurį buvo ištikusi klinikinė mirtis.

„Kai atvežėme sūnų į ligoninę, jį buvo ištikusi klinikinė mirtis. Tai yra kai sustoja širdis ir kvėpavimas. Galutinė mirtis yra tuomet, kai nustoja funkcionuoti smegenys. Mano sūnui į smegenis išsiliejo kraujas ir gydytojai pasakė, kad jo vyzdžiai nereaguoja į šviesą, jis į nieką nereaguoja“, – kalbėjo V. Stančiauskaitė.

Vilija jau daugiau kaip dvidešimt metų gyvena Olandijoje, kur, kaip ji sako, gydytojų darbo principai yra kiek kitokie nei Lietuvoje.

„Dvi dienas gydytojai mums kalė į galvą, kad mano sūnus tapo daržove, kad nėra jokių vilčių ir jums reikia atsisveikinti su juo, kol dar gyvas. Prisilenkiau prie sūnaus, paėmiau jo ranką ir pasakiau, kad atleisk man, kad kartais buvau griežta, kad tavęs laukia dangiškas rojus ir kad atvažiuos tavęs pasitikti angelai. Dievas tave myli labiau nei aš. Ir sūnui nukrito dvi ašaros. Aš tai pasakiau gydytojui, kad jis girdi, bet gydytojas teigė, kad jis labai karščiuoja ir jam tiesiog bėga skysčiai iš akių“, – skaudžias dienas prisiminė V. Stančiauskaitė.

Moteris pasakojo, kad Olandijoje yra įprasta praktika, kad jeigu žmogus neatsigauna per dvi paras, jam yra suteikiama „komfortiška mirtis“: „Olandai bijo, kad jeigu žmogus atsigautų, tai jiems reikėtų jį prižiūrėti. Ir jeigu per dvi dienas neatsigavai – viskas. Mano dukra pasakė, kad mes esame tikintys ir Dievas gali padaryti stebuklą. Po dviejų dienų pagerėjimo nebuvo ir medikai sakė, kad viskas. Kas baisiausia, kad gydytojas man iki smulkmenų pasakojo, kaip mirs mano sūnus, kaip jis spardysis, kaip jam sustos širdis...“

Visą laidą „KK2 Penktadienis” žiūrėkite šį vakarą 19 val. 30 min. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)