Naujasis ciklas „Rašytojai skaito savo kūrybą“ bus transliuojamas kasdien 21 valandą „Klasikos“ laidoje „Vakaras su knyga“. Tai viena ilgiausiai gyvuojančių Lietuvos radijo laidų, pradėta transliuoti dar 1988-aisiais.

„Džiugu, kad rašytojai mielai sutiko skaityti savo kūrinius. Bus įrašoma tai, kas, jų manymu, yra vertingiausia ir įdomiausia – kūrėjai fragmentus pasirinko patys. Šie unikalūs įrašai išliks ne tik radijo klausytojams, bet ir literatūros mylėtojams bei tyrinėtojams ateityje“, – sako laidos redaktorė Vida Morkevičienė.

Rašytojų skaitomi romanų, novelių, esė fragmentai bus kartojami naktį, 2.05 val. per Lietuvos radiją. Ciklas „Rašytojai skaito savo kūrybą“ bus transliuojamas nuo gegužės 5 dienos iki birželio 12-osios, kuomet Lietuvos radijui sukaks 85-eri.

Beveik penkiasdešimties laidų ciklą pradės dešimtmečiu už Lietuvos radiją jaunesnis, neseniai garbingą jubiliejų atšventęs poetas Marcelijus Martinaitis, skaitysiantis ištrauką iš geriausia 2010-ųjų knyga pripažinto kūrinio – biografinių užrašų „Mes gyvenome“. Laura Sintija Černiauskaitė skaitys apysakas ir apsakymus iš knygų „Artumo jausmas“ bei „Kambarys jazmino krūme“. Vytautas Bubnys klausytojams pateiks atnaujinto, pakartotinai išleisto romano „Svečias“ ištraukas.

Daugiau kaip mėnesį „Klasikos“ programoje ištraukas iš savo kūrinių skaitys rašytojai Sigitas Parulskis, Juozas Erlickas, Doloresa Kazragytė, Donaldas Kajokas, Danutė Kalinauskaitė, Rolandas Rastauskas, Vytautas Martinkus, Renata Šerelytė, Elena Kurklietytė, Algimantas Čekuolis. Ištrauką iš dar rašomo romano „Geležiniai gyvatės kiaušiniai“ skaitys Saulius Šaltenis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją