Pasirodymus vertina žiūrovai ir komisija, kurioje – šokio profesionalai: Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidentas, nusipelnęs Lietuvos sporto treneris Virginijus Visockas; 20 medalių iš pasaulio ir Europos pirmenybių Lietuvai parvežusi profesionali sportinių šokių šokėja Lina Chatkevičiūtė; triskart Europos profesionalų Lotynų Amerikos šokių vicečempionas Justas Kučinskas; daugkartinė Lietuvos čempionė bei tarptautinių varžybų prizininkė ir nugalėtoja Eglė Visockaitė.

Šiemet ant parketo suksis ir komisijos vertinimų klausys dvylika porų. Beje, nors pirmajame šou neiškris nė viena pora, komisijos balsai itin svarbūs.

Pirmieji ant parketo žengė LRT sporto žurnalistė Dovilė Šeduikytė ir profesionalas šokėjas Edvinas Belousovas

Dovilė – LRT televizijos sporto žurnalistė ir sporto žinių vedėja. Iki šiol vienintelė sąsaja su sportiniais šokiais buvo tik apie juos rengti reportažai, bet dabar džiaugiasi galėdama įsijausti į sportininkų režimą. Svarbiausia – negailėti valandų.

Edvinas – daugkartinis Lietuvos sportiniu šokių čempionas daugelyje pasaulio čempionatų garbingai atstovavo Lietuvai. Rimtą darbą banke miksuoja su šokių mokytojo veikla „Ratuto“ sportinių šokių klube.

„Matosi, kad užtikrintai ir puikiai vedei porą. Dovile, tau, kaip ir kitiems dalyviams linkiu atsipalaiduoti. Kalbant apie šį šokį, labai norėtųsi minkštesnių kelių. Norisi, kad šiuose šokiuose skristumėte“, – L. Chatkevičiūtė

„Šis šokis mane užbūrė. Dovile, jūsų šokyje buvo nesaugumo ir trapumo, kuris puikiai tiko pelenei“, – J. Kučinskas.

Antrieji šokį pristatė stilistas bei prekės ženklo įkūrėjas Joringis Šatas ir profesionali šokėja Viktorija Šeinker-Vika

Joringis – stilistas, vienas iš ŠaŠa prekės ženklo įkūrėjų, projekto „Aš – stilistas“ laimėtojas. Ilgai lankė dainavimo repeticijas, muzika gyvenime visada užėmė svarbią vietą. Vaikystės draugai buvo profesionalūs šokėjai, taigi juos palaikydavo per varžybas. Ant parketo pasirodys pirmą kartą.

Viktorija – profesionali šokėja, Lietuvos vicečempionė. Šiuo metu dirba olimpiečių dailiojo čiuožimo choreografe. Kalba keturiomis užsienio kalbomis ir dirba vertėja.

„Kūnas galėtų būti greitesnis, bet tam reikia laiko. Bet aš labai tikiuosi, kad ši tavo nuotaika sklis viso projekto metu“, – sakė L. Chatkevičiūtė.

„Šokis buvo labai nuotaikingas. Kartais ir nusijuokdavau. Labai noriu pagirti už ritmiškumą, – kalbėjo J. Kučinskas.

Paskui šokį pristatė dainininkė Monika Linkytė ir profesionalus šokėjas Rolandas Beržinis

Nors dainininkė Monika Linkytė šiuo metu daugiausia laiko skiria kūrybai ir naujo skambesio paieškoms, visgi išmėginti jėgas šokių aikštelėje ji sutiko su džiaugsmu. O gal ir likimo ženklų apie naujai užsimezgantį pomėgį būta dar vasaros pradžioje – birželio mėnesį dainininkė gerbėjus pradžiugino naujos dainos „Visada šalia“ videoklipu, kuriant jį teko nemažai pajudėti.

Rolandas – profesionalus šokėjas ir šokių treneris. Šokėjas, sukaupęs 11 metų darbo su vaikais ir suaugusiaisiais patirtį. Vienas pirmųjų „Pro/Am“ judėjimo trenerių.

„Monika, praėjusiais metais tavo dainos skambėjo čia ir padėjo šokėjams, o dabar jau ir tu pati čia ant parketo“, – pastebėjo J. Kučinskas.

„Reikėtų ryškiau perteikti vidinę būseną, tuomet būtų lengviau perteikti šokį“, - patarė V. Visockas.

„Mano manymu, puikiai išpildėte žingsnelius. Aš mačiau vintažinį senų laikų tango. Emocija buvo labai natūrali“, – L. Chatkevičiūtė.

Paskui į sceną žengė floristas-dekoratorius Edgaras Vegys ir profesionali šokėja Katerina Voropaj

Edgaras – buvęs kunigas, šiuo metu laisvas menininkas. Savo stilių vadina primityviu abstrakcionizmu, tapo ant drobės. Nusprendė išbandyti save šokių aikštelėje, iki šiol visiškai niekur nešokęs. Pagrindinė Edgaro veikla – floristika ir dekoras.

Katerina - profesionali šokėja, choreografė. Televizijos šokių projektų dalyvė ir nugalėtoja. Vilniaus kolegijos šokio pedagogikos studijų programos lektorė. Televizijos šokių projektuose ji išmokė šokti ne vieną žinomą vyrą.

„Šiaip viskas tikrai pavyko, bet aš nustačiau, kad Edgarui geriausia šokti, kai jis yra su šokėja kontakte, o kai šoka vienas – ne itin kontroliuoja šokį“, – sakė V. Visockas.

„Jūsų šokis buvo kol kas aistringiausias iš visų šokių. Jūs ant parketo buvote mačo“, – kalbėjo L. Chatkevičiūtė.

Taip pat šokių aikštelėje pasirodė aktorė bei fotografė Jovita Balčiūnaitė ir profesionalas šokėjas Rafal Narkevič

Jovita – po ilgos kelionės į teatrą grįžusi aktorė nusprendė save išbandyti šokių aikštelėje. Šiuo metu studijuoja fotografiją. Paroda apie dirbančius vaikus Filipinuose, Vanuatu, Fidžyje ir Brunėjuje šiuo metu keliauja po Lietuvą.

Šokis – nuo vaikystės Rafalą lydinti aistra. Užsiima ir modelio veikla, dalyvauja fotosesijose ir įvairiuose renginiuose. Džiaugiasi neseniai įvykusiomis sužadėtuvėmis su projekto dalyve Melisa Valinovič.

„Buvo ir klaidų. Jums sutrukdė tie momentai, kai šokote poroje. Poroje dar nėra harmonijos“, – savo nuomone dalijosi L. Chatkevičiūtė.

„Man, Jovita, patiko tavo plastiškos rankos. Viršutinė kūno dalis labai puikiai šoko, tačiau kojose buvo nestabilumo“, – įsitikinęs J. Kučinskas.

Paskui ant scenos žengė aktorius Arnoldas Eisimantas ir profesionali šokėja Ieva Konopliovaitė

Arnoldas – kino, teatro ir serialų aktorius, renginių bei TV projektų vedėjas Arnoldas neseniai iš Klaipėdos persikraustė į Vilnių. Nebijantis adrenalino ir iššūkių aktorius teatro sceną trumpam iškeitė į šokių aikštelę ir projekte dalyvauja su profesionale šokėja Ieva.

Ieva – profesionali šokėja, daugkartinė Lietuvos sportinių šokių čempionė, tarptautinių varžybų prizininkė ir nugalėtoja.

„Visomis prasmėmis palaidas buvo šitas pasirodymas... Klausiu savęs, ar kiek ne per aukštai šovėte, kaip pirmam susitikimui?“, – klausė J. Kučinskas.

„Kiekvienoje betvarkėje turi būti tvarka. Trūko tikslumo. Jūs aktoriai žinote, kad turite pateikti viską aiškiai“, – kalbėjo V. Visockas.

Septintieji pasirodė dainininkė ir aktorė Kristina Radžiukynaitė ir profesionalas šokėjas Justas Girdvainis

Kristina – aktorė, pasirodžiusi ne viename miuzikle ir TV seriale. Naudodama KaYros personažą ji žinoma kaip dainų autorė ir atlikėja, iš kurios visad galima tikėtis ko nors ryškaus, kūrybingo ir stebinančio. „Šok su žvaigžde“ projekte Kristina žada atskleisti visas savo puses, sudėdama į pasirodymus tiek pozityvumą ir nutrūktgalviškumą, tiek jautrumą ir empatiją.

Justas – vos ketverių scenos judesį prisijaukinęs profesionalus šokėjas, mokytojas ir choreografas. Dalyvavęs neaprėpiamame skaičiuje projektų ir pelnęs daugiau kaip 200 varžybų apdovanojimų. Šokęs daugybėje spektaklių, Justas svajoja apie savo spektaklio pastatymą, tad gali būti, kad „Šok su žvaigžde“ yra paskutinis projektas, kuriame jis pasirodo kaip šokėjas.

„Nuostabus šou. Turi savo pliusų ir minusių“, – pasidžiaugė L. Chatkevičiūtė.

„Mane sužavėjo jūsų poros atletiškumas. Turite puikias perspektyvas šiame projekte“, – sakė J. Kučinskas.

Šou pasirodė ir aktorius bei prodiuseris Dovydas Laukys ir profesionali šokėja Melisa Valinovič

Dovydas – aktorius, atlikėjas, prodiuseris, dėstytojas, festivalių bei komunikacijos projektų organizatorius – vadovas. Nors scena Dovydui nėra svetima, bet šokio iki šiol vengė kaip katinas vendens. Daro visko daugiau, nei gali, gyvenime vadovaujasi „12 – 0“ principu – žaisti reikia taip, lyg muštum į tuščius vartus, triuškintum sausai.

Profesionaliai šokusi 15 metų, šiuo metu Melisa dirba vaikų ir suaugusiųjų sportinių šokių trenere. Melisa yra pirmenybių nugalėtoja ir įvairių Lietuvos bei tarptautinių varžybų prizininkė.

„Aš nesuprantu, kaip pirmoje laidoje galima tai pasiruošti. Retas profesionalas taip valdo kūną. Aš esu nustebęs“, – komplimentus D. Laukiui žėrė J. Kučinskas.

„Tas šokis buvo ruoštas vestuvėms. Tai yra vyro ir merginos žaidimas. Jie parodė viską“, – kalbėjo V. Visockas.

Apie vestuves užsiminė ne tik komisijos narys, bet ir šou vedėjas Vytautas Rumšas jaunesnysis. Tai galėjo būti užuomina apie galimas slaptas D. Laukio tuoktuves su kita projekto dalyve, dainininke Monika Marija Paulauskaite. Praėjusio mėnesio pabaigoje jųdviejų pavardės buvo įrašytos į Vilniaus civilinės metrikacijos skyriaus sąrašus. Tiesa, nė vienas, nė kitas numatytu metu tuoktuvių vietoje nepasirodė, o ir žiniasklaidai jokių komentarų nedalijo. Tad jųdviejų santykių statusas gerbėjams iki šiol lieka mįsle.

Na, o šokėją Melisą šou vedėjai sveikino su visai neseniai įvykusiomis sužadėtuvėmis su kitu šou dalyviu R. Narkevič.

Būtent Monika Marija paskui žengė ant parketo kartu su profesionaliu šokėju Justinu Mejeriu-Ustin.

Monika Marija – dainininkė, dainų autorė, projekto „Lietuvos balsas“ nugalėtoja, vėliau tapo šio projekto mokytoja – teisėja, „Eurovizijos“ dainų konkurso atrankų finalininkė. Aistra vizažui ir grimui dalijasi dėstydama Makiažo akademijoje.

Justinas – 18 metų profesionalus šokėjas, tarptautiniu varžybų finalininkas, Lietuvos atstovas Europos čempionate, „Šokio revoliucijos“ nugalėtojas. Aktyvus socialinių tinklų turinio kūrėjas, kurį „Youtube“ kanale galima rasti Ustin & Ieva vardu.

„Pasirinkus tokį siužetą, jūs neišvengiamai stojate į eilę žmonių, kurie šoko prieš jus. Tačiau kažko unikalaus jūsų dialoge nepamačiau“, – kalbėjo J. Kučinskas.

„Monika Marija yra mano tėčio ir mano vyro dainininkė-favoritė. Šokyje galima išgauti tą patį intonavimą. Jame yra daug spalvų. Šiandien jūs jaukinatės žingsnelius“, – sakė L. Chatkevičiūtė.

Ant parketo žengė ir LRT radijo laidų bei renginių vedėjas Richardas Jonaitis ir profesionali šokėja Eglė Bertulytė

Richardas – LRT radijo laidų ir įvairių renginių bei konferencijų vedėjas. Praeityje laidos „Labas rytas, Lietuva“ vedėjas. Su šokiais turintis tik tiek bendro, kiek juos matydavo per TV. Dar prieš mėnesį nežinojo, kuo fokstrotas skiriasi nuo džaivo. Absoliutus debiutantas šokių aikštelėje.

Eglė – 14 metų šokanti profesionali šokėja, tarptautinių varžybų finalininkė, šokių trenerė. Studijuoja visuomenės sveikatą.

„Šio vakaro pabaigai labai tinkamas ir energingas šokis. Manau, kad jūs labiau pavargote šokti nei aš žiūrėti“, – šypsojosi L. Chatkevičiūtė.

„Man šitas šokis priminė gyvenimišką situaciją, kai visą dieną dirbi dirbi ir vakarop pastebi, kad esi vis dar su pižama“, – išskirtine radijo laidų vedėjo apranga pasidžiaugė J. Kučinskas.

Paskui į sceną žengė prekės ženklo įkūrėja Eskedar Maštavičienė ir profesionalas šokėjas Vykintas Širmas

Eskedar – Etiopijos lietuvė, prekės ženklo „Eskedar Coffee“ įkūrėja, akcijos „Padovanok suknelę“ iniciatorė. Pastaruoju metu gyvenime vaidina net keletą vaidmenų vienu metu: kaip kavos specialistė, socialiai aktyvi pilietė, motyvuojanti pranešėja ir svarbiausią – mama. Sportinius šokius atrodo per savo vaikus.

Vykintas – įvairių televizijos projektų šokėjas, „Milagro dance academy“ sportinių šokių treneris, teatro ir miuziklų artistas. Yra griežtas, bet teisingas. Po 17 metų šokio patirties teigia, jog tik sunkus darbas atneša saldžius vaisius.

„Norėtųsi, kad kūnas kalbėtų taip, kaip kalba veidas. Siūlyčiau Eskedar pabandyti visą šokį išmokti šokti vienai“, – L. Chatkevičiūtė.

„Eskedar, aš labai laukiu, kada jūs pradėsite šokti Lotynų Amerikos šokius“, – prasitarė J. Kučinskas.

„Emocija, išgyvenimas – buvo stiprioji jūsų šokio dalis. Sunkiausia dalis jūsų porai buvo šokti tuos nelemtus valso žingsnius“, – pastebėjo V. Visockas.

Paskutiniai pasirodė atlikėjas Vaidotas Baumila ir profesionali šokėja Ieva Brigita Riepšaitė

Vaidotas – dainininkas ir aktorius. Studijuodamas aktorinį išbandė skirtingus šokių stilius, vaikystėje šoko tautinius šokius, taigi šokis Vaidotą lydi visą gyvenimą. Repeticijos sekasi puikiai, nekantriai laukia projekto pradžios.

Ieva Brigita – daugelio Lietuvos bei tarptautinių konkursų nugalėtoja, projekto „Šokio revoliucijos“ laimėtoja, šokio pedagogė, dirbanti tiek su vaikais, tiek su suaugusiais. Šokiai džiugina gyvenimą jau apie 20 metų.

„Mane nustebino jūsų pakėlimų technika. Tai, kaip meistriškai jūs tai atlikote, – porą gyrė J. Kučinskas ir palinkėjo Vaidotui neįtempti viršutinės kūno dalies.

„Šiandien jus vadinsiu čia čia. Esate vienas iš vyriškiausių partnerių šiame projekte“, – žavėjosi L. Chatkevičiūtė.

Primename, kad pirmajame „Šok su žvaigžde“ sezone triumfavo Paulos Valentaitės ir Gedvino Meškausko pora.

Pirmojoje transliacijoje didžiausio palaikymo sulaukė D. Laukys ir profesionali šokėja M. Valinovič, iš komisijos sulaukę 27 taškų. Na, o jo pristigo aktoriui A. Eisimantui ir jo partnerei I. Konopliovaitei, surinkusiems 18 taškų.

„Delfi“ šią savaitę jau skelbė apklausą, kviesdamas išreikšti savo nuomonę, kas, jūsų nuomone, laimės antrąjį „Šok su žvaigžde“ sezoną? Balsuoti galima buvo iki šeštadienio, 23 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (253)