Projektą „Šok su žvaigžde“ paliko jau penkios poros. Ankstesnėse laidose šou paliko dainininkas Vaidas Baumila ir jo partnerė Ieva Brigita Riepšaitė, aktorė Jovita Balčiūnaitė ir profesionalus šokėjas Rafal Narkevič, dainininkė Monika Marija ir jos partneris Justinas Mejeris-Ustin bei verslininkė Eskedar Maštavičienė ir jos šokių partneris Vykintas Širmas.

Porų pasirodymus kaskart vertina komisija, kurioje šįkart buvo Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidentas, nusipelnęs Lietuvos sporto treneris Virginijus Visockas, 20 medalių iš pasaulio ir Europos pirmenybių Lietuvai parvežusi profesionali sportinių šokių šokėja Lina Chatkevičiūtė, triskart Europos profesionalų Lotynų Amerikos šokių vicečempionas Justas Kučinskas bei pasaulio ir Europos Lotynų Amerikos šokių taurių laimėtoja Eglė Visockaitė.

Be to, dalyvius palaiko ir žiūrovai, kurie savo simpatijas galėjo išreikšti skambindami arba rašydami trumpąsias žinutes. Kiekvienoje laidoje komisijos ir žiūrovų skirti balsai sudaro po pusę galutinio poros įvertinimo.

Laidos eiga ir komentarai

Mimu virtęs stilistas Joringis Šatas ir šokėja Viktorija Šeinker-Vika pristatė elegentiškąjį tango.

„Labai džiaugiuosi, kad patobulėjote aktorinio meistriškumo srityje. Tai jums labai gelbsti šokyje“, – kalbėjo Virginijus Visockas.

„Jums jau pavyko sukontroliuoti savo emocijas ir veido išraišką šokio pradžioje ir pabaigoje. Tačiau šokio metu to kol kas trūko“, – sakė Eglė Visockaitė.

„Mane šis šokis labai sužavėjo. Tie sausi gestai labai derėjo su Viktorijos judesiu. Tačiau toliau, tarsi tai niekur nedingo – kokybė atsispindėjo ir šokyje“, – komentavo Justas Kučinskas.

Komisija porai skyrė 21 balą.

TV laidų vedėjas Richardas Jonaitis ir Eglė Bertulytė šįkart ant parketo pademonstravo rumbą. Tiesa, komisijos nariai jųdviejų šokyje išvydo per mažai rumbos judesių.

„Koks mielas ir žavingas šokis! Richardai, man atrodo, jūs tikrai sužavėjote žiūrovus. Deja, šokyje labai trūko rumbos judesių“, – kalbėjo Eglė Visockaitė.

„Rumbai pritrūko laiko, bet jūs esate gerame kelyje. Labai gražios, švarios linijos. Tiesa, reikėtų daugiau klubų darbo“, – patarė Justas Kučinskas.

„Pasirinkote pakankamai sudėtingą muziką. Mes taip džiaugėmės, kad jūs, Richardai pradėjote gerai girdėti muziką. Jums pajausti ritmą sekėsi vis geriau ir geriau, o dabar vėl atsirado problemų“, – komentavo Virginijus Visockas.

Komisija porai skyrė 17 balų.

LRT sporto žurnalistė Dovilė Šeduikytė ir Edvinas Belousovas pristatė ritmingąjį čia čia čia.

„Man labai patiko ši jūsų šokio partija. Jūs labai logiškai viską sugalvojote. Tačiau pats atlikimas... Čia čia čia – vyro pasirodymas prieš partnerę. Edvinas stipriai tai darė, tačiau Dovilei reikėjo pasistengti labiau išnaudoti savo kūną, siekiant išreikšti jausmus. Šito ir pritrūko“, – sakė V. Visockas.

„Mačiau, kad Dovilė tikrai stengėsi atsipalaiduoti ir įsijausti į šokį. Jums puikiai sekasi standartiniai šokai, tačiau šis jums buvo sunkus“, – pasidalindama keliais patarimais, kaip įveikti spragas, komentavo E. Visockaitė.

Komisija porai skyrė 20 balų.

Tuo tarpu atlikėjas bei prodiuseris Dovydas Laukys ir Melisa Valinovič ypač nustebino dainos pasirinkimu. „Suviliojo kaip irisą, meilė čiupo mane visą. Melisa Melisa Melisa Melisa mana“, – kūrinyje dainavo pats D. Laukys. Taip, atlikėjas pats parašė dainą apie savo šokių partnerę. Tačiau komisijai įspūdį paliko ne tik tai, bet ir jųdviejų atliktas džaivas.

„Geras atlikimas, puikus šokis, daug džaivo“, – komentavo V. Visockas.

„Suvyniojo kaip irisą mane Dovydas ir vėl. Dovydai, kokia nugarytė, puikiai padirbėta. Šokis stiprus, dinamiškas ir tuo pačiu lengvas“, – komentavo praėjusią laidą būtent dėl nugaros padėties Dovydą sukritikavusi E. Visockaitė.

„Kiekviena jūsų kūno ląstelė buvo kupina energijos. Nežinau, ko daugiau reikėtų tikėtis tokio projekto rėmuose“, – porą gyrė J. Kučinskas.
Komisija jiems skyrė 28 balus.

Atlikėja Kristina Radžiukynaitė-KaYra ir jos partneris Justas Girdvainis padovanojo itin jaudinantį šokį, kurį dedikavo nuo priklausomybės alkoholiui kenčiantiems žmonėms. Šokėjai reportaže pasakojo, kad abiejų jųdviejų šeimos yra susidūrusios su šia liga. Vienos valso ritmu pora parodė, kokias stadijas praeina nuo alkoholizmo kenčiantys žmonės.

„Po tokio šokio net sunku kalbėti, nes reikia laiko sugrįžti į realybę. Jūs kaskart mane stebinate sugebėjimu vienu metu ir šokti, ir vaidinti. Ir tai daryti labai kokybiškai“, – kalbėjo E. Visockaitė.

„Aš neįsivaizduoju jūsų ne kartu. aš nežinau, kas bus, kai projektas baigsis. Aš matau jus kaip porą. Į jus nuostabu žiūrėti ir norisi būti jūsų gyvenimo dalimi“, – sakė J. Kučinskas.

„Mes į jus žiūrime kaip ir porą, o ne du atskirus žmones. Žiūriu į KaYrą ir nematau, kad ji galvotų apie žingsnius, ji tiesiog juos sušoka. Jūs tikrai pasiekėte žmonių širdis“, – kalbėjo V. Visockas.

Poros šokį komisija įvertino aukščiausiu galimu balu: 30.

Tuo tarpu floristas Edgaras Vegys ir Katerina Voropaj žiūrovams ir komisijai pristatė tango.

„Edgarai, man regis, tu tikrai tobulėji, vis drąsiau jautiesi savo kūne. Tik man kartais atrodo, kad tu jautiesi tarsi nebūtum čia. Norisi, kad veiksmą sektų intencija. Dabar, regis, tu tiesiog seki tam tikras formas. Turi atsirasti daugiau kryptingos energetikos“, – patarė J. Kučinskas.

„Labai noriu pagirti Edgarą už muzikalumą. Tačiau turiu jus nuliūdinti, kad jeigu jūs norėsite kitą kartą vėl šokti tango, turėsite vesti partnerę“, – komentavo E. Visockaitė.

Komisija porą įvertino 21 balu.

Aktorius Arnoldas Eisimantas ir Ieva Konopliovaitė ant parketo sušoko kvikstepą, iš rankų nepaleisdami išmaniųjų telefonų. Taip pora norėjo paliesti temą apie žmonių priklausomybę nuo mobiliojo ryšio priemonių.

„Dar vienas šokis apie dar vieną priklausomybę. Buvo puiku, man patiko“, – komentavo J. Kučinskas.

„Nelabai supratau. Ar kvikstepas maišė siužetui, ar siužetas – kvikstepui? Nebuvo aiški mintis, šokis – nesinchroniškas. Reikėtų padirbėti, nes net ir betvarkė turi būti tvarkinga“, – kritikos negailėjo V. Visockas.

„Puiki mintis, kuri mus privertė pažvelgti į realybę. Sutinku, kad kvikstepo jūs nesušokote gerai, tačiau galbūt dėl to, kad visada rankose turėjote telefonus“, – svarstė E. Visockaitė.

Komisija porai skyrė 20 balų.

Dainininkė Monika Linkytė ir Rolandas Beržinis komisijai ir žiūrovams pademonstravo lėtą valsą. Temą šokiui pasufleravo dabartinė situacija meno ir pramogų pasaulyje – dėl pandemijos daugelis žmonių neribotam laikui išėjo atostogų. Tad šokį M. Linkytė pradėjo sėdėdama prie fortepijono, o ant parketo pasirodžius partneriui, nuo veido nusiėmė kaukę ir pasileido šokio ritmu.

Komisijos narė E. Visockaitė, dar užkulisiuose girdėjusi M. Linkytę skambinant fortepijonu, susižavėjo jos laikysena: „Grojant jūsų nugara atrodo tobulai – neįsitempusi, atsipalaidavusi. Patarčiau jums perkelti šias savo žinias į šokį“.

„Norisi, kad ta muzika keliautų per visą kūną“, – sakė J. Kučinskas.

„Labai gražus pasirodymas. Tačiau ir kai dainuojate, turbūt tai darote ne sau asmeniškai, o norėdama pasiekti klausytoją. Šokyje – lygiai tas pats. Aš pasigedau jūsų išraiškos šokyje. Norisi, kad Monika skraidytų po salę“, – komentavo V. Visockas.

Komisija porai skyrė 22 balus.

Komisijos ir žiūrovų verdiktas

Komisijos vertinimu, laidos favoritais tapo Kristina ir Justas.

Labiausiai žiūrovų palaikymo šįkart prireikė Richardui ir Eglei, na, o su projektu šįkart komisijos ir žiūrovų sprendimu atsisveikinti turėjo Arnoldas ir Ieva.

Delfi apklausa:

Belaukdami šio šeštadienio šokių projekto rezultatų savo skaitytojų klausėme, kas, jų manymu, turėtų palikti projektą. Rezultatus galite pamatyti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)