„LRT išlaiko mokesčių mokėtojai ir tam, kad galėtume balsuoti už jos kuriamame projekte dalyvaujančius šokėjus, reikia taip pat mokėti papildomai. Nemanau, kad tai yra teisinga. Kur tada dingsta visi surinkti pinigai, jei jie vis tiek gauna lėšas iš valstybės?“, – klausė Greta prisistačiusi skaitytoja.

Skaitytoja sakė norėjusi pasidomėti, kodėl žiūrovai turi mokėti siekdami taip palaikyti pamėgtas poras, jei net komerciniuose kanaluose įvairių pramoginių projektų balsavimas kainuoja dvigubai mažiau ar net nemokamai. „Kiti projektai yra kuriami verslo ir negauna papildomų lėšų iš valstybės, bet ir ten balsavimo kainos mažesnės, todėl tikrai įdomu pasidomėti, kodėl taip yra mūsų šalyje. Ar tai bent etiška?“, – apie visuomeninio transliuotojo kuriamą projektą klausė moteris.

DELFI susisiekus su LRT viešųjų ryšių atstove Virginija Bunevičiūte, ji paaiškino, kaip bus paskirstomos už žiūrovų skambučius gautos lėšos.

„48 ct atitenka operatoriams, 6 ct pagal kontraktą atitenka projekto autoriams BBC, 6 ct – LRT. Iš jų dar atskaičiavus PVM LRT atitenkančios lėšos bus panaudojamos programos reikmėms“, – komentavo visuomeninio transliuotojo atstovė.

Pasiteiravus, kokioms programos reikmėms bus skiriamos lėšos, specialistė sakė, jog vėliau bus sprendžiama, kaip tikslingiausia jas panaudoti.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovė „valstietė“ Agnė Širinskienė sako, kad įstatymai to nedraudžia, tačiau, jos nuomone, visuomeninis transliuotojas nuo bet kokios komercinės veiklos vis dėlto turėtų atsiriboti.

„Šiuo atveju komercinė veikla kelia įvairių klausimų. Kiek ji suderinama su transliuotojo vizija ir misija, bet įstatymai to nedraudžia.

Šis sprendimas svarstytinas ir įvertinant tai, kad LRT gauna tikrai daug valstybės lėšų, ir jos tik augs, kyla klausimas, ar tikrai tokiu atveju to reikia“, – kalbėjo politikė.

Šou premjera sulaukė nemažai žiūrovų dėmesio, daugiau apie šį projektą skaitykite čia.

Šou premjeros akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)