Iki pirmojo filmavimo projekto „Delfinai ir žvaigždės“ organizatoriai buvo atskleidę tik vieną dalyvę, kuri bando susidraugauti su nuostabiaisiais žinduoliais. Nijolė Pareigytės-Rukaitienė ir pradėjo šou – pirmoji pristatė savo pasirodymą. Nors jai ir talkino kolegės iš „69 danguje“ Karina Krysko ir Ingrida Martinkėnaitė, N. Pareigytė-Rukaitienė neslėpė, jog labai jaudinasi ir labiausiai bijo pati savęs.

Pastabų pirmajai dalyvei negailėjo ir projekto komisija, kurios gretose šiemet vėl yra Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė, režisierius ir laidų vedėjas Vytenis Pauliukaitis, o taip pat – pernai projekte „Delfinai ir žvaigždės“ dalyvavę ir puikiai pasirodęs buvęs sunkiaatletis, o dabar verslininkas Ramūnas Vyšniauskas.

Šiemet projekte „Delfinai ir žvaigždės“ baleto batelius į hidrokostiumą iškeitė garsiausias Lietuvos primarijus Nerijus Juška.
Elegantiškas pirmasis jo pasirodymas užbūrė visus žiūrovus. N. Juška pademonstravo ir savo talentą, ir dueto šokį su delfinu.

„Sveikinu Nerijų, kuris ryžosi užkariauti tokią sceną, į kokią dar niekada nebuvo žengęs“, – primarijų sveikino V. Pauliukaitis.

Šiųmečio projekto „Delfinai ir žvaigždės“ vienas tikslų yra pristatyti ir delfinų terapiją, nes ji taikoma rekonstruotame Klaipėdos delfinariume. Todėl simboliška, kad projekte dalyvauja organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centro „Duok ranką“ vadovė Lina Gedmintienė.

Smulkutė moteris, nepabijojusi meiliai apsikabinti su beveik 300 kilogramų sveriančiu delfinu, iškart užkariavo ir komisijos, ir žiūrovų simpatijas.

Grupės „Biplan“ lyderis Maksas Melmanas per pirmąjį pasirodymą atrodė lyg patyręs delfinų treneris. „Jau per pirmąją treniruotę pavyko rasti kelią į delfinų širdį“, – prisipažino M. Melmanas, kurio pasirodyme buvo daugiausia įvairių elementų.

Žymiausiai Lietuvoje karatė sportininkei Ritai Pivoriūnaitei, jos pačios žodžiais tariant, Klaipėdos delfinariume kol kas nėra jauku. „Sunkiausia tai, jog yra mažai laiko, o išmokti reikia labai daug“, – prisipažino garsi sportininkė.

Remigijus Žiogas, renginių organizatorius ir vedėjas, neslėpė, jog vadovauti žmonėms yra lengviau nei delfinams. Tačiau iššūkių nebijantis vyras jau pirmajame pasirodyme nepabijojo parodyti daug ir pakankamai sudėtingų triukų.

Komisijos nariai R. Žiogui, kaip ir visiems dalyviams, turėjo pastabų. Labiausiai su delfinais susidraugauti bandantiems projekto dalyviams komisija priekaištavo todėl, kad jie jaučiasi neužtikrintai, bijo, panikuoja, nemoka tiksliai delfinams parodyti ženklų, kokį triuką atlikti.

Per pirmąjį filmavimą nė vienas iš projekto dalyvių iš komisijos negavo aukščiausio įvertinimo – 10 balų.

Tačiau dalyviai nenusiminė, nes viskas dar yra prieš akis – kuo daugiau repeticijų, tuo geresni bus pasirodymai.

„Delfinai ir žvaigždės“ yra pirmą kartą pasaulyje kuriamas lietuvių projektas. Pernai jis sulaukė didžiulio susidomėjimo, todėl ir šiemet šis renginių ciklas grįžo į Klaipėdos delfinariumą bei LRT televizijos eterį. LRT žiūrovai projekto „Delfinai ir žvaigždės“ laidas išvys nuo kovo 22 dienos kiekvieną antradienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)