K11 – tai specialus policijos padalinys, tiriantis nusikaltimus, kurie kasdien nutinka šalia mūsų – vagystės, grobimai, žmogžudystės, prievartavimai, šeimyniniai konfliktai, avarijos. Jame dirba keturi komisarai, kuriems patikėtos svarbiausios ir sudėtingiausios Lietuvos bylos.

Serialo pagrindinius veikėjus – komisarus – įkūnys šalies vidaus reikalų sistemoje dirbantys ir rezonansines bylas tiriantys tikri pareigūnai. Kiekvienoje serijoje bus ištirtas vis naujas, tikras nusikaltimas, o į jo atskleidimą sudėta autentiška pareigūnų patirtis.

Projekte dalyvaujanti Lina Lukoševičiūtė - 24 metų Panevėžio kriminalinės policijos autotransporto priemonių grobimo tyrėja.

„Aš visada norėjau save išbandyti televizijoje, - sako Lina,- net tėvams sakiau, kad man pasiseks, ir štai, aš čia“.

Kaip kolegos reaguoja į netikėtą užsiėmimą? „Puikiai, bent jau kol kas, šypsosi mergina.- Tiesą pasakius, situacijos, kurios perkeliamos į eterį, visiškai nesiskiria nuo tų, su kuriomis susiduriu kasdien. Vienas iš nedaugelio dalykų, kuriuos teko keisti iš patirties, tai orderį kratai pavadinti sankcionuota krata. Na, ir prisipažinimų padarius nusikaltimą tikrovėje kartais tenka palūkėti kur kas ilgiau - ne mėnesį, ir ne du“.

„K11: komisarai tiria“ komisaro vaidmenį atlieka Edmantas Svirinavičius - Alytaus policijos fizinio ir kovinio parengimo grupės vyresnysis specialistas. Per 22 metus tarnyboje pareigūnui teko susidurti su pačiomis įvairiausiomis bylomis. „ Pokalbis su nusikaltėliu visada būna nelengvas, jis turi savo pradžia, eigą, būna ilgas įtampos laikotarpis ir kulminacija,“ - pasakoja komisaras.

Ar sunku įsijausti į vaidmenį? „Gyvenime aš esu ramus, man lengviau ir paprasčiau sekasi kalbėtis su moterimis. Moku su jomis bendrauti, - sako Edmantas. – Po scenos, kurioje teko šaukti, aš jaučiausi labai keistai. Vis dėlto suprantu, kad esant tokioms aplinkybėms ir įtampai, kitaip gal ir nebūtų įmanoma.“

Trečiasis komisaras - Vilniaus kriminalinės policijos tyrėjas Jonas Kalėda per devynerius tarnybos metus ginklą buvo išsitraukęs ne kartą. „Seriale rodomi įvykiai yra lygiai tokie pat, kurie atsitinka pas mus kasdien. Ypač kalbant apie turto prievartavimus, plėšimus, - teigia pareigūnas. – Kalbant apie žmogžudystes, su kuriomis teko susidurti, jos atsitinka ne tik dėl meilės... Kartais užtenka paprasčiausio alkoholio ir aklo pavydo. Yra tekę važiuoti į nusikaltimo vietą, kai žmogus, neatlaikęs įtampos, pats prisipažino nužudęs giminaitį. Jis ir lavoną parodė.“

Kriminalinės istorijos „K11: komisarai tiria“ Vokietijoje, Lenkijoje ir Austrijoje yra rodomas jau daugiau nei 10 sezonų ir visą laiką šiose šalyse yra tarp populiariausiųjų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)