Lietuvoje Vitalijus išgarsėjo prieš dešimtmetį, būdamas vos 14-os metų. Savo kurtais drabužiais Vitalijus žavėjo garsias ponias, jos mielai stodavo į eilę, kad moksleivis jas papuoštų.

Apie fenomenalius vaikino sugebėjimus ir užsispyrimą tuomet rašė visa spauda, jo kolekcijas rodė televizijos laidos. Tačiau vieną dieną Vitalijus tarsi dingo, rašoma pranešime spaudai.

Dabar pirmą kartą Vitalijus labai atvirai pasakoja savo sėkmės istoriją – kiek ji jam, tuomet dar paaugliui, kainavo.

„Kai iš tavęs tyčiojasi visa šalis, kas trečias žmogus gatvėje žino, kas tu toks, ir koks kas dešimtas nepatingi ką nors pasakyti... Kai eini gatvėje, o išlenda koks vyras ir ant tavęs rėkia: tokius kaip tu šaudyti reikia, tu – išsigimėli...“ – nuoskaudų neslepia V. Autukas.

Šiandien lietuvis turi Didžiosios Britanijos pilietybę ir gali pasidžiaugti sėkminga karjera Londone – darbu su garsiausiais pasaulyje mados namais.

Lietuvoje išgarsėjęs dar paauglys, Vitalijus ne vienus metus kentė ne tik patyčias, bet ir grasinimus, pragariškai dirbo ir tikėjosi tėvynėje sukurti savo verslą. Tačiau sulaukęs pilnametystės nuleido rankas, kaip pats sako, buvo nesvarbu, kad jo kurtomis suknelėmis puošdavosi žinomos damos, – investuoti į jaunojo kūrėjo talentą niekas nenorėjo.

Visas interviu su dizaineriu - gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ pirmadienį, 20.00 val., per LNK.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)