„Vieną kartą gavau smūgį į galvą ir lūžo akiduobės kaulas. Atlėkė tėvukas, pamatė ir apalpo. Man padarė operaciją ir draugai, treneriai bei tėvai mane jau „nurašinėjo“. Tuo metu man ir pačiam trūko motyvacijos sportui, todėl tikrai galvojau, kad karjera baigta, nes nebegalėsiu gauti smūgių į galvą“, - prisimena 22-ejų metų kovotojas.

„Po operacijos nuvykau pas močiutę reabilituotis ir mėnesį tiesiog žaidžiau kompiuterinius žaidimus. Be sporto pajutau tuštumą, todėl kaskart, kai močiutė nematė, ėjau į šiltnamį daryti prisitraukimų, pajudėti. Grįžus iš močiutės tėvai man uždraudė treniruotis, bet vis prašiau, prašiau ir išsiprašiau, kad vėl leistų sportuoti. Mamai nežinant sudalyvavau turnyre, jį laimėjau ir taip grįžau į ringą“, - prisimena Rimkenzo.

Nors D. Rimkus jau turi sukaupęs gana solidžią asmeninę trofėjų kolekciją už pasiekimus įvairiuose turnyruose, daugeliui jis geriau pažįstamas ne dėl savo pasiekimų ringe, o dėl teatro spektaklius primenančių atėjimų į kovos ringą. Kodėl Rimkenzo tai daro?

„Matau tai, kaip savęs realizavimą, žmonių stebinimą ir noriu, jog būtų įdomu žiūrėti man pačiam. Tokiu būdu padidinu atsakomybės jausmą dešimt kartų, nes juk po tokio įėjimo tiesiog negali pralaimėti. Padarei tokį įėjimą, iškėlei save, išreklamavai ir eini į ringą su mintimi, jog privalai laimėti“, - teigė D. Rimkus.

„Pergalė yra daug saldesnė, jei yra tokia išviešinta. Kai buvau jaunesnis, labai bijojau pralaimėjimų ir kažkokios kritikos, dėl to slėpdavau nuo žmonių, kad vyksta mano varžybos. Vėliau išsikėliau sau tikslą parduoti daugiausiai bilietų kikbokse ir taip pradėjome reklamuoti kovas įdomiai“, - prisimena Rimkenzo.

Sportininkas sutinka su teiginiu, jog Lietuvos sporte, kaip ir šalies muzikos pasaulyje, visi vienas kitą pažįsta. Visgi, dėl to kyla intrigų sporto užkulisiuose, o teatrališki D. Rimkaus atėjimai į ringą patinka ne visiems.

„Visi vienas kitą žino, ypač kikbokse, ir tikrai yra visokių intrigėlių – vienam vienas nepatinka, kitas kažkaip kreivai žiūri... Kartais jaučiu pavydą iš kitų kovotojų ir sulaukiu tokių replikų, kaip „tu čia taip reiškiesi, o pasiekimų dar nėra“. Bet aš noriu procesu mėgautis dabar, o ne kai būsiu čempionas“, - tvirtina kovotojas.

Nors pastaruoju metu vieną po kitos pergales skinantis D. Rimkus savo varžovus išmušti iš vėžių pasitelkia teatro pasirodymus primenančius įėjimais į ringą, pats kovotojas varžyboms ruošiasi prieš kiekvieną kovą laikydamasis savaitę trunkančio celibato.

„Savaitę iki varžybų stengiuosi laikytis celibato. Kažkada skaičiau internete, kad tai (seksas – aut. past.) labai kerta per nuotaiką ir išeikvoja daug energijos. Juk baigi ir nori miegoti – bent jau man taip būna visada. Kažkada bandžiau mėnesį, bet nesigauna, labai sunku. Dažnai merginos erzina, specialiai atsiunčia kokių nuotraukyčių, siūlo į svečius. Tikrai kartais pakiša koją“, - teigė D. Rimkus.

Kaip „flegmatišku“ save vadinantis D. Rimkus atsidūrė kovos menuose, kodėl tokia profesija nepatiko jo mamai ir kodėl taip mėgsta su varžovais žaisti „psichologinius žaidimus“ – sužinosite jau šį sekmadienį 20:45 val. laidoje „Mano pramogos VEIDAI“ tik per DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)