„Man, kaip keturių vaikų mamai, yra nesmagu atimti darbą iš vienišos keturių vaikų mamos, – „Dviračio šou“ reportažo metu sakė Austėją Landsbergienę įkūnijusi Asta Baukutė.

Laidos kūrėjai surengė A. Landsbergienę galinčių įkūnyti aktorių atranką, kurioje savo galimybes demonstravo ne tik moterys, bet ir vyrai.

Asta Baukutė "Dviračio šou"

„Ta Baukutė, brangioji, manęs neparodijuos. Gana. Tiesą pasakius, nelabai ten gerai ji ir vaidino. Trys vaikai iš keturių po antros laidos pažino, kad ten ne aš“, – reportažo metu juokavo Asta, įkūnijusi Austėją ir tęsė „atranką“ vaidmeniui.

DELFI primena, kad skandalas kilo po to, kai penktadienio vakarą LRT žiūrovai laidoje „Atspėk dainą“ pastebėjo, jog Asta Baukutė, atspėjusi dainą, pademonstravo nacius vaizduojančius ženklus.

Kilus skandalui, LRT pranešė nutraukianti laidą, o šeštadienį pridūrė, jog nutraukia visus ryšius su laidą kūrusiu prodiuseriu.

Ankstyvą šeštadienio rytą DELFI susisiekus su A. Baukute ši tikino, kad laidos pati nematė (laida filmuojama iš anksto). „Gink Dieve, aš pažįstu jį (Simoną Donskovą – DELFI) asmeniškai, mano vaikas yra buvęs jo būryje ir aš tų dalykų visiškai nesieju. Jei norite ieškoti lygioje vietoje konflikto, tai ieškokite kitur. Tai pramoginė laida, ne politinė“, – kalbėjo Asta.

Išgirdusi, kad po jos akibrokšto LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis viešai pranešė stabdantis laidą, ši neslėpė nuostabos. „Tai buvo visiškai nesusieta, absoliučiai, jūs mane labai nustebinote, – tęsė A. Baukutė. – Ten nebuvo visiškai jokios politikos.“

Asta Baukutė laidoje "Atspėk dainą"

Antradienio popietę su DELFI bendravusi A. Baukutė tikino, kad per šias dienas su ja nesusisiekė nei LRT, nei laidos „Atspėk dainą“ atstovai.

Šeštadienį skandalas aprėpė tik Lietuvą, sekmadienį A. Baukutės nuotraukos mirgėjo rusų žiniasklaidoje, o pirmadienį šią istoriją publikavo ir JAV leidinys Observer.com.

A. Baukutė: mane padarė atpirkimo ožka

„Su manimi niekas nesusisiekė ir mano nuomonės neklausė. Ką toliau interpretuoja šia tema – nebe mano kompetencijoje, – DELFI kalbėjo A. Baukutė. – Su manimi nekalbėjo niekas nei iš LRT, nei laidos „Atspėk dainą“ prodiuseriai“. Niekas nieko nepaaiškino, todėl esu labai nustebusi. Nesu atsakinga už tai, kas dabar vyksta viešojoje erdvėje, nes esu tikra, kad mane padarė atpirkimo ožka, nes vyksta kažkokie interesų karai, vienareikšmiškai.“

Pokalbio metu dar kartą pakartojusi, kad nei prodiuseriai, nei LRT atstovai nesidomėjo jos nuomone apie susiklosčiusią situaciją, A. Baukutė pridūrė: „Tai yra pirmas ženklas, kad kažkas tvarkosi savo reikalus“.

Asta Baukutė laidoje "Atspėk dainą"

Nepaisant to, jog A. Baukutė sulaukia daugybės kritikos, jos tikinimu, yra daug ją palaikančių žmonių. „Labai džiaugiuosi, kad Lietuvoje yra daug žmonių, mąstančių ir analizuojančių, o ne tokių, kuriems yra brukama jau išanalizuota nuomonė. Juk niekas iš žmonių negali pasižiūrėti visos laidos. Niekas negali. Iš sakinio yra išimtas vienas žodis ir tuo žodžiu kažkas labai naudojasi“, – kalbėjo Asta.

Pokalbio pabaigoje moteris pridūrė, jog prasidėjus šiam skandalui ji pradėjo domėtis, kas turėjo būti atsakingas už laidą, pateksiančią į eterį po montavimo darbų. „Už tai, kas išeina į eterį, atsakingas ne tik montuotojas ar prodiuseris, bet ir programų direktorius. Jie taip pat turėjo pamatyti, kas išeina į eterį, – kalbėjo A. Baukutė. – Man ši situacija kelia daug daugiau klausimų nei atsakymų.“

Daugiau apie tai skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (661)