Šį sekmadienį TV8 medicinos laidoje „Sveikatos medis“ plastikos chirurgas papasakos neeilinę istoriją apie vieną brangiausių jam žmonių – jau amžiną atilsį savo tėtį, garsų farmacininką Alfonsą Kaikarį, rašoma spaudos pranešime.

„Tėvų pavyzdys vaikams yra labai svarbus ir manau, kiekviena šeima susikuria savo vertybes, kuriose tas vaikas auga. Nors tėčio jau nebėra šalia, tačiau mano prisiminimuose jis yra labai garbinga asmenybė“, - šį sekmadienį laidoje atviraus med. m. dr. Vygintas Kaikaris.

Žinomas plastikos chirurgas pasakoja, jog dar mokydamasis mokykloje tvirtai žinojo norintis tapti gydytoju ir į farmaciją, tėvo keliu, nežengsiantis. Tai gal šiek tiek ir liūdino Alfonsą Kaikarį, tačiau Vygintas mano pasirinkęs teisingą sprendimą.

„Tiek tėtis, tiek senelis buvo provizoriai, turėjo savo vaistinę, buvo gabūs farmacininkai. Puikiai prisimenu ir savo pokalbius su tėvu, kuo aš būsiu ar norėčiau būti užaugęs, bet nuo aštuntos klasės aš jau žinojau, kad būsiu gydytojas. Tėvas kartais ragindavo tapti vaistininku, pratęsti šeimos tradiciją, tačiau niekada nemačiau savęs tame, mačiau save gydytoju. Jeigu man reikėtų rinktis vėl, aš tikrai nebūčiau trečios kartos vaistininkas, o vis tiek tapčiau chirurgu“, - atviraus V. Kaikaris.

Pats būdamas tėčiu Vygintas sako suprantantis, jog vaikai patys turi atrasti savo gyvenimo kelią. Tačiau jis tikina, jog tėvo pavyzdys jam buvo įkvepiantis ir nepaisant to, kad jo ir tėvo darbo pobūdis skirtingas, juos vienija didelė meilė pasirinktai profesijai.

„Dabar, kai pats turiu dukrą, man yra žymiai sunkiau žiūrėti į tai, kaip ji ieško savęs. Tačiau kaip aš visada sakau, jog jeigu tu esi savo kelyje, visos durys atsidarys itin lengvai. Jeigu tenka tas duris spardyti ir į jas daužytis, reikia pagalvot, ar tikrai esi teisingame kelyje“, - išmintimi dalinsis plastikos chirurgas.

1975 metais šalia Kauno Rotušės įkurtas Lietuvos medicinos ir farmacijos istorijos muziejus saugo didelę ir su meile kauptą Alfonso Kaikario kolekciją. Pasak šiandieninio muziejaus vadovo Tauro Meko, A. Kaikaris gebėdavo tiksliai ir nuodugniai papasakoti kiekvieno eksponato istoriją, kaip jis būdavo naudojamas ir koks žmogus jį padovanojo, todėl tokio didumo muziejus, sukurtas su didžiule meile, yra tik Alfonso Kaikario nuopelnas.

„Farmacijos muziejų yra visame pasaulyje, tačiau šio pagrindinė idėja buvo parodyti tikrąją vaistinę – atkurti jos patalpas, supažindinti su vaistinės struktūra: oficina, koktorija, vaistingųjų medžiagų atsargų kambariu, laboratorija, net rūsiu. Čia sukauptas didelis vertingas archyvas, veikia turtinga biblioteka“, - laidoje pasakos Lietuvos medicinos ir farmacijos muziejaus vadovas doc. dr. Tauras Mekas.

Kaip sustiprinti savo imuninę sistemą, ką svarbu žinoti apie traumų gydymą, kokie vaistai gali užkirsti kelią sudėtingoms kraujagyslių ligoms bei kokiais prisiminimais apie savo tėtį pasidalins plastikos chirurgas Vygintas Kaikaris – visą tai jau šį sekmadienį, 15 val. per TV8 televiziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)