Laidoje dalyvausianti dainininkė Donata Virbilaitė mama turėtų tapti jau birželio 20-ąją, rašoma pranešime spaudai.

„Iš dalies tai stebuklas, iš dalies planavome, norėjome, kad vaikelis gimtų iki vasaros darbymečio, bet pusė vasaros darbų jau bus uždaryta. Gerai, kad spėjome įsigyti būstą, tiesa, nespėjome įsirengti trečio kambario, bet išsiaiškinau, kad iki 7 metų vaikai miega su mamom, tai dar laiko turim“, – laidoje kalbės Donata, kuri juokdamasi pridurs, kad ne tik ji pati, bet ir jos artimieji kartais negali patikėti, kad Donata laukiasi. – Nužvelgia ir sako: man atrodo, kad tu sustorėjai“.

Pasiryžti motinystei šiais laikais išties nelengva. Juk tai – ne tik džiaugsmas, bet ir milžiniškos investicijos.

„Kas dėl finansų, man, dirbančiai savarankiškai, sunku gauti motinystės išmokas ir jaustis patogiai bei saugiai. Šiuo metu tvarkausi visus dokumentus, atidaviau paskutines savo santaupas mokesčiams, ir tikiuosi, kad pavyks gauti motinystės išmokas. Nesu tikra, ar pavyks užsidirbti, kai gims vaikas, mano draugas – vidurinės klasės žmogus, kuris neuždirba tūkstančių, kad vienas išlaikytų visą šeimą. Vien patogus vežimas kainuoja pusantro tūkstančio, o jį naudosi ilgiausiai pusmetį. Kol kas man viskas puikiai išsprendžia socialinių tinklų pagalba, esu prisijungusi prie visų mamyčių grupių, o mano dainavimo studijos vaikų tėvai jau prinešė visokių dovanų, pagalvėlių, rūbelių, kad atrodo, jog kol kas jokių išlaidų neturėsiu“, – pasakos D. Virbilaitė.

Pusšešto mėnesio dukrelę auginanti TV laidų vedėja Dalia Belickaitė sakys sunkiai galinti patikėti, kad tapo mama. „Man atrodo, kad tai didžiausias mano gyvenimo pasiekimas, didžiausias tikslas, nesitikėjau, kad vaikas suteikia tiek daug laimės. Visko būna, ir bemiegių naktų, bet ta šypsenėlė viską atperka“.

Dalia vaikelio atėjimui ruošėsi paskutinę minutę tiesiogine to žodžio prasme. „Kai prasidėjo sąrėmiai, aš planavau filmavimą, o statybininkas dar dažė sieną. Sakau jam, jau gimdau, o jis: palaukit, tuoj pabaigsiu“, – kvatosis Dalia.

Kupiną išbandymų istoriją vos 17 metų tapus mama prisimins talentingoji dainininkė, „Lietuvos balso“ vokalo mokytoja Rosita Čivilytė. „Išėjusi iš gimdymo namų turėjau labai greitai suprasti, kad jau esu suaugusi moteris, nors mamai dar pačiai reikėjo mamos. Nebuvo kur dėtis, teko mokytis greitai, nes pirmagimė Agneta prašė visko – meilės, dėmesio, maitinimo, priežiūros. Bet nieko, aš visko išmokau“.

Jauną mamą žeidė aplinkinių apkalbos. „Buvau tas sugertukas, kuris sugerdavo daug negatyvo, paskalų, nes aš, pagimdžiusi per anksti, tarsi nusikaltau. Atsikelti iš nusikaltėlės kaukės buvo pats sudėtingiausias dalykas. Labiausiai pakirto medikai, kurie manęs ligoninėje klausė: imsi vaiką? Skauda? Tai prisidirbai? Tie žodžiai buvo skaudūs. Medikai leido sau pagaląsti liežuvį į pažeidžiamą vaiką, kuris raitosi nuo skausmo, nes gimdymas buvo sudėtingas“, – širdį atvers R. Čivilytė.

„KK2 penktadienyje” dalyvausiančiai fotografei Rūtai Andre, susilauksiančiai vaikelio 47-erių, Rosita Čivilytė sakys: „Gailiuosi, kad nesu 47-erių, nes dar gimdyčiau“.

„KK2 penktadienio” laida, skirta Motinos dienai – jau šį vakarą 19.30 val. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją