Komiškame 10-ties dalių seriale pagrindinius vaidmenis atlieka puikiai pažįstami kino bei teatro aktoriai: Audrius Bružas, Andrius Žiurauskas, Rimantė Valiukaitė. Žiūrovai gali mėgautis ir kviestinių svečių – Mindaugo Papinigio, Donato Šimukausko, Sakalo Uždavinio, Aldonos Vilutytės ir kt. vaidyba.

Apie naująjį serialą, jo kūrybos procesą ir kitas įdomybes kalbamės su viena pagrindinių serialo aktorių Rimante Valiukaite. Ji „Mano meilė karantinas“ atliko valdingos, piktos, kartais net isteriškos žmonos Eglės vaidmenį, kuri didžiąją laiko dalį, pagal siužetą, leido priverstinėje izoliacijoje.

Kaip Jus paveikė karantinas ir kaip leidote laiką netradicinėmis sąlygomis?

- Nepajutau stipriai. Aišku nebuvo darbo, nebuvo spektaklių, tad nebuvo ir uždarbio, sakyčiau atsiliepė finansiškai. Ėmiausi remonto – sienos perdažytos, tvora nauja padaryta. Fiziniai darbai atitraukdavo nuo neigiamų minčių.

Galbūt aktorių atranka buvo kažkuo ypatinga?

- Emilis Vėlyvis man paskambino ir pakvietė. Tai pirmasis man serialas, bet tikiuosi nebus paskutinis (juokiasi).

Lietuvos kino rinkoje atsiranda nauji „žaidėjai“ – vaizdo transliacijų platformos pačios imasi kurti originalų turinį. Kaip vertinate šią situaciją? Kur ir ką dažniausiai žiūrite?

- Kuo daugiau žaidėjų rinkoje, tuo geriau. Režisieriai ir aktoriai turės daugiau darbo (šypsosi). Aš pati žiūriu ir televizijoje, ir internete, daugiausia tarptautinį – europietišką turinį. Kartais – lietuvišką produkciją.

Ar galėtumėte plačiau papasakoti apie savo vaidmenį seriale „Mano meilė karantinas“?

Grįžusi į Lietuvą iš Egipto patenku tiesiai į karantiną. Priverstinai esu išvežama į Pabradę, net neturėdama kelnių. Mano personažas Eglė yra pikta, kieta, net, sakyčiau, arši moteris.

Ar nebuvo sunku įsijausti į tokį vaidmenį?

- Nebuvo sunku įsijausti. Tai šabloninis – „bjaurios žmonos“ vaidmuo. Žiūrovai galės įvertinti (juokiasi).

Daugumą serialo aktorių puikiai pažįstate, kartu dirbote ne vienus metus. Ar tai palengvino kūrybinį procesą?

- Ar pažįsti kitus aktorius, ar ne – neturi rūpėti. Svarbiau yra tarpusavio „chemija“, susikalbėjimas. Be abejonės, svarbu ir ryšys su režisieriumi.

Režisierius Emilis Vėlyvis yra kartais vertinamas kontraversiškai. Kokia Jūsų nuomonė apie jį?

- Tai mano antrasis bendras darbas su Emiliu (Vėlyviu). Nė vieno blogo žodžio negalėčiau pasakyti apie jį. Labai kūrybiškas, talentingas. Kaip žmogus jis paprastas, draugiškas, net įvertinus viską – mielas.

Aktorių komanda tikrai yra „padūkusi“. Kas dėjosi filmavimo aikštelėje?

- Komandos pašėliškumas, tas truputį „crazy“ buvo paslėptas giliai viduje, nes visi buvo susikoncentravę ir labai atsakingai žiūrėjo į savo darbą. Kažkokių kvailiojimų ar nesąmonių tikrai nebuvo, visas filmavimo procesas vyko labai intensyviai. Bet kadangi buvau išvežta atskirai filmuotis į Pabradę ir bendrame procese nedalyvavau – tai gal ir meluoju.

Ar tikrai visi buvo tik rimtais veidais ir nesijuokdavo?

- Aišku, komedijinis serialas turi savo specifikos. Vyrauja darbinė atmosfera, bet jeigu būna juokinga, tai ir pasijuokiame. Tikrai dažniau nei dramą filmuojant, bet nėra taip, kad vien juokai juokeliai.

Kuo išskirtinis serialas „Mano meilė karantinas“?

- Labai greitai sureaguota į aktualijas, nėra daug tokių serialų. Pagrindinė tema – karantinas, su tuo susiję gyvenimiški nutikimai ir juokingos situacijos.

E.Vėlyvio serialą „Mano meilė karantinas“ žiūrovai gali pamatyti Go3 platformoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)