Savo asmenine patirtimi ir ilgai trukusia kova su astma pasidalino dainininkas Petras Kazlauskas.

Kaip teigė vyras, ši liga paūmėdavo susidūrus su pataluose esančiomis erkutėmis. Norėdamas jų išvengti, žinomas vyras į koncertus su savimi net ėmė vežiotis savo pagalvę, rašoma pranešime spaudai.

„Anksčiau mūsų gastrolės trukdavo net savaitę laiko. Dažnai nebūdavo galimybės grįžti namo, todėl miegodavome viešbučiuose. Žinoma, viešbučiuose pačios pagalvės nėra keičiamos, tik jų užvalkalai. Kadangi pataluose esančios dulkių erkutės apsunkina kvėpavimą ir sukelia astmos priepuolius, buvau įpratęs į koncertus vežiotis savo pagalvę“, – prisiminimais dalinosi P. Kazlauskas.

Pasak žinomo dainininko, stipriai paūmėjusi liga paskatino labiau susirūpinti savo sveikata. Ieškodamas veiksmingų, astmą gydančių priemonių, vyras ne tik pakeitė savo mitybos įpročius, bet ir atrado vieną itin efektyvų, gerą savijautą palaikantį produktą.

„Pamenu, kažkada teko perskaityti knygą „Badavimo stebuklai“. Šios knygos dėka nustojau vartoti pieno produktus, mėsą, kadangi supratau, jog pastarieji netiko mano organizmui. Taip pat atsisakiau druskos ir cukraus. Būdavo ir taip, kad kelias dienas per savaitę nieko nevalgydavau, tik gerdavau vandenį. Kitomis dienomis valgydavau tik daržoves be aliejaus ir druskos. Paskutiniu metu net giminės nekviesdavo į susibūrimus, kadangi nežinodavo kuo mane pavaišinti. Per metus laiko, laikydamasis šio režimo ir reguliariai vartodamas alijošių pastebėjau, kad dingo astma“, – apie pasikeitusius valgymo įpročius pasakojo garsus vyras.

Anot dainininko, alijošius turėtų būti kiekvieno žmogaus vaistinėlėje.

„Man nuo mažens mama duodavo alijošiaus, sakydavo jog tai geriausia natūrali priemonė gerai savijjautai palaikyti. Todėl iš savo patirties galiu pasakyti, jog alijošių turėtų vartoti kiekvienas žmogus, nes šiame augale gausu vitaminų ir mineralų, kurie be galo reikalingi žmogaus organizmui“, – pastebėta alijošiaus nauda dalinosi dainininkas.

Sveikatos ir sveikos gyvensenos laida „Sveikas rytojus“ – sekmadieniais, 12 val. per TV8 televiziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją