Laidoje „Bus visko“ – išskirtinis interviu su atlikėju, žinančiu, kaip motyvuoti kitus ir savo elgesiu bei darbais būti pavyzdžiu kitiems, rašoma pranešime spaudai.

„Nenoriu skaityti knygose, laikraščiuose, internete ar atsiliepimuose kitų žmonių minčių apie tą laikotarpį, kai aš gyvenu. Aš noriu pats pasakoti. Ir jeigu istorija vyksta mano metu, aš turiu joje dalyvauti, nes man tai svarbu kaip žmogui, kaip piliečiui. Kalbant apie pandemiją, man gyvenimas leido matyti tą tamsiąją mėnulio pusę iš arčiausiai kaip įmanoma”, – kalbėjo G. Liaudanskas.

Visą koronaviruso laikotarpį Svaras leido ne užsidaręs namuose, o tiesdamas pagalbos ranką. Kartu su Šaulių sąjungos nariais vyras išvežiojo maistą namuose esantiems vienišiems ar ligos prikaustytiems žmonėms, o per antrąją bangą padėjo medikams.

Vyras atviras - darbas ligoninėje pakeičia ne tik mąstymą, bet ir dar labiau išryškina atsainų žmonių požiūrį, kuris, deja, buvo būdingas lietuviams.

„Buvo be galo skaudu matyti, kaip sveiki paprasti žmonės net neįsivaizdavo, kas vyksta už ligoninės durų, todėl patys save atiduodavo mirčiai į rankas“, - sakė Svaras.

„Kalbu apie tą krizinį laikotarpį – gruodžio pabaigą, sausio pradžią. Važiuoju namo po pamainos, kuri truko 4 valandas, per kurias 8 žmones įdėjau į maišą. Matau prekybos centrą, prie kurio stovi tūkstančiai automobilių. Žiūriu į juos ir žinau, kad po kokių penkių dienų iš šito pirkėjų rato aš kažką irgi dėsiu į maišą. Ir kodėl jiems tai nesvarbu? Aš nesuprantu”, - pasakojo Svaras.

Kas labiausiai Svarą erzino pandemijos laikotarpiu? Kodėl vyras nebijo leistis į ekstremalias išvykas? Ir pagal kokias vertybes jis gyvena šiandien? Susitikimas su Gabrieliumi Liaudansku-Svaru šį antradienio vakarą, 20 val., laidoje „Bus visko“ per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)