„Žiūrovai išvys ne vieną kalėdinę premjerą, o visos be honoraro sutikusios koncertuoti žvaigždės žada dovanoti jaukų vakarą ir gražias emocijas“, – sako jau tradiciniu tapusio telemaratono „Ištiesk gerumui ranką“ prodiuseris Edvardas Žičkus.

Prieš trejus metus akcija „Ištiesk gerumui ranką“ prasidėjo neįgalių vaikų svajonių pildymu ir išaugo į labdaros renginių ciklą, kurį vienija šūkis „Ko vienas negaliu, kartu mes galim viską“. Šiais metais projektas išsiplėtė ir vyksta ne tik Lietuvoje, bet ir Jungtinėje Karalystėje. Pagrindiniai akcijos tikslai – keisti visuomenės požiūrį į negalią, kad suvoktume, jog neįgalių vaikų reikia ne gailėtis, o mylėti ir padėti. Jos rengėjai – labdaros ir paramos fondas „Algojimas“ – siekia surinkti lėšų negalią turinčių vaikų valstybės nefinansuojamoms medicininėms ir reabilitacijos paslaugoms apmokėti. Skaičiuojama, kad negalios paliestų vaikų Lietuvoje yra arti 30 tūkstančių.

Lietuvos televizijos studijoje šurmuliuosiantis Kalėdomis dvelkiantis spalvingas koncertas yra svarbiausia tris mėnesius trunkančios paramos akcijos „Ištiesk gerumui ranką“ dalis. Jos metu vaikai, kaip ir kasmet, rašė kalėdinių svajonių laiškus su didžiule viltimi, kad bus išgirsti geradarių. Prieš kelias savaites Londone įvyko labdaringa vakarienė, kurios metu surinktos aukos jau papildė akcijos sąskaitą, taip pat Didžiosios Britanijos sostinėje buvo atidaryta fotomenininko Algimanto Aleksandravičiaus fotografijų paroda „neGalios nePaliesti“.

Akcija gimė ir tęsiasi ja tikinčių geradarių dėka. Kad ir kokie būtų užimti, nuolatiniai jos partneriai Juozas Statkevičius, Dalia Ibelhauptaitė, Andrius Mamontovas, Rasa Samuolytė, Edvardas Žičkus ir visa jo komanda prieš didžiąsias metų šventes viską meta į šoną ir griebiasi „Ištiesk gerumui ranką“ organizavimo darbų“, – sako projekto idėjos autorė ir „Algojimo“ įkūrėja Aušra Stančikienė.

Prisidėti prie labdaros-paramos akcijos galime kiekvienas iš mūsų. Apsilankę portale algojimas.lt ir išsirinkę vaiko svajonę, skambindami trumpuoju numeriu 1419 (auka – 5 litai) arba aukodami neribotas sumas portale aukok.lt .

Antrus metus iš eilės tiesiogiai transliuojamo telemaratono globėja yra Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Tiesioginis labdaros koncertas „Ištiesk gerumui ranką“ su ryškiausiomis Lietuvos scenos žvaigždėmis – jau gruodžio 14-ąją, trečiadienį, 21.00 val. per Lietuvos televiziją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją