Jau šį penktadienį – bendras Italijos ir Rusijos filmas, režisuotas ruso Eldaro Riazanovo ir italo Franco Prosperio „Nepaprasti italų nuotykiai Rusijoje“. 1974 metais sukurta komedija parodijuoja daugumą tuo metu kurtų nuotykių filmų apie gangsterius. Komedijos siužetas primena filmą „Tas beprotiškas, beprotiškas, beprotiškas pasaulis“, net itališkas filmo pavadinimas yra „Beprotiškos, beprotiškos, beprotiškos lenktynės Rusijoje“.

Nors juosta susukta prieš 38 metus, iki šiol narstomos net menkiausios kultine tapusios komedijos filmavimo detalės. Pavyzdžiui, ar žinojote, kad scena, kurioje kapitonas Vasiljevas nėrė į vandenį dėl brangenybių, nufilmuota Neapolyje, todėl Andrejus Mironovas leidosi į šiltą Viduržemio jūros dugną, o ne šaltą Nevos vandenį. Scena, kurioje avariniu būdu TU-134 neva leidžiasi greitkelyje, buvo nufilmuota Uljanovsko aerodrome. Tačiau aviatoriai iškėlė griežtas sąlygas: automobilius kelyje turi vairuoti tik lakūnai, kurie greitai susigaudytų, jei atsitiktų kas nors neįprasta, o automobiliai būtų tik lengvieji. Kol scena buvo nufilmuota, lėktuvas turėjo leistis šešis kartus – ir visus kartus sėkmingai.

Toliau klasikinių komedijų ciklą LNK eteryje tęs Leonido Gaidajaus juosta „Operacija Y ir kiti Šuriko nuotykiai“ bei jos tęsinys „Kaukazo belaisvė, arba nauji Šuriko nuotykiai“, kurią kažkada nuo „Goskino“ cenzorių išgelbėjo pats Leonidas Brežnevas.

Penktadieniais LNK dar vieną Rusijos komedijos meistro Leonido Gaidajaus filmą - aistros pinigams ir deimantams kupiną komediją „12 kėdžių“. Pusamžis aferistas Ostapas Benderis ir nevykėlis aristokratų šeimos palikuonis Kisa Vorobjaninovas ieškos velionės Vorobjaninovo uošvės kėdžių, o tiksliau – vienoje jų paslėptų deimantų.

Kita penktadienio komedija - pagal Michailo Bulgakovo romaną Leonido Gaidajaus pastatytas filmas „Ivanas Vasiljevičius keičia profesiją“, buvo daugiausiai žiūrovų 1973 metais sulaukęs sovietinis kinas, kurį pažiūrėjo 60 milijonų gyventojų. Beje, amerikiečių žiūrovai žino kitą šio filmo pavadinimą – „Ivanas Vasiljevičius: atgal į ateitį“.

Penktadieninių Rusijos komedijų cikle be abejonės bus ir kultinė „Briliantinė ranka“, žiūrovų pripažinta geriausia komedija per visą Rusijos kino istoriją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)