Tačiau kasmet viena didžiausių projekto intrigų išlieka ta pati – kaip balsavo TV žiūrovai? Tai paaiškėja tik po superfinalo, kai išrenkamas šių metų nugalėtojas. Iki tol balsai slepiami tam, kad mažiau palaikymo sulaukę nepasiduotų ir kovotų dėl geriausiojo titulo, rašoma pranešime spaudai.

Kaip matyti pažvelgus į balsavimo lentelę, grupė „Mando“ visų finalų metu sulaukė daugiausiai palaikymo. Grupė nuo pirmosios tiesioginės transliacijos tapo publikos favoritais ir šio titulo niekuomet neperleido kitiems.

Superfinale „Mando“ taip pat sulaukė didžiulio palaikymo. Už duetą balsuota 27970 kartų. Už antroje vietoje likusią Lukreciją Vasiliauskaitę-Luką balsuota 18708 kartus. Trečią vietą užėmęs reperis Gvidas Ropė-R.Guido sulaukė 17344 balsų. Už Gabiją Aleknavičiūtę balsuota 5896 kartus, o „Aquarium de Clara“ – 5064 kartus. Tiesa, tiek pastaroji grupė, tiek Gabija superfinalo metu iškrito po pirmojo etapo – į antrąjį pateko tik „Mando“, Luka ir Gvidas.

Atskleisti „X faktoriaus“ žiūrovų balsai

Kiekvienas „X faktoriaus“ finalas dalyviams būdavo tarsi naujas baltas lapas, galimybė suspindėti ir pasirodyti geriau nei praėjusią savaitę. Todėl visą sezoną žiūrovų balsai yra slepiami ne tik nuo žiūrovų, bet ir nuo dalyvių, teisėjų bei kitų dirbančių projekte. Balsavimo lenteles mato tik keli kūrybinės komandos nariai.

Kiekvieną savaitę mažiausiai balsų surinkusiems dalyviams tekdavo stoti prieš teisėjus. Atlikus išlikimo dainas, scenos profesionalai balsuodavo, kuriam dalyviui kovą projekte dar verta tęsti, o kuriam atėjo metas su „X faktoriumi“ atsisveikinti. Jei būdavo lygiosios, laidos vedėjai atskleisdavo, kaip balsavo žiūrovai. Mažiau palaikymo sulaukęs dalyvis turėdavo atsisveikinti su projektu. Tokiu būdu dėl geriausiojo titulo galiausiai liko kovoti tik penki dalyviai.

Svarbiausią sezono vakarą teisėjai turėjo tik patariamąjį balsą. Viskas buvo žiūrovų rankose – nugalėtojas išrinktas balsuojant. „X faktoriaus“ superfinalo metu netrūko ir daugybės staigmenų. Savo pasirodymus žiūrovams dovanojo Andrius Mamontovas, legendinė grupė „LT United“, o taip pat pristatytas ir naujas, unikalus TV3 socialinis eksperimentas „Skirtingai nuostabūs“, kurį žiūrovai išvysti galės jau šiandien, 20.30 val. per TV3.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)