Dabar jau nebegalima klysti! Kiekviena klaida – pavojingas barjeras į „Auksinio proto” olimpą. Šį trečiadienį protų viršukalnę jau antrąkart bandys šturmuoti etatinis intelektinių žaidimų dalyvis – 56 metų gydytojas iš Marijampolės Vladas Greičius. Prieš kelis mėnesius „Auksiniame prote” marijampoliečiui nepasisekė, tačiau, praėjus privalomam „karantino” laikotarpiui, ponas Vladas LRT studijoje atkakliai vėl bandys laimėti. Jis svajoja apie kelionę aplink pasaulį, nes yra aistringas keliautojas ir netgi turi savo kelionių puslapį internete, o jo gyvenimo moto: „Keliauk, pažink, nenurink!”

Kartu su V.Greičiumi į protų olimpą kops 32 metų menotyrininkė, viešųjų ryšių specialistė Sigita Kasparaitė iš Kauno, 37 metų žurnalistas iš Marijampolės Dalius Matvejevas ir trys vilniečiai – 37 metų valstybės tarnautojas Rimvydas Šinkūnas, 18 metų moksleivis Vilmantas Venckūnas bei 28 metų finansų specialistas Valdas Petrauskas, kurio žmona jau pateko į „Auksinio proto” finalą. „Didžiuojuosi savo žmona Rūta, kuri žaidė vasario mėnesį ir pateko į finalą”, – kalbėjo V.Petrauskas. Šįkart Rūta sėdėjo tarp žiūrovų kaip sirgalė ir visą filmavimą laikė kumščius už vyrą.

Beje, tai ne pirma protinguolių pora, žaidusi „Auksiniame prote” – finale vietą jau yra iškovojęs vilnietis teisininkas Augustinas Žemaitis, o kovo viduryje „Auksiniame prote” žaidusiai jo žmonai Astei į finalą patekti, deja, nepavyko.

Paskutiniam „pasispardymui” žaidimo vedėjai Arūnas Valinskas ir Andrius Tapinas parinko pavasarišką puokštę klausimų – nuo gėlių, chemijos, literatūros, sporto iki muzikos ir geografijos. „Jei jau svajojat nuskrist į Australiją ar Naująją Zelandiją, tai prašom – atsakinėkit į klausimus, patikrinsim...”

Paskutinio šanso „Auksiniame prote” netrūks ir puikios muzikos, ir netgi šokių. Nuskambės ir labai gražių, tikslių atsakymų, ir iki graudulio apmaudžių „liapsusų”. Tačiau, kaip sako V.Petrausko mėgstamas herojus Mikė Pūkuotukas: „Vieni turi proto, o kiti jo neturi. Ir viskas.”
Intelektualiausias ir žiūrimiausias televizijos žaidimas „Auksinis protas” ir paskutinis šansas patekti į finalą – trečiadienį 21.30 val. per LRT!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)