Parfumerė Laimė Kiškūnė pasidalino ne tik įspūdžiais apie pavojingas keliones po Iraną, Indiją, Egiptą ir kitas šalis, kuriose ieško naujų kvapų, bet ir atskleidė, su kokiais iššūkiais susidūrė kurdama pripažintą kvapų imperiją.

Jau nuo vaikystės jai buvo aišku, kad nedirbs tradicinio darbo. Kai dauguma bendraamžių žaidė su lėlėmis ir kitais žaislais, Laimė kasdien grįždavo visa smirdanti ir purvina, nes jai būdavo labai įdomu atradinėti naujus kvapus, kurių ieškojo ne tik automobilių dirbtuvėse, įvairiuose garažuose, bet ir šiukšlynuose.

„Kiekvieną vakarą grįždavau visa tepaluota, išsiterliojusi ir smirdanti šiukšlėmis. Man buvo be galo įdomu tepalų, metalo, mašinų detalių, įvairių rūgščių ir kitų specifinių daiktų kvapai, kuriuos uostydama prarasdavau laiko nuovoką”, – LNK laidoje „Bus visko“ savo vaikystę, kai buvo vos ketverių, prisiminė Laimė.

Vis tik tam, kad sukurtų savo kvapų imperiją, Laimei Kiškūnei teko nueiti ilgą, iššūkių kupiną kelią. O jame buvo visko: nusivylimo dėl svajonių studijų programos, kuri tuo metu Lietuvoje tiesiog neegzistavo, laimės paieškų visiškai kitose srityse, ir, galiausiai, išdavystės skausmo, kurį patyrė kolegių paprašyta palikti dešimt metų kartu puoselėtą kvapų verslą. Taip prieš kelerius metus vos su viena savo sukurta produktų linija rankose, Laimė buvo priversta išeiti į nežinią.

„Tiesiog išėjau tuščiomis rankomis, visiškai be nieko”, – atskleidė Laimė.

Laidoje moteris prisipažino, kad ši nemaloni patirtis paliko gilią žaizdą ir iki šiol apie tai žinojo tik patys artimiausi žmonės. Tačiau tai, kas nesužlugdo padaro stipresniais: Laimė įstojo į natūralios parfumerijos institutą Amerikoje ir viena pirmųjų Lietuvoje ėmė kurti kvepalus, pagamintus tik iš natūralių medžiagų. Atsitiesusi Laimė įkūrė naują įmonę ir pradėjo ieškoti naujų kvapų keliaudama po tolimiausius ir pačius pavojingiausius pasaulio kraštus.

„Pamenu, kai Indijoje ieškojau vieno ypatingo kvapo, ėjau per slidžias žvyro krūvas, kurių apačioje didžiuliu greičiu važinėjo sunkvežimiai. Galvoju, jei dabar nukrisčiau, tiesiai po tais ratais palysčiau”, – pasakojo Laimė.

Remdamasi istoriniais įrašais, archeologiniais dokumentais ir savo patirtimi per keletą metų Laimė atkūrė istorinius Egipto kvepalus, kuriais kadaise, tikėtina, kvepinosi aukštesnio sluoksnio Viduržemio jūros pakrantės gyventojai. Galiausiai savo žiniomis ėmė dalintis ne tik kurdama kvapus, bet ir vesdama pamokas, kuriose dalinasi ne tik kaip pasitelkiant eterinius aliejus pagerinti savo sveikatą bei gyvenimo kokybę, bet ir tai, kaip kvapai įtakoja vaikų raidą.

Sunkus Laimės Kiškūnės pasitraukimas iš kvapų verslo:

Visa Laimės Kiškūnės istorija – šį antradienio vakarą laidoje „Bus visko“ 20 val. per LNK.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją