„Jis įkalbėjo trenerį pasiimti ją kartu ir, kas svarbiausia, sugebėjo įtikinti pilotus, kad šie lėktuvą nutupdytų ne laikinojoje sostinėje, bet Vilniuje, jog Ingridai būtų patogiau pasiekti namus. Arvydas, kaip džentelmenas, žinoma, ją palydėjo ir... negrįžo savaitę. Užtat dabar turime tokią gražią Sabonių šeimą su net keturiais vaikais“, – jau šį vakarą 19.30 val. LRT televizijos laidos „Gyvenimas“ žiūrovams atvirai pasakos žurnalistas Vidas Mačiulis, vadinamas Arvydo Sabonio piršliu.

Laidos žiūrovai išvys ilgus metus asmeniniame archyve saugotus unikalius kadrus iš Sabonių vestuvių, vaikų krikštynų, atostogų. V. Mačiulis laidos „Gyvenimas“ vedėjui Edvardui Žičkui negailės pasakojimų apie iki šiol negirdėtus ryškiausių visų laikų Lietuvos krepšinio žvaigždžių nuotykius, istorijas, nusivylimus.

„Vidas nuostabus herojus ir ne vien dėl to, kad apie krepšinį yra sukūręs beveik tūkstantį laidų, jo draugystės su krepšininkais buvo vadinamos tikru fenomenu, pirmasis jo interviu su Arvydu Saboniu, kai šiam buvo tik penkiolika, įėjo į mūsų šalies sporto istoriją. Įspūdingas ir jo paties gyvenimas. Likimas jam nepagailėjo išbandymų, kurie, sugulę į knygą, tikrai taptų bestseleriu“, – sako Edvardas ir prisipažįsta, kad lygiai prieš penkiolika metų būtent Vido Mačiulio dėka jo balsas pirmą kartą nuskambėjo LRT eteryje. Tada kultinės laidos „Krepšinio pasaulyje“ vedėjas jauną žurnalistą iš Šiaulių priėmė į savo komandą rengti oranžinio kamuolio apžvalgų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)