Antrajame pusfinalyje dėl bilieto į atrankos finalą kovojo Urtė Šilagalytė, Mary Mo, Titas ir Benas, Ieva Zasimauskaitė, Rūta Loop, Augustė Vedrickaitė, Vilija Matačiūnaitė, Monika Liu ir „Moosu X“.

Susumavus antrojo pusfinalio teisėjų ir žiūrovų balus paaiškėjo, kurie keturi iš šių atlikėjų pasirodys paskutiniajame konkurso etape.

Bendri žiūrovų ir komisijos balsai lėmė, kad į finalą patenka: Monika Liu, Augustė Vedrickaitė, Rūta Loop, Ieva Zasimauskaitė.

Atsisveikinti turėjo Urtė Šilagalytė, Vilija Matačiūnaitė, Titas ir Benas, „Moosu X“, Mary Mo.

Didžiausio žiūrovų palaikymo šįkart sulaukė Monika Liu, sulaukusi net 3965 balsų, antroji liko Urtė Šilagalytė, surinkusi 1165 balsus, trečioji – Augustė Vedrickaitė su 934 balais.

Tuo tarpu po pirmojo atrankos į „Euroviziją“ pusfinalio paaiškėjo, kad projekto finale varžysis „Queens of Roses“, Justė Kraujelytė, Gebrasy ir Lolita Zero.

Ketvirtoje „Pabandom iš naujo!“ laidoje dalyvių pasirodymus komentavo ir vertino LRT populiariosios muzikos vyriausiasis redaktorius Ramūnas Zilnys, LRT televizijos ir radijo laidų vedėja Gerūta Griniūtė, dainininkė Ieva Narkutė, kompozitoriai ir muzikos prodiuseriai Vytautas Bikus bei Stanislavas Stavickis-Stano.

LAIDOS EIGA

Mary Mo

Pirmoji pasirodžiuso Mary Mo į „Eurovizijos“ pusfinalį atvyko su daina „Get up“.

„Šis kūrinys gimė patyrus liūdną įvykį, kai draugas buvo priėmęs blogų sprendimų. Ačiū Dievui, viskas baigėsi gerai“, – dabar su šypsena pasakoja atlikėja.

Mary Mo yra dėstytoja, mokanti vokalo. Dalyvė sako, kad būtent tokia aplinka ją įkvepia, mat šalia jos visada sukasi talentingi bei kūrybingi žmonės.

„Daina turi žinutę, kad aš tave palaikau, galiu tau padėti, jog reikia stotis, keltis, net jei būna sunku, viskas ištveriama. Gyvenkime ir džiaukimės gyvenimu“, – linki ji.

„Svajoti reikia drąsiai. Gal net ir į Italiją išvykti pavyks“, – pridurdama šyptelėjo atrankos dalyvė.

Antrasis atrankos į „Euroviziją“ pusfinalis / Foto: Edvardo Blaževič

Vilija Matačiūnaitė

Po ilgos pertraukos dainininkė ir aktorė Vilija pristatė savo naują kūrinį „101“. Daina, kaip sako pati muzikos ir teksto autorė, yra dovana jai pačiai: „Dievas man davė Kūrybos dovaną ir ji man duodama tam, kad ja dalinčiausi su kitais ir dovanočiau tiems, kam jos reikia. Gal tai bus vienas vienintelis žmogus, su kuriuo mano muzika surezonuos, – vadinasi, ji skirta būtent Tam Vienam. O gal ir 101-am“.

Dainos „101“ prodiuseriu tapo žinomas Lietuvos muzikos pasaulyje kūrėjas ir muzikantas Leonas Somovas, su kuriuo Vilijai dirbti teko pirmą kartą. Kaip teigia atlikėja, su šiuo prodiuseriu jau seniai norėjo sukurti kažką bendra ir džiaugiasi, kad Leonui patiko jos sukurta daina ir jis su malonumu sutiko prisidėti prie tolesnio kūrybinio proceso, apipavidalindamas kūrinį savo muzikinėmis spalvomis.

Vilija sako, kad dainą rašė su tikslu, jog tai taps duetu, bet dėl susiklosčiusių aplinkybių šiam neįvykus, nusprendė ją pasilikti sau ir pasiūlyti šių metų LRT „Eurovizijos“ atrankai „Pabandom iš naujo! 2022“, kur buvo teigiamai įvertinta komisijos narių ir pateko į kitą etapą – laidos pusfinalį.

Antrasis atrankos į „Euroviziją“ pusfinalis / Foto: Justino Stacevičiaus

Urtė Šilagalytė

Šiuo metu gyvenimą matanti per tapybos ir muzikos spalvas, Urtė Šilagalytė pusfinalio žiūrovus nustebino savo kūrybos daina „Running Chords“. Tiesa, dar prieš šou ji žadėjo, kad reginį bus ne standartinis – pasirodymo metu susipynė daugiau nei 2000 gėlių jūra ir gamtos stichijos. Idėją sceniniams, režisūriniams sprendimams sugalvojo Egmontas Bžeskas.

„Man visada gyvenime patinka kontrastai. Jie savyje turi daug žavesio bei galios, o kaip visą tai suvaldysime priklauso tik nuo mūsų. Kartais renkamės juodą, kartais baltą, o kartais galime sumaišyti jas abi ir atrasti viduriuką. Nežinomybė, paslaptis, meilė – apie tai ir daina“, – sako atlikėja.

„Muzika – tai mano vidinė išraiška. Noriu papasakoti žiūrovams, ką jaučiu ir kaip gyvenu dabar. Dalyvavimas „Eurovizijoje“ – tai mano galimybė susilieti su klausytoju ir leisti drauge pajusti mano kūrybos spalvas“, – pridūrė ji.

Urtė viliasi, kad ši daina ir jos pasirodymas leis pajusti melodiją spalvomis.

„Gal vieniems tai tamsiai mėlynos spalvos etapas, kitiems ryškiai geltonos, bet labai tikiu, kad galiausiai visi atras tą savo tikrąją spalvą – meilės spalvą“, – pristatydama savo dainą pasakojo dainininkė.

Antrasis atrankos į „Euroviziją“ pusfinalis / Foto: Edvardo Blaževič

Komisijos komentarų intarpas

„Vilija pakeitusi visą vaizdelį... aš esu ano įvaizdžio fanė. O Urtė atrodė susikausčiusi. Balsas tarsi ir vietoje, bet pritrūko laisvės, smūgio, kurio norėta ir laukta“, – kalbėjo Ieva Narkutė.

„Pirmosios atlikėjos daina sprogstanti, ugninga, tačiau man to trūko iš pačios atlikėjos. Vilija keitėsi daug kartų – man ji dabar labai graži, jos daina graži, graži ir aranžuotė. Urtės dainoje apgalvotas kiekvienas žingsnis, bet ar daina tinkama atstovauti Lietuvą?“, – komentavo Stano.

„Vilijos daina man yra puiki daina, bet ta daina mano ausimis sklendžia, neša laisvumą. Ją truputėlį varžė apranga, pirmojo pasirodymo metu ji buvo laisvesnė. Mary Mo – renkame dainą, ne aranžuotę. Labai panaši situacija su Urte – turi būti ypač stiprus balsas, kad ta daina užsiskaitytų“, – tikino Vytautas Bikus.

Antrasis atrankos į „Euroviziją“ pusfinalis / Foto: Justino Stacevičiaus

Ieva Zasimauskaitė

Jau kartą į didžiąją „Eurovizijos“ sceną Portugalijoje lipusi Ieva Zasimauskaitė šiemet nusprendė savo jėgas išbandyti ir vėl. Šįkart – su ne ką mažiau jaudinančia, itin jautrią temą paliečiančia daina „I’ll be there“. Atlikėja pristato ir šiam kūriniui nufilmuotą klipą, kuris, kaip pati sako, ir ją pačią nukėlė į laikus, kai ji išgyveno tamsiausią gyvenimo etapą.

„Ši daina gimė, kai sužinojau, jog mano viena artimiausių draugių bandė pasitraukti iš gyvenimo. Man buvo labai sunku tai išgirsti, todėl aš tiesiog sėdau prie pianino, kad išdainuočiau visą minčių chaosą, – pranešime spaudai prisimena Ieva. – Grodama susimąsčiau, kad kartais turbūt daugeliui pasitaiko nepakeliamų situacijų, kai pasijaučiame tokie vieni ir vieniši prieš visą pasaulį, nebeturime jokių vilčių, apima toks skausmas, kad vienintelė išeitis tuo metu atrodo pabėgti, pasitraukti. Tačiau aš pati perėjus per visa tai galiu pasakyti, kad vienintelis žmogus, kuris gali padėti išlipti iš tokios duobės – esi pats sau.“

I.Zasimauskaitė sako norinti, kad jos kūrinys „I’ll be there“ nusiųstų vilties žinutę kiekvienam žmogui, kuris šiuo metu išgyvena kažką sunkaus. O tiems, kurių kelyje nepasitaikė skausmingų kliūčių, būtų lyg priminimas apsidairyti aplink, ar šalia nėra artimųjų, kuriems kaip reikia mūsų palaikymo.

Antrasis atrankos į „Euroviziją“ pusfinalis / Foto: Edvardo Blaževič

Augustė Vedrickaitė

Ši atlikėja tikrai nėra naujokė scenoje, „Eurovizijos“ atrankose Augustė laimę bando nuo 2006-ųjų ir tą darė jau šešis kartus. Tačiau šiemet dainininkė su savo daina „Before You’re 6ft Under“ jaučiasi visiškai savimi.

„Dainą parašiau negalvodama apie „Euroviziją“, bet kažkada pasakiau sau, kad jei dar kada nors dalyvausiu „Eurovizijos“ atrankų konkurse, tai tik jei turėsiu dainą, kuri atitiks mane. Ir taip nutiko. Šįkart – jokių baladžių. Šįkart – tik savimi – energingai, seksualiai, su žinute, kuria tvirtai tikiu ir be jokios vaidybos ar baimės“, – sakė atlikėja.

Augustė pasakojo, kad jos dainos negimsta iš niekur, jos gimsta iš asmeninio gyvenimo. Šiuo kūriniu dainininkė siekia priminti, kad nustotume būti tuo, kuo nesame.

„Kartą vienas žmogus protingai pasakė, kad jei nebėra jaudulio prieš lipant į sceną, nebėra ko ten lipti. Aš tuo labai tikiu“, – pridūrė dalyvė.

Antrasis atrankos į „Euroviziją“ pusfinalis / Foto: Justino Stacevičiaus

Rūta Loop

Turbūt kiekvienas „Eurovizijos” konkurso gerbėjas Rūtą Loop atsimena dėl jos 2020 metais išpopuliarėjusios dainos „We came from the Sun”. Šįkart Rūta nusiteikusi kaip niekada stipriai ir mano, kad tai viena gražiausių jos parašytų dainų.

„Daina „Call me from the Cold" man ypač svarbi. Manau, jog radau skambesį, kuris mane tikrai gerai atspindi,” – dalinasi atlikėja.

Dar visai neseniai, pristačiusi savo naująsias dainas iš artėjančio mini albumo, Rūta interviu metu kalbėjo, kad „Eurovizijoje” dalyvauti neplanuoja, tačiau nepraėjus nei dviems savaitėms – persigalvojo.

„Žinot, pasirodo būna ir taip, kad daina tiesiog ateina pas tave. Taip man nutiko su šia daina. Kartu su prodiuseriais Kasparu Meginiu bei Edgaru Žaltausku kūrėme ir įrašinėjome mano artėjančio albumo dainas, kai netikėtai Kasparui pradėjus groti pianinu, o man kuriant dainos melodiją, buvo tas nepaaiškinamas jausmas, kada jauti, jog daina turi kažką stebuklingo. Taip bendru sutarimu nusprendėme, kad šiais metais aš dalyvausiu „Eurovizijos" konkurse," – užtikrintai pasakoja Rūta.

„Aš jaučiu, kad tai tik pradžia ir su nekantrumu laukiu, kas bus toliau. Atiduodu savo naująją dainą „Call me from the Cold", kuri tikiuosi atneš vilties ir šviesos į kiekvieno namus," – šypsosi Rūta.

Antrasis atrankos į „Euroviziją“ pusfinalis / Foto: Edvardo Blaževič

Komisijos komentarų intarpas

„Patyrėme įvairių emocijų, visos dainos skirtingos. Ievos dainoje man patiko gospelo elementai. Pats kūrinys neša didelį jaukumą. Augustės daina man yra viena geriausių šių metų atrankoje. Nežinau, kas turėtų būti, kad ji nepatektų į finalą. Čia yra viskas. O Rūtos Loop kūrinyje – begalinis trapumas, kurį jai pavyko ištransliuoti“, – kalbėjo Vytautas Bikus.

„Kiekviena iš trijų dainų turi po savo kabliuką. Augustės daina turi Augustę, jos stiprų balsą, įtaigą. Klausantis Ievos dainos – ji puikiai dainuoja, intonuoja. Rūtos Loop praeitas įvaizdis man kiek labiau patiko, bet ji puikiai dainuoja“, – tikino Gerūta Griniūtė.

„Rūtos Loop kūrinys mane užbūrė“, – sakė Ramūnas Zilnys.

Antrasis atrankos į „Euroviziją“ pusfinalis / Foto: Justino Stacevičiaus

Titas ir Benas

Pusbrolių duetas Titas ir Benas grįžta į „Eurovizijos“ pusfinalio sceną. Praėjusiais metais atlikėjams LRT televizijos projekte sekėsi puikiai – jie pasiekė finalą. Šiais metais duetas bando laimę su greitesne, ne tokia lyriška daina „Getting Through This“.

„Norime, kad žiūrovai pamatytų, kad mes mėgaujamės šiuo pasirodymu. Atlikti šią dainą scenoje – tikras malonumas“, – sako muzikiniame projekte „X faktorius“ išgarsėję vaikinai.

Dainą „Eurovizijai“ Titui ir Benui parašė vienas geriausių Lietuvos prodiuserių Faustas Venckus ir atlikėjas, dainų autorius Audrius Petrauskas-Gebrasy. Tie patys kūrėjai parašė ir praėjusių metų kūrinį „No“.

„Dalyvauti antrą kartą nusprendėme paskatinti Fausto ir Audriaus. Labai norime po beveik metų pertraukos vėl lipti į „Eurovizijos“ sceną. Ši daina mums iš karto tiko, joje kiekvienas gali atrasti save“, – pasakoja duetas.

Daina „Getting Through This“ yra apie patiriamą spaudimą viską daryti teisingai ir neklysti. Taip pat, tai kūrinys apie kitų požiūrį į tave bei imitavimą aplinkai, kad viskas yra gerai.

„Kartais melas yra žymiai maloniau nei tiesa, kai tau nesiseka, esi nelaimingas ir nenori, kad kiti tai apie tave žinotų. Širdyje nori pabėgti nuo svetimų akių, visuomenės primestų normų, nespausti savęs į rėmus ir nevaržomas savo tempu atsistoti ant kojų bei susitvarkyti savo gyvenimą. Daina yra apie galiausiai atėjusį nušvitimo momentą, kai supranti, kad metas nustoti gailėti savęs dėl padarytų klaidų, nes nebėra kada laukti. Supranti, kad nori susigrąžinti gyvenimą atgal į savo rankas ir tapti geresne savo paties versija“, – pasakoja „Eurovizijos“ pusfinalio dalyviai.

Antrasis atrankos į „Euroviziją“ pusfinalis / Foto: Edvardo Blaževič

Monika Liu

Tuo tarpu Monika Liu į „Eurovizijos“ atranką pareiškė atėjusi norėdama Europai pristatyti lietuvių kalbą. Scenoje ji pasirodė su savo kūrybos daina „Sentimentai“.

„Aš už savo pinigus nusipirkau bilietą į „Euroviziją“, nes kai perki iš anksto, būna šiek tiek pigiau“, - šmaikštavo Monika Liu.

„Ačiū Monikai Liu už tai, ką patyriau jos klausydama. Jeigu į „Euroviziją“ einame su lietuviška daina, tai tarptautiniai žodžiai – milijonas, momentai, sentimentai, – gali būti tas raktas“, – dar iki pusfinalio komentavo Ieva Narkutė.

Monika Liu

„Moosu X“

„Moosu X“ į „Eurovizijos“ pusfinalį atvyko su kūriniu „Love That Hurts“. Tiesa, jie „Eurovizijos“ atrankose jau ne naujokai.

„Kūrinys yra apie meilę tiek sau, tiek kitiems. Esame dalyvavę gal prieš aštuonerius metus. Dabar įdomu save išbandyti naujaisiais, – juokėsi grupės nariai. – Dainos žinutė – mylėkite save, mylėkite kitus ir leiskite visiems gyventi savo gyvenimą.“

Antrasis atrankos į „Euroviziją“ pusfinalis / Foto: Justino Stacevičiaus

Komisijos komentarai

„Įspūdžiai puikūs, neįsivaizduoju, kaip balsuosiu. Titas ir Benas – progresas yra, bet laisvumo trūksta. Moosu X sudainavo daug geriau nei praeitą kartą. Ties Monika Liu nieko neparašiau – artistė spindi. Tu klausai Monikos ir ja tiki“, – sakė Vytautas Bikus.

„Tito ir Beno daina puiki. Monika Liu – iš pradžių pamanyčiau, kad kažkas išvertė Pugačiovos kūrinį. Bet panašu, kad Monika yra iš ateities – tai yra nuostabu“, – tikino Stano.

„Noriu pagirti Moniką Liu – blizgią suknelę ji dėvi geriausiai. Manau, ji viena iš ryškiausių favoričių. Titas ir Benas kiek per daug išsigandę. Moosu X kiek pritrūko balso, bet manau, kad jie savo tikslą ja pasiekė“, – komentavo Ramūnas Zilnys.

Antrasis atrankos į „Euroviziją“ pusfinalis / Foto: Justino Stacevičiaus
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)