„Esu sentikė. Mano močiutė – taip pat. O pagal mūsų tradicijas, papročius sentikiai gali tuoktis tik su sentikiais“, - pasakos Natalija. Žinoma dainininkė pagaliau prisipažins, kodėl ji tuokdamasi su Deividu Zvonkumi ir Danieliumi Bunkumi nėjo į bažnyčią. Pasirodo, pagal taisykles Natalija būtų turėjusi išsižadėti savo tikėjimo ir iš sentikės virsti katalike, o tai itin sudėtingas ir ilgas procesas. Klausydamasi Natalijos žodžių LNK studijoje dainininkė Nijolė Pareigytė – Rukaitienė neištvers: „O ar tu klausei Zvonkaus ir Bunkaus, gal jie norėjo tapti sentikiais?“

Kalbos apie tikėjimą, papročius bus ne atsitiktinės. Prieš keletą dienų Natalija, kaip ir visis sentikiai bei pravoslavai, šventė Kalėdas. Nes šių tikėjimų žmonės vadovaujasi Julijaus bažnytiniu kalendoriumi. O jau ateinantį pirmadienį visi pravoslavai minės Naujuosius.

Taigi jau šį vakarą „KK2 penktadienis“ bus itin linksmas. Minėsime Senuosius Naujuosius metus. Pasitikdama juos Natalija neslėps, kad būtų labai gerai, jog trečiasis jos vyras būtų sentikis. Su juo žinoma moteris tikrai eitų tuoktis į bažnyčią. Pravoslavų cerkvėje su vyru susituokusi ir rusų šventes 10 metų šventusi dainininkė Ingrida Martinkėnaitė neslėps, jog Dievo palaiminimas santykiams labai padeda.

„Bažnytinės santuokos vyksta ne žemėje. Žmonės visam gyvenimui „surišami“ danguje“, - kalbės Ingrida. Tačiau kodėl šiomis dienomis netyla kalbos apie Ingridos ir jos vyro skyrybas? Kalbos gal ir ne iš piršto laužtos, tačiau jas paskubino pati Ingrida, žiniasklaidai pripasakojusi, kad su vyru jiedu - ant skyrybų slenksčio. Paaiškėjo, jog tai kol kas - tik kalbos. Mat teismas nėra sulaukęs nė vieno iš sutuoktinių prašymo išskirti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (277)