Šių metų „Oskarų“ teikimo ceremonija kupina laukimo ir įtampos. Kanalas „E!“ iš arti parodys visas reikšmingiausias šių metų kino pasaulio žvaigždes. Dėl Geriausio aktoriaus nominacijos varžosi Jeff Bridges, George Clooney, Colin Firth, Morgan Freeman ir Jeremy Renner, o dėl geriausios aktorės – Sandra Bullock, Helen Mirren, Carey Mulligan, Gabourey Sidibe ir Meryl Streep. Kai nominuojama tiek talentingų aktorių, natūralu, kad be jaudulio, žavesio ir intrigų nebus apsieita.

Vienas geriausių šių metų kandidatų – „Įsikūnijimas“, nominuotas 9 kartus – už geriausią režisūrą ir kaip geriausias filmas. „Išminuotojų būrys“ taip pat turi 9 nominacijas, įskaitant geriausio filmo ir originaliausio scenarijaus. Po šių filmų seka 8 kartus nominuoti „Negarbingi šunsnukiai“, „Brangioji“ ir „Viskas ore“, nominuotas šešiems „Oskarams“, įskaitant geriausios antrojo plano aktorės ir geriausio pagrindinio vaidmens aktoriaus nominacijas.

Kaip vieną šių metų kandidatų galima paminėti Colin Firth iš Didžiosios Britanijos, nominuotą geriausio pagrindinio vaidmens aktoriaus kategorijoje už filmą „Vienišas vyras“. Jis varžysis su George Clooney, atlikusiu vaidmenį filme „Viskas ore“. O Helen Mirren, Carey Mulligan ir Sandra Bullock varžysis dėl geriausios pagrindinio vaidmens aktorės nominacijos filmuose „Paskutinė stotis“, „Jausmų ugdymas“ ir „Nematoma pusė“. Negalima pamiršti ir „Įsikūnijimo“ bei „Išminuotojų būrio“, nominuotų 9 kartus, įskaitant geriausio filmo nominaciją.

„Oskarų“ teikimo ceremonija – jau kovo 8-osios rytą (3.00 val. Lietuvos laiku). Per „Viasat“ (kanalu „E!“) galėsite stebėti vieną ryškiausių renginių 2010-aisiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją