Balsavimų rezultatai

Pirmajame atrankos į „Euroviziją“ pusfinalyje dėl vietos projekto finale kovojo Elonas Pokanevič, Joseph June, Emilijana, „Queens of Roses“, Erica Jennings, Justė Kraujelytė, Gebrasy, Gintarė Korsakaitė ir Lolita Zero.

Susumavus šio šeštadienio teisėjų ir žiūrovų balus paaiškėjo, kurie keturi iš šių atlikėjų pasirodys paskutiniajame konkurso etape.

Bendri žiūrovų ir komisijos balsai lėmė, kad į finalą patenka: Justė Kraujelytė, Lolita Zero, Gebrasy ir „Queens of Roses“.

Atsisveikinti turėjo Joseph June, Erica Jennings, Gintarė Korsakaitė, Emilijana ir Elonas Pokanevič.

Didžiausio žiūrovų palaikymo šįkart sulaukė Lolita Zero. Ekstravagantiškas numeris sulaukė net 2281 balsų. Justė Kraujelytė pelnė 799 balsus, Gebrasy – 751, o „Queens of Roses“ – 648.

Ketvirtoje „Pabandom iš naujo!“ laidoje dalyvių pasirodymus komentavo ir vertino LRT populiariosios muzikos vyriausiasis redaktorius Ramūnas Zilnys, televizijos ir radijo laidų vedėja Gerūta Griniūtė, dainininkai Giedrė Kilčiauskienė, Vaidotas Valiukevičius ir Ieva Narkutė.

„Queens of Roses“

Šiemet merginų grupė į „Eurovizijos“ atrankos sceną žengia su drąsiu, žaismingu ir intriguojančiu kūriniu – „Washing Machine“ (liet. „Skalbimo Mašina“).

Išskirtinės dainos, sulaukiančios įvairių nuomonių bei vertinimų, atlikėjoms ne naujiena. 2017 metais grupė „Eurovizijos“ atrankose dalyvavo su daina „Fisherman”, su kuria įveikė ne vieną atrankos etapą, o daina net gi tapo savotišku žvejų himnu.

Šiemet atlikėjos juokiasi, kad nors daina „Washing Mashine” tiesioginės prasmės su skalbimo mašinomis neturi, bet nenustebtų, jeigu kokia buitinės technikos įmonė išreikštų grupei savo simpatijas.

„Tai daina apie nesusišnekėjimą. Kai lyg ir kalbame viena kalba, bet vienas kito jau nebesuprantame. O santykiuose būna visko – kol sutinki tikrąją meilę ne visada nueitas kelias būna toks lengvas – kartais įsimylime plevėsas, džiaugiamės paviršutiniškais santykiais, ir ne visada skaudančia širdimi juos nutraukiame. Šį kartą apie nesėkmingai susiklosčiusius santykius dainuojame su lengva ironija ir šypsena, kuri ir gyvenime į viską leidžia pažvelgti lengviau”, – sako atlikėjos.

Pirmasis "Eurovizijos" pusfinalis

Elonas Pokanevič

Elonas „Eurovizijos“ atrankose dalyvauja pirmą kartą. Atlikėjas juokauja, kad jo muzikinė karjera prasidėjo karaokės bare. Sėkmę jis bando su daina „Someday“.

„Sugalvojau, kad reikia kažką daryti su muzika. Vieną dieną parašiau dainą „Someday“, kuri, maniau, kad nebus gera daina. Pradžioje aš ją numečiau į šoną, bet netrukus grįžau prie jos, supratus, kad ji man vis grįžta mintyse“, – pasakojo dalyvis.

„Kodėl ne? Kodėl nepabandyti? Į kitus projektus nesu ėjęs, bet „Eurovizijos“ atranka man pasirodė kaip tinkamas projektas. Kol kas esu IT specialistas, bet gal būsiu ir atlikėjas“, – šypteli vaikinas.

Atlikėjas pridūrė, kad jeigu visgi laimėtų atranką, tai atšvęstų paprastai – nupirkdamas bilietus visiems savo bičiuliams į Italiją – ten, kur vyks didžioji „Eurovizija“.

Pirmasis "Eurovizijos" pusfinalis

Emilijana

Emilija Katauskaitė atrankos scenoje prisistato Emilijanos vardu ir konkursui pristato kūrinį „Illuminate“.

„Šia daina noriu parodyti vidinę šviesą, kurią mes kiekvienas turime“, – sakė konkurso dalyvė.

„Dainuoju jau ne vienerius metus, esu baigusi vokalo studijas Londone. Pandemija mane gražino į Lietuvą. Svarbiausia patikėti savimi – aš viską galiu“, – optimistiškai kalbėjo Emilija, scenoje pasirodžiusi su šokėjais.

Atlikėja neslėpė, kad šis projektas jai pareikalauja nemažai jėgų ir streso.

„Emocijos labai įvairios – ir nerimas, ir džiaugsmas. <...> Tikėjausi patekti į kitą etapą, žiūrėsime, kaip bus toliau“, – šyptelėjo ji.

Pirmasis "Eurovizijos" pusfinalis

Joseph June

Neo-soulo muzikos atlikėjas ir autorius Joseph June į atrankos sceną žengė su kūriniu „Deadly“, kuriame pasakoja apie opią nūdienos problemą, buvimą aklu toksiškuose santykiuose.

„Kūrinyje pasakoju apie aklumą santykiuose, realybės nematymą. Rožinių akinių metafora puikiai nusako tą toksiškumo ir išnaudojimo ignoravimą. Turbūt daug kam yra tekę susidurti su tokia situacija, kai viena pusė naudojasi kita, todėl norėjau tai panagrinėti naujausiame kūrinyje“, – dalinosi kūrinio autorius.

Joseph June kūrinys – nestandartinis „eurovizinis“ kandidatas, kadangi jis stipriai išsiskiria savo žanru bei struktūra.

„Eurovizija“ tapo puikia proga išlipti iš komforto zonos ir taip parodyti savo įgūdžius platesnei auditorijai. Nežinome, kaip „Eurovizijos“ klausytojai reaguos į mūsų kūrinį, bet žinome tiek, kad norisi įnešti naujų vėjų, žanrų ir taip parodyti, kad ir mažiau tradiciški kūriniai turi potencialo atstovauti Lietuvai Italijoje“, – sako atlikėjas.

Pirmasis "Eurovizijos" pusfinalis

Erica Jennings

Viena žymiausių šalies atlikėjų po pertraukos pristato naują dainą „Back To Myself“, su kuria nusprendė dalyvauti šių metų nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje.

„Man tai yra ypatingai brangus kūrinys, kuriame įamžinau grįžimą į tikrąją save“, – sako dainininkė.

Ericos daina yra apie saviraišką, meilę gyvenimui ir gebėjimą patirtas gyvenimo nuoskaudas dėvėti su pasididžiavimu tarsi karūną. Dainos idėja ir melodija gimė spontaniškai, tačiau baigiamieji „Back To Myself“ darbai užtruko iki pat paskutinės dienos, kai ją reikėjo priduoti nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos kūrybinei komandai.

„Visų mano geriausių dainų, kaip pavyzdžiui, „Leading Me Home“, „You Got Style“, „Coming Home for Christmas“ motyvai gimė be jokių kūrybinių kančių – šios dainos tarsi jau seniai tūnojo viduje ir laukė, kada galės prasiveržti. Taip nutiko ir su „Back To Myself“. Tačiau tam, kad tos dainos būtų paleistos į pasaulį, reikia įdėti nemažai darbo“, – apie kūrybinį procesą kalbėjo E. Jennings.

Pirmasis "Eurovizijos" pusfinalis

Justė Kraujelytė

Atlikėja ir dainų autorė, prieš metus pristačiusi solinį albumą „Therapy“, žengia dar vieną svarbų žingsnį savo muzikiniame kelyje – debiutuoja nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje ir dalinasi konkursui skirtu kūriniu „How to get my life back“.

„Ne paslaptis, kad savo muzika dažnai ieškau nepatogumo, mane traukia tai, kas neturi vienareikšmiškų atsakymų, – pasakoja dainininkė. – Rutuliodama dainos muzikinę mintį ir po truputį ruošdamasi savo antrojo albumo pristatymui, daug mąsčiau apie socialinį nerimą, medijų ir fake news keliamą chaosą, naują virtualų gyvenimą ir supratau, kokį siaubą man tai kelia.“

„Eurovizijos“ dainų konkursas Justei buvo svarbus įvykis nuo pat vaikystės – net gimtadieniai su draugėmis vykdavo pagal „Eurovizijos“ tematiką. 2015 metais dainininkės svajonė išsipildė – kartu su Vaidu Baumila ir Monika Linkyte ji lipo į sceną Austrijoje vykusiame konkurse kaip pritariantysis vokalas.

Pirmasis "Eurovizijos" pusfinalis

Gebrasy

Vienas praėjusių metų atrankų favoritų, atlikėjas Gebrasy, į sceną žengė su daina „Into Your Arms“.

„Nesugrįžti ir nepabandyti sudalyvauti „Eurovizijoje“ šiemet būtų buvus mažų mažiausiai nuodėmė, ir to man neleido pamiršti ir visi žmonės, kurių žinutės, kad privalau dar kartą pabandyti užplūdo visus mano socialinius tinklus. Nemeluosiu, labai smagus jausmas, kai tavęs laukia sugrįžtančio“, – pripažįsta atlikėjas.

Gebrasy neslepia savo ambicijų šių metų „Eurovizijos“ atrankose nuveikti kažką reikšmingo.

„Daina yra apie išsiskyrimą, kuris dar yra labai šviežias. Tu bandai save apgauti, kad viskas yra gerai ir nori žengti į kitą savo gyvenimo etapą, tačiau vis galvoji apie tai, ką praradai, neužmiegi naktimis galvodamas kodėl nepavyko. Galop net bandai įtikinti save, kad niekada neturėjot jokių problemų ir nostalgiškai prisimeni tik pačius geriausius momentus iš draugystės, nes tau trūksta tos šilumos ir saugumo jausmo, kurį jautei, kai dar buvot kartu. Manau, kad tai yra ta tematika su kuria gali susitapatinti daugelis, išgyvenę šiuos jausmus, ir tai yra mano misija kaip kūrėjo – skatinti jausti, nes užsidaryti savyje ir bijoti savo paties emocijų yra žalinga, niekur nenuvedanti praktika“, – teigia dainos autorius.

Pirmasis "Eurovizijos" pusfinalis

Gintarė Korsakaitė

Atlikėja ir psichoterapeutė Gintarė Korsakaitė atrankose savo laimę bando su daina „Fantasy eyes“.

Daina gimė tarp medinių sienų miško glūdumoje, kuomet Gintarė, surinkusi profesionalų komandą, išvyko į kūrybinę stovyklą: „Tokia muzikos kūrybos dirbtuvių idėja mane žavėjo jau seniai. Socialiniuose tinkluose matydavau kitus atlikėjus kuriant būtent tokiu būdu. Taigi, į savąją stovyklą pasikviečiau muzikos prodiuserį Faustą Venckų, dainų kūrėjus Eleną Jurgaitytę ir Audrių Petrauską, ir mes iškeliavome į medinę kaimo sodybą, kur keletą dienų nuo ryto iki vakaro kūrėme dainas“.

Paklausta, kodėl nacionalinėje Eurovizijos atrankoje nusprendė dalyvauti būtent šiemet, Gintarė teigia, kad atrankose norėjo dalyvauti keletą pastarųjų metų, tačiau vis ieškojo tinkamos dainos.

„Fantasy Eyes“ yra apie nenumaldomą troškimą būti su žmogumi, su kuriuo santykis yra kenksmingas. Dalis tavęs žino, kad čia nieko gero nebus, nes tokiame santykyje jau buvai, bet vis tiek tas žmogus traukia iki išprotėjimo, hipnotizuoja, norisi tiesiog užsimerkti ir nerti į savo paties susikurtą fantaziją. Galiausiai suvoki, kad esi pakankamai stiprus, jog atsispirtum impulsams, kad pasakytum „ne“, ir sukaupęs visas jėgas taip ir padarai, nors vis dar kirba dvejonė: „o gal?“, – dainos žinutę atskleidžia atlikėja.

Pirmasis "Eurovizijos" pusfinalis

Lolita Zero

Na, o efektingai atrodanti Lolita Zero į atrankas sugrįžo su daina „Not Your Mother“.

Aktoriaus Gyčio Ivanausko personažas nepalieka abejingų – tai ekstravagantiškas šou, kuriame atlikėjas švyti baltos spalvos kostiumu, ryškiu makiažu, o jo galvą puošia tradiciniai ragai.

Tiesa, toks šou, nors ir atrodo „eurovizinis“, sulaukė ir abejonių, kurias išreiškė ne tik komisija. Laidoje „Delfi Rytas“ tinklaraščio apie šį dainų konkursą „Dūzė Pua“ autorius Tadas Paškevičius sakė, kad tokio tipo pasirodymai šiais laikais jau nebėra vertinami palankiai.

„Visi labai ryškūs, arti parodijos tipo pasirodymai – tai jau užpraeitas dešimtmetis, mes tokius labiau matydavome maždaug 2006-2007 metais. 2008 metais buvo sugrąžintos komisijos, kurios dažniausiai labai prastai vertindavo tuos ryškius pasirodymus, todėl jų pasirodymų skaičius „Eurovizijoje“ labai sumažėjo. Bet dabar taip griežtai pasakyti, kad negalima nieko tikėtis, turbūt būtų kvaila, nes paims kada nors ir toks pasirodymas iššaus. Bendravau su vienu žmogumi, kuris įsliūkino į laidos filmavimą, tai jis man sakė, kad Lolitos Zero pasirodymas labai įdomus“, – šypsojosi T. Paškevičius.

Pirmasis "Eurovizijos" pusfinalis

Kas laukia toliau?

Po savaitės, vasario 5-ąją, numatytas antrasis „Pabandom iš naujo!“ pusfinalis, kuriame pečius surems dar devyni atrankų dalyviai. Burtai lėmė, kad antrajame pusfinalyje varžysis Mary Mo, Vilija Matačiūnaitė, Urtė Šilagalytė, Ieva Zasimauskaitė, Augustė Vedrickaitė, Rūta Loop, Titas ir Benas, Monika Liu ir Moosu X.

Dar po savaitės, vasario 12-osios vakarą, „Pabandom iš naujo!“ finale pasirodys aštuoni finalininkai. Paskutinės laidos metu paaiškės atlikėjas ar grupė, atstovausiantys Lietuvai didžiojoje šiųmetėje „Eurovizijoje“.

Balsuoti už labiausiai patikusią dainą žiūrovai gali skambindami arba siųsdami trumpąsias žinutes. Žiūrovų balsavimo rezultatai, kaip ir komisijos balai, bus skelbiami laidos pabaigoje.

Už žiūrovų skambučiu ir trumpąsias žinutes surinktų lėšų dalis, kuri tenka LRT, bus skirta nacionalinę atranką laimėjusiam atlikėjui ar grupei. Asociacija LATGA dainos nugalėtojos autoriui skirs 5000 eurų dydžio piniginį prizą.

„Eurovizijos“ konkurse, kuris gegužės 10-14 dienomis vyks Italijos mieste Turine, susirungs 41 šalies atlikėjai. Tai – dviem valstybėmis daugiau nei praėjusių metų gegužę, kai „Eurovizija“ įvyko Roterdame. Po pertraukos į konkursą grįžo Armėnija ir Juodkalnija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)