Laidoje apsilankęs Andrius sakė, kad reikia turėti atsidėjus pinigų, bet kaupti jų nebūtina – pinigai turi dirbti, nešti naudą. Pasak žinomo verslininko, pinigai neturi būti laikomi namie ar kojinėje.

„Stengiuosi neinvestuoti ten, kur nesuprantu. Žinau kelias verslo sritis, kurios yra per daug metų patikrintos. Pinigus dedu į verslą, be abejo turiu ir nekilnojamojo turto“, – tikino Andrius.

A. Šedžius namuose praleidžia išties nedaug laiko.

„Daugiausiai tenka būti Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Vokietijoje, Olandijoje, Prancūzijoje. Paprasčiausia lyginti Europos Sąjungos šalis, nes gyvename vienoje ekonominėje erdvėje. Kai kainos skiriasi tris-keturis kartus – tai yra protu nesuvokiama. <...> Kas dabar man aktualiausia ir kur didžiausios išlaidos – tai vaikams, nes sau gali pataupyti. Mažam vaikui nepasakysi, kad „palauk, paskui pavalgysi“. Jis dabar nori ir žaisti, ir valgyti, gražiai atrodyti. Nesu tas, kuris smulkmeniškai žiūri į maisto produktų kainas, bet kada kainos skiriasi kelis kartus, tai mane šokiruoja, – prisipažino A. Šedžius. – Lietuvoje tokių produktų, kaip pieno mišiniai, kainos yra tris keturis kartus didesnės nei, tarkim, Vokietijoje. Ta pati Europos Sąjunga. Tarkim, išspaudžiamos vienkartinės tyrelės, kurią vaikas išgeria per dvi-tris minutes, tas pats kiekis Vokietijoje kainuoja 70 centų, Lietuvoje – virš dviejų eurų. Na, jei pasiseks, per akciją už 1,80 eur nupirksi.”

Pasak verslininko, jis šių kainų nesureikšmina, tačiau primena, kad vaikas per dieną gali suvalgyti 5-6 tokias tyreles, o jei vaikai du – kaina už jas tampa gerokai didesnė.

„Pieno mišinys, kuris konkrečiai Lietuvoje kainuoja 16,99 eur už kilogramą, Vokietijoje – 6,99 eur už tokį patį kiekį. Dešimties eurų skirtumas už pieno mišinį, kurių per mėnesį reikia aštuonių vienam vaikui. Skirtumas yra didelis. Tai priežastis, kodėl Lietuvoje mažas gimstamumas ir kodėl žmonės nenori auginti vaikų, – sakė „KK2 penktadienis” pašnekovas. – Apsipirkdamas užsienyje – kalbu apie pagrindinius dalykus, tokius kaip maistas ir sauskelnės, neskaitant rūbų – sutaupau maždaug apie 500 eurų vienam vaikui.“

Į nekilnojamojo turto investicijas užsienyje Andrius žiūri skeptiškai. Pasak verslininko, reikia įsigilinti į sąlygas ir pasverti, ar tikrai verta tai daryti.

„Svetimoje šalyje investuoti į nekilnojamąjį turtą yra pavojinga. Yra labai daug nežinomųjų, – įsitikinęs Andrius. – Įvairūs mokesčiai, sąlygos – yra begalė užslėptų dalykų, kuriuos reikia žinoti. Ir netgi norint atsikratyti tuo turtu, ne visada išeina jį paprastai parduoti, yra schemos, kurias reikia žinoti. Žmogus, pirkdamas nekilnojamąjį turtą, visų pirma turi galvoti, kaip jį parduos.“

Verslininkas prisipažino ne tik vadovaujantis savo įmonei, bet prireikus ir pats vyksta į užsienį ar, pritrūkus vairuotojų, pats pavairuoja vilkiką.

„Būna, kad vairuoju fūrą. Tai nėra ilgalaikiai mėnesiniai reisai, jie trunka vieną-dvi dienas. Man tai kelia džiaugsmą, turiu vieną viliką, kuris yra mano, prie kurio vairo niekas kitas nesėda. Kaip žmogus turi automobilį garaže ir mėgsta su juo pavažinėti, taip aš mėgstu pavažinėti su vilkiku“, – LNK laidoje prisipažino Andrius.

Čia galite pažiūrėti visą LNK laidos vaizdo įrašą:

Šiuo metu Andrius Šedžius ir jo mylimoji Erdvilė gyvena atžalos laukimu. Apie tai A. Šedžius prieš kurį laiką prakalbo LNK laidoje KK2.

„Gal dabar, gal už valandos. Bet kada gali būti“, – paklaustas apie Erdvilės gimdymo terminą KK2 laidoje kalbėjo A. Šedžius.

Mažylio lyties verslininkas atskleisti kol kas nepanoro.

„Vaikai – geriausia, ką žmogus gali palikti po savęs gyvenime“, – patikino vyras.

Tai, kad pora laukiasi antrojo bendro vaikelio, „Delfi“ žinojo jau nuo pirmųjų nėštumo mėnesių, tačiau tėvai atvirauti per anksti nenorėjo dėl bendro šeimos saugumo. Visgi jautriu periodu nestokota kalbų – regis, nemaža žinomos poros aplinkos dalis apie vėl aplankysiančius gandrus visgi žinojo. Net komentaruose po straipsniais apie Erdvilę ar Andrių pasirodydavo žinutės, kad šeima tuoj pagausės.